ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 tammikuu 2014 14:00

RoPS aloittaa Veikkausliigan kahdella kotiottelulla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veikkausliiga käynnistyy keskuskentällä 6.4. VPS-ottelulla. Pallopoikien varustus tuskin on tuolloin yhtä kesäinen kuin kuvassa. Veikkausliiga käynnistyy keskuskentällä 6.4. VPS-ottelulla. Pallopoikien varustus tuskin on tuolloin yhtä kesäinen kuin kuvassa. Kuva: Eero Yrjänheikki

Veikkausliiiga 2014 käynnistyy sunnuntaina 6.4. kolmella ottelulla: RoPS-VPS, MYPA-FC Honka ja HJK-FF Jaro. Näistä joukkueista RoPS, VPS ja MYPA osallistuvat kesällä Eurooppa-liigan karsintoihin ja HJK Mestarien liigan karsintaan. Karsintoihin osallistuvien joukkueiden kesän otteluruuhkaa on helpotettu aloittamalla sarja muita aikaisemmin. Näin on saatu hieman tilaa kesän karsintaotteluille.

RoPSin kausi käynnistyy viime vuoteen verrattuna viikkoa aikaisemmin keskuskentällä. VPS-ottelun jälkeen RoPS kohtaa viikon päästä lauantaina kotonaan sarjanousija SJK:n. Toivottavasti kevät etenee vauhdilla, jotta ottelut pystytään pelaamaan hyvissä olosuhteissa.
- On tietysti upeaa, että RoPS on yksi niistä kolmesta liigaseurasta, joiden olosuhteet on saatu kelvolliseksi pelata kaksi kotiottelua ennen huhtikuun puolta väliä. Nuo ottelut ovat luonnollisesti vaikesti markkinoitavia tapahtumia lumen keskellä, joten Rovaniemellä odotellaan varmasti mielenkiinnolla positiivisia uutisia muidenkin paikkakuntien olosuhteista, Juha Malinen kommentoi otteluohjelmaa.

Liigajoukkueet kohtaavat toisensa kauden aikana kolme kertaa. Kotonaan RoPS kohtaa kahdesti viime vuoden mestari HJK:n, SJK:n, FC Interin, MYPAn ja FF Jaron. Vieraissa RoPS puolestaan kohtaa kahdesti IFK Mariehamnin, TPS:n, KuPS:n, FC Lahden, VPS:n ja FC Hongan.
Veikkausliiga päättyy 202 päivän ja 198 ottelun jälkeen lauantaina 25.10.

Haastava heinäkuu

Veikkausliigan otteluiden ohella RoPS pelaa heinäkuussa myös Eurooppa-liigan karsintaotteluita.
Eurooppa-liigan karsinnat käynnistyvät RoPSin osalta 3.7. ensimmäisellä osaottelulla. Toinen osaottelu pelataan 10.7. Mikäli RoPS etenee jatkoon, seuraavan karsintakierroksen ottelut pelataan 17.7. ja 24.7. Kolmannen karsintakierroksen pelipäivät ovat 31.7. ja 7.8.
Ensimmäiseen karsintaotteluun joukkue pääsee valmistautumaan hyvin, sillä edellisen liigapelin ja karsintaottelun väliin jää aikaa kuusi vuorokautta. Sen jälkeen ottelutahti onkin tiiviimpään, sillä viikon päästä pelattavan toisen osaottelun välissä RoPS pelaa myös Veikkausliigaa kohtaamalla vieraissa FC Hongan.
Mikäli RoPS etenee jatkoon karsinnoissa, pelaa joukkue heinäkuussa kahdeksan tai jopa yhdeksän ottelua. Näistä otteluista pelataan kotona vain kaksi, joten joukkue on käytännössä tienpäällä lähes koko kuukauden.
- Edustaminen eurokentillä on suuri etuoikeus, mutta kovimmillaan RoPS saattaa pelata juhannuksesta heinäkuun loppuun peräti 10 peliä. Kun niistä on vain kaksi ottelua kotona, joukkueen toinen haaste tulee olemaan pelaajien kierrätys ja ringin laajuus, sanoo Malinen.

RoPSin otteluohjelma Veikkausliigassa.

© 2014 RoPS

Luettu 1625 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309