ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 tammikuu 2014 21:54

RoPS nostaa painoluokkaansa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on pitkään ollut iso seura Ykköseen, mutta pieni seura Veikkausliigaan. Tilanne on kuitenkin kehittynyt siihen suuntaan, että joukkueiden välisissä punnituksissa RoPS nousee vauhdilla painoluokissa ylöspäin.

Enää pohjoisen ylpeys ei ole kärpässarjalainen, vaan voidaan puhua jopa raskaasta keskisarjasta.
Juuri nyt, tammikuussa, RoPSin joukkue on materiaaliltaan Veikkausliigan kärkipään nippuja. Toki moni rakennustyönsä myöhään jättänyt seura vahvistuu vielä merkittävästi ennen liigakauden alkua.

ROPSIN TILANNE pelaajamarkkinoilla oli pitkään sellainen, ettei seura pystynyt houkuttelemaan kovia kotimaisia nimiä napapiirille kuin harvakseltaan ja isolla rahalla. Viime aikojen siirtouutiset ovat osoittaneet, että tuuli on kääntynyt totaalisesti.
Esimerkiksi Mika Mäkitalo on sen luokan liigapelaaja, ettei hänen kaltaisiaan vielä vähän aikaa sitten odoteltu Sinipaitoihin. Viimeisin ja kovin todistus RoPSin uudesta imusta oli tähtipelaaja Petteri Pennasen päätös siirtyä pohjoiseen.
Toki uusia huippuhankintoja ennenkin oli nähtävissä merkkejä RoPSin muskeleista. Esimerkiksi topparipari Obilor-Ndukaku jäi seuraan, vaikka ottajia olisi ollut molemmille. RoPSin vetovoimaa arvioitaessa tähtäin on itse asiassa siirrettävä vielä kauemmas. Esimerkiksi Nicholas Otarun ja Antti Okkosen hankkiminen RoPSiin liiganousun jälkeen oli jo merkki suunnan kääntymisestä.

MITÄ ON tapahtunut? Ensinnäkin on nähtävä se, että RoPS on jo vuosikymmeniä tunnettu siitä, että se hoitaa asiansa ja velvoitteensa ajoissa ja kunnialla. Tämän perinnön loi Jouko Kiistala, ja sitä on vaalittu RoPSissa kunniakkaasti myös Antti Hietakankaan aikakaudella.
Nämä asiat korostuvat taloudellisesti vaikeina aikoina, jolloin seurojen kirstut ovat tyhjät ja pelaajille voidaan maksaa koko ajan vähemmän. Moni Veikkausliigajoukkue on taloudellisesti kuristumaisillaan ja pyrkii venyttämään joukkueen rakentamisensa mahdollisimman myöhään säästääkseen palkkakuluissa. Näin RoPS nousee varteenotettavaksi vaihtoehdoksi myös kotimaisille tähtipelaajille.
RoPS on nostanut budjettiaan maltillisesti ja harkiten. Vuosikokouksessa arvioitiin pelaajabudjetin kasvavan 350 000:sta noin 410 000 euroon, eli kasvua olisi noin 17 prosenttia.
Tuon nousun takaa kevyesti jo europelien tuotto. Samanaikaisesti muiden joukkueiden leikatessa menojaan harvesterilla juustohöylän sijaan, nousee RoPS liigaseurojen keskinäisessä rankingissa rajusti.

TIETYSTI VETOVOIMAN kasvun taustalla on myös RoPSin menestys. Europelit ovat olleet monelle pelaajalle se houkutin, jonka ansiosta muuttokuorma lähtee Rovaniemelle.
Yhteenvetona RoPSin tämän hetken tilanteessa on paljon samaa kuin 1990-luvun alussa. Talousahdinko kuristaa muita seuroja, jotka ovat RoPSia enemmän sponsori- tai jopa suurelta osin mesenaattirahan varassa. RoPS pelaa europelejä, talouden pohjana ovat kiinteistöt sekä bingotoiminta ja se pystyy hankkimaan kotimaisia tähtiä riveihinsä.
Yksi merkittävä magneetti on myös päävalmentaja Juha ”Mourinho” Malinen. Hän on luotsi, jonka pelitapaa ja jalkapallofilosofiaa monet urallaan eteenpäin pyrkivät pelaajat arvostavat.
Ensimmäisiä maistiaisia Malisen RoPSista voi napsia harjoituspeleissä Ounashallissa. Tiistaina 21.1. kello 19 vastassa on farmiseura FC Santa Claus ja lauantaina 25.1. kello 14 Ruotsin 2. divisioonan Bodens BK.

Markku Saukko
© 2014 Uusi Rovaniemi

 

 

Luettu 2016 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309