ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 28 marraskuu 2013 08:30

RoPSin europelit Oulussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin puheejohtaja Risto Niva raamitti ensi vuoden taloudellisen tuloksen hieman plusmerkkiseksi. Tämän vuoden urheilubudjetti oli 948 000 euroa. RoPSin puheejohtaja Risto Niva raamitti ensi vuoden taloudellisen tuloksen hieman plusmerkkiseksi. Tämän vuoden urheilubudjetti oli 948 000 euroa. Kuva: Pekka Aho

Suomen cupin voiton myötä eurokentille edennyt Rovaniemen Palloseura ei saa pelata euro-ottelujaan Rovaniemellä. UEFA tarkasti keskuskentän pari viikkoa sitten ja tuomio oli tyly: Eurooppa liigan 1. karsintakierroksen kotiottelu on pelattava Oulussa.

– Samalla kertaa käytiin lähimmällä kelpaavalla kentällä Oulun Raatissa ja sinne ottelu järjestyy. Raatti on helppo myydä täyteen, kun siellä ei ole kuin 2 200 kuppi-istuinta, jollaiset UEFA kentälle vaatii, kertoi RoPSin puheenjohtaja Risto Niva seuran vuosikokouksessa keskiviikkona.
RoPSin tavoitteena on yhdessä Oulun kaupungin kanssa tutkia, voiko Raattiin saada lisää kuppipenkkejä jollakin järjestelyllä. Toki Raattiin mahtuu jopa 10 000 ihmistä, mutta vaadittuja penkkejä ei ole kuin 2 200.
– Se on aika vähän väkeä kun selvästi enempäänkin olisi saumaa, harmittelee Niva.
Rovaniemen keskuskentän nykyiset puitteet tyssäsivät sosiaalitiloihin ja puuttuviin penkkeihin. RoPS oli mielissään, että kentän katsomoja aletaan ensi vuonna rakentaa. Toiveena on, että suurin vaihtoehdoista (2 600 katsomopaikkaa) toteutettaisiin. Seurakin haluaa olla mukana investoimassa stadioniin.

RoPS lähtee tulevaan vuoteen kaikkien aikojen suurimmalla budjetilla. Summa on 1 251 000 euroa. Siinä on kasvua tähän vuoteen liki 200 000 euroa. Pelaajapalkat kasvavat päättyneestä kaudesta 60 000 eurolla.
Urheilupuolen kulut ovat tuottoja suuremmat, sillä erotus oli liki 300 000 euroa tappiollinen. Liiketoiminnan tuotoilla peli tasoittuu ja tilikauden tavoitteena on 9 000 euron plusmerkkinen tulos.
– Taloudellisesti elämme hemmetin tiukkaa aikaa. Sisäisesti tavoitteena on, että tulos olisi paljon budjetoitua parempi, kertoo Niva.
Europeleillä on suuri vaikutus myös taloudelliseen tulokseen. Ensimmäinen kierros tuottaa UEFA-rahaa 120 000 euroa plus pääsylipputulot.
– Toiselle kierrokselle pääsy olisi taloudellisesti iso juttu. Se tietäisi seuralle 140 000 euroa lisää plus pääsylipputulot, Niva ynnää.
Seuran viralliseksi tavoitteeksi kirjattiin selviytyä Veikkausliigassa kärkikuusikkoon ja Eurooppa liigassa 3. kierrokselle.

RoPS sai vuosikokouksessa seuran ensimmäisen kunniajäsenen. Kutsun sai Oskari Jänkälä, joka liittyi RoPSiin jo vuonna 1953 eli 60 vuotta sitten. Jänkälä on toiminut 26 vuotta seuran johtokunnassa ja ollut Suomen Palloliiton eri tehtävissä vuosikausia.
Jänkälä oli erovuorossa johtokunnasta ja hänen tilalleen vuosikokous valitsi Matti Poikajärven.
Toinen erovuoroisista, Mika Lehtiniemi valittiin jatkamaan seuraavalle 3-vuotiskaudelle.
Jänkälä voi kunniajäsenenä osallistua johtokunnan työskentelyyn.
Erovuorossa ollut Pekka Konstenius valittiin jatkamaan varapuheenjohtajana.

RoPSin budjetti
Vuodelle 2014:
Urheilutoiminnan kulut 1,251 miljoonaa euroa, tuotot 960 000 euroa. Tuotto/kulujäämä 291 000 euroa.

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin KansaLuettu 5486 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309