ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 12 marraskuu 2013 09:08

Europelit siirsivät RoPSin liigastartin keskelle hiihtokautta 6. huhtikuuta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Jalkapalloliigan ensi kaudesta tulee historian pisin, päätti liigahallitus vuosikokouksessaan maanantaina. Kausi käynnistyy jo 6. huhtikuuta ja päättyy 25. lokakuuta.
Rovaniemen keskuskenttä on ensimmäisen liigakierroksen areena keskellä parasta hiihtokautta. Rovaniemen Palloseura kohtaa liiga-avauksessa sunnuntaina 6.4. pronssijoukkue Vaasan Palloseuran.

Avauksessa pelataan kolme ottelua. RoPS-VPS -parin lisäksi varma ottelupari on HJK-FC Honka. Kolmannen ottelun toinen joukkue on Myllykosken Pallo, jonka vastustaja selviää myöhemmin.
– Avauskierroksella ovat mukana kaikki eurocupeihin Suomesta osallistuvat joukkueet. Eihän näin varhainen alku hyvältä tunnu, mutta tällä saadaan 1-1,5 viikon lepoaika ennen europelejä, kertoi RoPSin puheenjohtaja Risto Niva. Ensimmäiset euro-ottelut ovat edessä 3. heinäkuuta.
Muutama viikko sitten päättynyt jalkapallokausi avattiin Rovaniemellä huhtikuun alussa, joten hyvän lämmitysjärjestelmän ansiosta se onnistunee myös ensi keväänä.

Veikkausliigaseurat keskustelivat kokouksessa myös sarjan joukkuemäärästä pitkällä aikavälillä. Asiasta ei löydetty yksimielisyyttä. Veikkausliigan hallitus päätti pyytää selvitystä 16 joukkueella pelattavasta sarjasta Suomen Palloliitolta, joka päättää asiasta.
– Mekin olemme 16 joukkueen liigan kannalla, mutta näkemyksiä on vielä rutkasti. Nyt mennään 12 joukkueella seuraavat kaksi kautta, kertoi Risto Niva.
Kuudentoista joukkueen liiga on myös Jaron toimitusjohtaja Niklas Storbackan toiveissa, mutta sillä edellytyksellä, että kaikilla on asiat kunnossa. Jarolla itselläänkin on tiukkaa.
– Tilanne on ollut hankala viime vuodet, mutta hengissä ollaan ja parempaan suuntaan mennään. Tästä kaudesta saattaa tulla nollatulos, jos hyvin käy, Storbacka kertoo.
Keskisuurista seuroista eurocup-saumaansa satsannut KuPS tekee viime vuoden tavoin raskaan tappion, kun taas FC Lahti pääsee plussalle.

Veikkausliigan puheenjohtajana jatkaa filosofian tohtori Lasse Lehtinen.
– Veikkausliiga on myötätuulessa. Yleisömäärät kuluneella kaudella olivat korkeimmat viiteen vuoteen ja monet Veikkausliigapelaajat ovat tulleet valituiksi maajoukkueeseen. Rovaniemellä, Seinäjoella ja Vaasassa päätetään juuri uusista stadionhankkeista. Nyt on jalkapallopaikkakuntien huolehdittava siitä, että kaikille Veikkausliigapaikkakunnille saadaan keinonurmi ja muutenkin olosuhteet kuntoon.

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2506 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309