ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 21 marraskuu 2013 08:08

Futsalia Movember-viiksissä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Aleksandr Kokon Movember-viikset olivat viime vuonna tämännäköiset. Aleksandr Kokon Movember-viikset olivat viime vuonna tämännäköiset.

Rovaniemen Movember-kampanjan yksi huippuhetkistä nähdään lauantaina, kun Lapin Urheiluopistolla pelataan futsal-ottelu Movember-hengessä.

Movember-kampanja on maailmanlaajuinen hyväntekeväisyystempaus miesten terveyden edistämiseksi. Kampanjalla kerätään erityisesti varoja eturauhas- ja kivessyövän ehkäisyyn ja hoitoon. Kampanjaan voi osallistua kasvattamalla viiksiään marraskuun ajan.
Viiksekkäät Mo Brot pyrkivät herättämään pensseleillään huomiota ja keräämään lahjoituksia Syöpäsäätiölle. Viiksiä ei ole pakko kasvattaa, vaan Movemberiin voi luonnollisesti osallistua myös lahjoittajana. Kampanjasta innostuneet naiset voivat osallistua Mo Sistoina, "viiksiä rakastavina"-naisina.
Kampanjaan osallistuvista ryhmistä Suomen jalkapallon A-maajoukkueen Huuhkajat on kerännyt valtakunnallisesti tähän asti suurimman potin, jo yli 9 000 euroa. Henkilörankingissa Teemu Tainio on kolmantena yli tonnin potilla. Yhteensä keräys on Suomessa tuottanut nyt yli 200 000 euroa.
Rovaniemellä kampanjaa organisoi Movember Rollo puuhamiehinään Mikko Hokkanen ja Tommi Hyvönen. Movember Rollo järjestää futsal-ottelun yhdessä Rovaniemen Palloseuran, FC Santa Clausin ja Rollon Poikien kanssa.
– Luvassa on hyvähenkinen tapahtuma, jossa on mukana kolme paikallista futisjengiä. Vedämme yhtä köyttä hyvän asian puolesta, Tommi Hyvönen kertoo.
Futsal-matsi jatkaa jo viime Movemberissa alkanutta perinnettä.
– Eri tahot ovat lähteneet kampanjaan tosi hienosti mukaan, esimerkiksi Urheiluopisto antoi meille kentän käyttöön veloituksetta, puuhamies kiittelee.
Ottelussa pelaavat vastakkain RoPSin, Santan ja Rollon Poikien pelaajista kasatut viiksekkäät sekajoukkueet Mustat ja Valkoiset.
– Näin pelistä ei tule liian totista, seurojen välillä otatus voisi olla kovuudessaan kampanjan hengen vastainen, Hyvönen naurahtaa.

Ottelussa on mukana tunnettuja jalkapalloilijoita RoPSin cup-mestareiden Aleksandr Kokon, Nicholas Otarun ja Oskari Forsmanin johdolla.
Myös toimitusjohtaja Antti Hietakangas vetää pelikengät jalkaansa.
"Boris" Kokko kasvatti jo viime vuonna viiksiä innokkaasti.
Ensin miehen ylähuulta koristivat liiganousupensselit ja sitten Movember-viiksien kasvatusta seurattiin Lapin Kansan sivuilla.
– Komeat viikset kasvavat myös tänä vuonna, "Boris" nauraa. Ottelua maalihaupitsi odottaa innolla.
– Tykkään pelata futsalia, ja nyt vielä näin hienon asian puolesta. Se joukkue, missä minä pelaan voittaa ja minä olen kentän kunkku!
Hyökkääjää koko syksyn vaivannut loukkaantuminen on taakse jäänyttä elämää.
– Olen pysynyt pitkästä aikaa vetämään viikon treeniä ilman mitään ongelma.
Futsal-ottelu on koko perheen tapahtuma. Puoliajalla esiintyvät Jasmin Gesellen vetämä tanssiryhmä ja räppäri Talonpoika Lalli. Tapahtuman pääsymaksu on vapaaehtoinen ja lipputulot menevät suoraan Syöpäsäätiölle.
Ottelu alkaa lauantaina klo 17.30 Lapin Urheiluopistolla. Ottelu nähdään myös RoPSin YouTube-kanavalla.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa 

Luettu 3253 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309