ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 12 marraskuu 2013 09:18

Keskuskentän katsomotöihin jo ensi vuonna

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen keskuskentän kauan odotettu katsomoremontti alkaa vihdoin ensi vuonna. 1950-luvun alussa rakennettu pääkatsomo tulee remontin myötä katoamaan. Rovaniemen keskuskentän kauan odotettu katsomoremontti alkaa vihdoin ensi vuonna. 1950-luvun alussa rakennettu pääkatsomo tulee remontin myötä katoamaan. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Keskuskentän remontti sai yllättävää lisävauhtia maanantaina. Vauhtia saattoi potkia Rovaniemen Palloseuran cup-mestaruus ja tulevat europelit, sillä Rovaniemen kaupunginvaltuusto siunasi maanantain budjettikokouksessaan Keskuskentän remontin loppuunsaattamisen, vaikka se ei alkuperäisessä budjettiesityksessä ollutkaan.

Uuden pääkatsomon ja sosiaalitilojen rakentaminen aloitetaan ensi vuonna ja töiden pitäisi olla valmiina keväällä 2015. Uusi Keskuskenttä olisi näin ollen käytössä kaudella 2015. Urakan toteuttaa Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy. Yhtiö on kaupungin omistama.
– Tämä on todella iso asia. Pitkään venynyt Keskuskentän perusparannus saatetaan viimein loppuun, kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen Juhani Juuruspolvi kertoo.
– Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kaupunginhallituksen esityksen, Juuruspolvi iloitsee.
– Valtuustossa vallitsi vahva yhteinen tahtotila Keskuskentän investointihankkeen loppuun saattamisesta. Remontti on valmis keväällä 2015, ensi kesän europeleihin se ei kuitenkaan ehdi, Juuruspolvi jatkaa.

Seuraavaksi remonttihankkeessa on edessä tarveselvityksen päivitys. Tarveselvityksessä on tiettävästi kolme eri vaihtoehtoa. Vaihtoehdot ovat supistettuja versioita arkkitehtikilpailun voittaneesta Railo-ehdotuksesta.
Kaikissa vaihtoehdoissa katettu katsomo rakennetaan kahteen kerrokseen, ja katsomoiden välisessä välikerroksessa on kuuluttamo ja mahdollisesti lehdistötilat. Laajimmassa vaihtoehdossa kuppi-istuimia on noin 2000, keskimmäisessä 1500 ja suppeimmassa 1245.
Suurimmalla katsomolla toteutettuna koko loppuremontin kustannusarvio sosiaalitiloineen on noin viisi miljoonaa euroa, keskimmäisen reilut neljä miljoonaa ja pienimmän noin kolme miljoonaa.
– Tarkemmat yksityiskohdat päätetään myöhemmin, Juuruspolvi alleviivaa.
Keskuskenttä tuli budjettikokoukseen hieman varkain, sillä se ei ollut kaupunginjohtaja Esko Lotvosen budjettiesityksessä. Esitys nousi listalle kaupunginhallituksen hallitusryhmien neuvottelujen jälkeen ja ryhmät päätyivät yksimielisesti lisäämään hankkeen budjettiin.

 Alkuperäinen keskuskentän Railo -suunnitelma näytti tältä, mutta tässä kuosissa se tuskin toteutuu.

Markkinakiinteistöt Osakeyhtiön toimitusjohtaja Heikki Alaluusua ei voinut vielä maanantai-iltana kommentoida projektin yksityiskohtia.
– Kuulin, että kaupunki on hyväksynyt hankkeen ja todennäköisesti me sen rakennamme. Mitään tarkempia yksityiskohtia en kuitenkaan voi kertoa julkisuuteen, ennen kuin yhtiön oma hallitus on asian käsitellyt ja hyväksynyt, Alaluusua kertoi.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 4026 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309