ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 14 tammikuu 2014 08:51

”Ensimmäinen harjoitus on aina merkkipaalu”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

– Tarkat syötöt, terävä liike..., prässää, prässää, prässää!...
Rovaniemen Ounashallissa kaikuu uuden isännän ääni lähes taukoamatta. RoPSin vuoden ensimmäiset harjoitukset ovat käynnissä, ja uudella päävalmentajalla Juha Malisella on ensi kerran käsissään liki koko tämän hetkinen miehistö.

Malinen vetää treenejä intensiivisesti. Syöttötrillit pyörivät vauhdilla, samoin jo vaativammat hyökkäysharjoitukset. Vaatimustaso on korkealla. Malinen keskeyttää harjoitteen huonon suorituksen jälkeen, opastaa ja sitten taas yritetään uudelleen.
– Vuoden ensimmäinen harjoitus on aina merkkipaalu. Tämä on myös minulle uuden opettelua. Tuon RoPSin yli 60 vuotta vanhaan organisaatioon oman vahvan persoonani, ja sopeutuminen tänne on niitä hienoja haasteita, jotka muistan koko elämäni, Malinen kertoo.

Harjoituksissa on mukana 18 sopimuspelaajaa. Joukosta puuttuvat vain tiistaina Rovaniemelle saapuva nigerialaiskolmikko Emenike, Ndukaku ja Obilor sekä parin viikon päästä mukaan liittyvä Petteri Pennanen. Poissa on myös Turkkiin testattavaksi matkaava Victor Turcios. Harjoituksissa on mukana myös kaksi testipelaaja, jotka ovat Malisen joulukuun Yhdysvaltojen matkan tuliaisia. Belgialainen 21-vuotias hyökkääjä Mickael Oliveira ja yhdysvaltalainen 27-vuotias keskikenttäpelaaja Michael Palacio harjoittelevat toistaiseksi RoPSin mukana.
– Leirillä oli joitakin erittäin hyviä pelaajia, mutta sellaisille pelipaikoille, joille meillä ei ole nyt tarvetta, Malinen kertoo Kalifornian kokemuksistaan.

FC Lahdesta siirtynyt Mika Mäkitalo viihtyy jo ensimmäisissä RoPS-treeneissään.
– Todella hieno tekemisen meininki heti alusta alkaen. Joukkue vaikuttaa hyvältä ja into on kaikilla kova. Lähden todella luottavaisin mielin valmistautumaan kauteen, "Muksu" kertoo ja jatkaa vielä vapaapotkujen harjoittelua.
Hyökkääjätähti Aleksandr "Boris" Kokko on hyvässä vedossa. Kovan harjoittelun lomassa "Boris" heittää tuttuun tapaansa rentoa läppää. Siitä tietää, että mies on tikissä.
– Tosi mukava treenata taas joukkueen kanssa. Olen käynyt omatoimisella jaksolla Rollon Poikien ja Santa Clausin harjoituksissa. RoPS on tehnyt tosi hyviä hankintoja, odotan pojilta kunnon tarjoilua ja "ruokaa" boksiin. Siitä sitten vain juoksen palloja verkkoon, "Boris" virnuilee.
Harjoitukset päättyvät kovatempoiseen peliosuuteen. Malinen on mielissään.
– Painotin uuden aktiivisemman pelitavan merkitystä jo ensimmäisissä harjoituksissa, ja se näkyi kentällä.

Malinen on tyytyväinen RoPS-pestinsä alkutaipaleeseen.
– RoPS haluaa kehittyä seuraavalle tasolle. Haluan kuitenkin korostaa, että toimin aina seuran budjetin raameissa. Malinen ei vie seuraa konkurssin partaalle, vaikka sellaista huhuttaisiinkin. Voin ehdottaa jotakin pelaajaa tai kyseenalaistaa jonkun toimintamallin, mutta noudatan aina seuran linjaa, Malinen painottaa.
RoPS pelaa ensimmäisen harjoituspelinsä ensi viikon tiistaina FC Santa Clausia vastaan ja lauantaina 25.1. vastaan tulee Bodens BK.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa


Luettu 2916 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309