ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 24 joulukuu 2013 12:26

RoPSin haaviin iso kala

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemelle muuttava Mika Mäkitalo (vas.) taisteli viime kesänä FC Lahden paidassa pallosta RoPS:n Tuomo Könösen kanssa. Rovaniemelle muuttava Mika Mäkitalo (vas.) taisteli viime kesänä FC Lahden paidassa pallosta RoPS:n Tuomo Könösen kanssa. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura saalisti siirtomarkkinoilta ison kalan ja kunnon joululahjan seuran ystäville. Kokenut keskikenttäpelaaja Mika Mäkitalo solmi seuran kanssa ensi sesongin kattavan pelaajasopimuksen.

Paperissa on myös optio seuraavasta kaudesta.
Edelliset kaksi kautta Mäkitalo on edustanut FC Lahtea. Mäkitalo on ollut vuosia Veikkausliigan keskikenttäpelaajien eliittiä. Viime kaudella Mäkitalo loisti Lahden keskikentällä etenkin loppukaudesta ja hänet valittiin liigan syyskuun joukkueeseenkin.
– Tulen todella hyvillä mielin Rovaniemelle. Siellä on kova jalkapallobuumi menossa ja ensi kaudesta europeleineen tulee mielenkiintoinen. RoPSilla on kilpailukykyinen joukkue, Mäkitalo tuumii.

MÄKITALO ON 28-vuotias taitava ja älykäs keskikentän keskustan pelaaja. ”Muksu” on pelannut sekä tasapainottavaa että hyökkäävää roolia. Hän on edustanut Lahden lisäksi turkulaista FC Interiä ja Valkeakosken Hakaa. Veikkausliigapelejä Mäkitalon tilillä on 186, joissa on syntynyt 10 häkkiä. Vuonna 2008 keskikenttäpelaaja juhli Suomen mestaruutta Interin paidassa. Juniorioppinsa Turun Palloseurassa ja Interissä saanut pelaaja debytoi liigassa jo vuonna 2003.

ROPSIN päävalmentaja Juha Maliselle Mäkitalo on tuttu viime kaudelta, jolloin Malinen komensi Lahtea. Malinen on parhaillaan Yhdysvalloissa, jossa hän osallistui nuorten pelaajien jalkapalloleirille Kaliforniassa ja jäi sen jälkeen perheineen joulun viettoon Atlantin taakse.
– Mäkitalo on sellainen pelaaja, jonka valmennus halusi. Juha tuntee Mikan ja päinvastoin. Me saimme mitä halusimme, emmekä joutuneet ottamaan mitä satuttaisiin saamaan, tyytyväinen RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas kertoo.
Malinen oli avainasemassa Mäkitalon tehdessä seuravalintaansa.
– Vaihtoehtoja oli toki muitakin, mutta Juha Malinen painoi valinnassani paljon. Pidän hänen valmennustyylistään ja tavastaan pelata jalkapalloa, Mäkitalo sanoo.

MÄKITALON uratavoitteena ovat ulkomaankentät, joten RoPSin europelit olivat myös painavia punnuksia puntarissa.
– Ulkomaat ovat olleet pitkäaikainen tavoitteeni, ja europelit ovat erinomainen näyteikkuna. Silloin minun ja koko joukkueen pitää olla parhaimmillaan.
Mäkitalo lupaa RoPSille kauan kaivattua pelintekovoimaa.
– Ratkaisusyötöt ovat vahvuuteni, muut saavat tehdä maalit, keskikentän konehuone nauraa.

ROPSIN ensi kauden joukkue on rakentunut toimitusjohtaja Hietakankaan suunnitelmien mukaan. Koossa on nyt 19 kontrahtia.
– Olemme onnistuneet rakentamaan joukkueen pala palalta, ja onnistuneet hankkimaan sellaiset pelaajat kuin halusimme.
RoPSin joukkueen rakennusurakka on hyvällä mallilla jo ennen joulua.
– Tästä on hienoa lähteä uuteen vuoteen. Odotamme jo innolla liigacupin alkua, Hietakangas iloitsee.

ROPS HANKKII kuitenkin vielä lisää ”rautaa” riveihinsä.
– Joukkue vahvistuu vielä ennen kauden alkua muutamalla pelaajalla. Haemme vahvistuksia keskilinjalle, toimitusjohtaja päättää.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Kommentti: Hienoa RoPS!

Rovaniemen Palloseuran ihanneavauskokoonpano joulukuussa: Oskari Forsman (tai Saku-Pekka Sahlgren, kaksi hyvää vahtia taistelee ykkösveskarin paikasta); Lassi Nurmos; Obilor, Ndukaku, Janne Saksela; Mika Mäkitalo, Antti Okkonen; Nicholas Otaru, Jani Virtanen, Emenike; Aleksandr Kokko.
Sopimus on edelleen voimassa myös huipputason Victor Turcioksella. Jos hän jatkaa Rovaniemellä Mäkitalo siirtyy kymppipaikalle.
Vaihtopenkiltä löytyy liigajyrä Mika Lahtinen, aina luotettava Ville Saxman ja perusvarma Antti Peura.
Lisäksi penkillä ovat kokemusta hankkivat omat juniorit.
Joukkue tarvitsee vielä rautaa hyökkäysosastolleen ja hieman leveyttä puolustukseen. Kaiken kaikkiaan RoPS on onnistunut loistavasti joukkueen rakentamisessa!
Tilanne ei ole ollut näin hyvä tähän aikaan vuodesta miesmuistiin.
Tällä hetkellä on helppo ennustaa vahvaa kautta pohjoisen ylpeydelle.

Markku Saukko



Luettu 2743 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309