ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 tammikuu 2014 14:12

Petteri Pennanen RoPSiin kahden vuoden sopimuksella

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Petteri Pennanen tuo pelintekovoimaa RoPSin liigamiehistöön. Petteri Pennanen tuo pelintekovoimaa RoPSin liigamiehistöön. Kuva: Roni Lehti
Rovaniemen Palloseura hankki jälleen riveihinsä kovan luokan kotimaisen pelaajan, kun hyökkäävä keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen siirtyy RoPSin Veikkausliigajoukkueeseen kahden vuoden kontrahdilla.

Juniorivuosinaan Suomen lahjakkaimpien junioreiden joukkoon luettu 23-vuotias Kuopion Palloseuran kasvatti pelasi edelliset kolme sesonkia Turun Palloseurassa.
Taituri debytoi KuPSin edustusjoukkueessa Ykkösessä vain 16-vuotiaana kaudella 2007. Pennanen siirtyi Hollannin pääsarjaan Twenteen vuonna 2009. Hollannissa läpimurto jäi tekemättä, hän pelasi reservijoukkueessa sekä edustusjoukkueessa epävirallisia otteluita. Turun Palloseuraan hän siirtyi vuonna 2011.
Veikkausliigassa Pennanen on pelannut 108 ottelua ja tehnyt 12 kaappia. Pennanen on edustanut Suomea kymmenissä eri juniori-ikäluokkien maaotteluissa ja pelannut yhden A-maaottelun.
– Mietteet ovat tosi positiiviset. Pari kuukautta on ollut melkoista hässäkkää, kun TPS:n tilanne selvisi, Pennanen kertoo.
Pennasella oli voimassaoleva sopimus TPS:n kanssa, mutta talousvaikeuksissa painiva seura antoi pelaajilleen luvan etsiä uutta seuraa. Pennasen kintereillä oli ainakin KuPS.
– Kävin lukuisia vaihtoehtoja läpi, ja RoPS alkoi tuntua aina vain paremmalta. Kasassa oli jo valmiiksi hyvä joukkue, europelit olivat yksi vetonaula, ja keskustelut valmentaja Juha Malisen kanssa pelitavasta vakuuttivat minut. Lopulta päädyin siihen, että alan opetella bussissa istumista, Pennanen nauraa.
– RoPS on hankkinut taitavia pelaajia ja joukkue pyrkii pelaamaan maita pitkin, ja se sopii minulle.
– Tähtään edelleen ulkomaille ja pelaaminen Veikkausliigan kärkisijoista taistelevassa joukkueessa ja europeleissä on oiva näyttöpaikka.

Juha Malinen nosti aikanaan Pennasen vain 15-vuotiaana KuPSin liigajoukkueen harjoitusrinkiin vuonna 2006.
– Näin hänessä jo silloin jotakin poikkeuksellista, tyytyväinen "Mourinho-Malinen" kertoo.
– Kokonaisuutena olen tosi iloinen siitä, että meillä on imua saada tänne tasaisin väliajoin suomalaisia pelaajia, jotka ovat jo näyttäneet potentiaalinsa. Pennanen on poikkeuksellisen taitava ja häntä voidaan pitää jo tähtipelaajana.
Pelipaikka on jo valmiiksi katsottuna.
– Pennanen on parhaimmillaan hyökkäävässä roolissa, Malinen suunnittelee.
– Pennasen tapaisten pelaajien hankkiminen on selvä signaali siitä, että me pyrimme aktiiviseen peliin, "Mourinho-Malinen" alleviivaa.
Monipuolisen syöttövalikoiman hallitseva 181-senttinen Pennanen on taitava pallonkäsittelijä ja -kuljettaja. Mieheltä on myös ratkaisuvoimaa.
Pennasen, Mika Mäkitalon ja toki myös Jani Virtasen myötä RoPSilla on nyt rajusti pelintekovoimaa kokoonpanossaan.
Pennanen on rovaniemeläisjoukkueen 23. sopimuspelaaja ja hän liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen kahden viikon kuluttua.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa


Luettu 2406 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309