ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 14 joulukuu 2013 18:51

RoPSille toinen voittopokaali

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
City Sportin Mikko Uusitalo luovutti Lapin parhaan urheilijan palkinnon, jonka vastaanottivat Rovaniemen Palloseuran puolesta kapteeni Antti Okkonen ja toimitusjohtaja Antti Hietakangas. City Sportin Mikko Uusitalo luovutti Lapin parhaan urheilijan palkinnon, jonka vastaanottivat Rovaniemen Palloseuran puolesta kapteeni Antti Okkonen ja toimitusjohtaja Antti Hietakangas. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseuran vuosi päättyy pokaalijuhliin. Syyskuun viimeisenä lauantaina joukkue juhli riehakkaasti Suomen cupin voittoa Helsingissä. Eilen tuli toinen pokaali lisää, kun RoPS voitti Lapin parhaan urheilijan tittelin.

RoPSin voitto oli lopulta selvä, mutta ei mitenkään ylivoimainen. RoPS keräsi Lapin urheilutoimittajakerhon äänestyksessä 19 ykkössijaa ja 76 pistettä. Tanja Poutiainen tavoitteli jo kuudetta Lapin parhaan titteliä, mutta taipui lopulta cupmestareiden edessä. Poutiainen keräsi 13 ykkössijaa ja jäi RoPSista 10 pisteen päähän.
Hiihtäjä Sami Jauhojärvi oli kolmas 26 pisteellä, mutta jäi selvästi kärkikaksikosta. Lumilautailija Markus Malin, koiravaljakkohiihtäjä Vesa-Pekka Jurvelin ja hiihtosuunnistaja Ville-Petteri Saarela valtasivat seuraavat sijat. Äänestykseen osallistui 45 urheilutoimittajakerhon jäsentä.

VAIKKA ROPS sijoittui veikkausliigassa toiseksi viimeiseksi, putoaminen ei ollut missään vaiheessa edes lähellä. Cupin voiton jälkeen merkityksettömiin peleihin ei löytynyt enää latausta. Cupin voitolla RoPS ja Rovaniemi saivat runsaasti julkisuutta. Cupin voitto avasi RoPSille myös portit europeleihin ensi kesäksi.
RoPS valittiin nyt toisen kerran Lapin parhaaksi. Edellinen valinta on vuodelta 1987, jolloin RoPS taisteli tiukasti mitaleista jääden kuitenkin SM-sarjassa viidenneksi. Cup-voittajien cupissa RoPS eteni hienosti kolmannelle kierrokselle asti.
Tanja Poutiaisen kausi päättyi viime maaliskuussa dramaattisesti, kun polvi vääntyi maailmancupin suurpujottelussa Saksassa. Edessä oli leikkaus ja pitkä toipumis- ja kuntoutusjakso. Ennen loukkaantumistaan Poutiainen putosi MM-kisojen pujottelussa Itävallan Schladmingissa niukasti mitaleilta jääden neljänneksi. Suurpujottelussa rovaniemeläinen oli 15:s.

NUOREN urheilijan tunnustuspalkinnon, Allun lautasen, saa Ounasvaaran Hiihtoseuran Anna Haataja. 17-vuotias lukiolainen kahmi mitaleita suunnistuksesta, hiihdossa ja ampumahiihdossa. Toinen OH:n suunnistajalahjakkuus Olli Ojanaho sai myös hyvin kannatusta Allun lautasen saajaksi.

Jorma Kilpeläinen
© 2013 Lapin Kansa

”Suuri kunnianosoitus”

Rovaniemen Palloseuran toimitusjohtaja Antti Hietakangas ja Suomen cupin voittajajoukkueen kapteeni Antti Okkonen pitivät valintaa suurena kunnianosoituksena seuralle.
– Onhan se paras mahdollinen huomionosoitus, kun palkinnon saa joukkue. Se osoittaa, että asioita on tehty oikein, Hietakangas totesi.
– Tämä tuli kyllä täytenä yllätyksenä, en osannut yhtään odottaa. On tämä iso juttu, Okkonen jatkoi.
Suomen cupin voitto tietää rovaniemeläiselle jalkapalloseuralle europelejä, joista päästään nauttimaan ensi kesänä. Tässä vaiheessa on varmaa, ettei kotiotteluita nähdä Rovaniemellä.
– Kotiottelut on suunniteltu pelattavaksi Oulussa, mutta Helsinkikin on vielä vaihtoehtona. Tavoitteena on päästä Eurooppa-liigassa eteenpäin toiselle tai kolmannelle kierrokselle, Hietakangas kertoo.
Okkoselle europelit ovat jo ennestään tuttuja. Hän pelasi niitä kymmenkunta MyPan paidassa.
– Europelit ovat hienoja tapahtumia. Ulkomaille pyrkiville pelaajille ne ovat tärkeitä näyttöpaikkoja, Okkonen tietää. Edustusjoukkue aloittaa harjoittelun uuden päävalmentajan Juha Malisen komennossa 13. tammikuuta.
– Nyt harjoitellaan fysiikkaa ja pidetään kuntoa yllä, jotta ollaan sitten valmiita kovaan harjoitteluun, Okkonen sanoo. JP

Lapin parhaat 2013
1) Rovaniemen Palloseura, jalkapallo, 76 pistettä (19 ykkössijaa)
2) Tanja Poutiainen, alppihiihto 66 (13)
3) Sami Jauhojärvi, hiihto 26 (3)
4) Markus Malin, lumilautailu 18 (2)
5) Vesa-Pekka Jurvelin, valjakkourheilu 16 (4)
6) Ville-Petteri Saarela, hiihtosuunnistus 13 (1)
7) Johanna Peiponen, yleisurheilu 9 (2)
8) Anssi Koivuranta, mäkihyppy 8
9) Marko Herajärvi, jääpallo 6
10) Merilappi United, jalkapallo 5
11) Rovaniemen Kiekko, jääkiekko 4
12) Antti Holmberg, vesicross (1), Mikael Niva, raviohjastus, Antti Kokkonen, yleisurheilu ja Juha Rutonen, ammunta 3
16) Anssi Rytkönen, autourheilu, Olli Ojanaho, suunnistus, Kari Kallio, biljardi ja Henri Kekäläinen, nyrkkeily 2
20) Aki Pihlaja, moottorikelkkailu, Milko Tokola, painonnosto ja Santeri Ylitapio, mäkihyppy 1


Luettu 1952 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309