ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 12 marraskuu 2013 08:47

Jani Virtanen vahvistaa RoPSia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Taitava Jani Virtanen on RoPSin uushakinta laitahyökkääjän tontille. Taitava Jani Virtanen on RoPSin uushakinta laitahyökkääjän tontille. Kuva: Roni Lehti

Viime kaudella Ykköseen pudonnutta Jyväskylän Jalkapalloklubia edustanut Jani Virtanen liittyy Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigajoukkueeseen vuoden mittaisella sopimuksella. Virtanen on 25-vuotias taitava pelaaja, joka on pelannut viime kausilla keskikentän erilaisissa hyökkäävissä rooleissa.

Turun Palloseuran kasvatti debytoi liigassa vain 16-vuotiaana kaudella 2004. Kesällä 2006 hän siirtyi TPS:sta Italian Serie A:n Udineseen. Virtanen pääsi maistelemaan pääsarjavauhtia, mutta läpimurto jäi Italiassa tekemättä, ja hän kävi lainalla alasarjaseura Sorrentossa ja Venäjän pääsarjassa Himkissä.
Kaudella 2010 hän palasi TPS:ään, mutta siirtyi kesken sesongin Jyväskylään. JJK:n pronssikaudella 2011 Virtanen oli isossa roolissa joukkueessa, mutta kaksi viimeistä kautta ovat menneet selvästi heikommin. Liigaotteluja Virtasella on tilillään 108, joissa hän on tehnyt kuusi maalia.
– Odotan jo malttamattomana tammikuuta ja harjoitusten alkua, Virtanen kertoo.
– Kaksi viimeistä kautta ovat olleet minulle todella vaikeita, mutta nyt uskon, että palaan RoPSissa tasolleni. RoPSilla on tosi hyvä joukkue, ja me tulemme olemaan ensi kaudella sarjataulukossa ylhäällä, taitava vasuri jatkaa.
Virtanen on ollut parilla viime kaudella fyysisesti kehnossa kunnossa, eikä mies sitä kielläkään.
– Minun pitää päästä sellaiseen tikkiin, että pystyn pelaamaan joka pelissä korkealla tasolla.
Virtanen uskoo ottavansa ison roolin RoPSin hyökkäyspelissä.
– Tehtäväni on aina ollut ja on RoPSissakin järjestää hyökkääjille maalipaikkoja.

RoPSin päävalmentaja Juha Malinen tiedostaa uuden hankintansa haasteet.
– Virtanen on valmentajalle mielenkiintoinen haaste. Hän on suomalainen ja erittäin lahjakas pelaaja, mutta viime aikoina hänellä on ollut paljon ongelmia.
Malinen uskoo Virtasen uuteen nousuun.
– Hän tulee RoPSiin täysin sitoutuneena. Rovaniemi on erinomainen paikka keskittyä urheiluun ja elää urheilijan elämää. Hänen lahjoillaan voi pelata huipulla vielä kymmenen vuotta.
Malisella on jo Virtaselle rooli valmiina.
– Tarvitsemme joka paikalle kaksi hyvää miestä, ja lähtökohtaisesti Virtanen taistelee peliajasta keskikentän vasemmalla laidalla Emeniken kanssa. Sitten jos molemmat ovat aivan liekeissä, täytyy katsella muita pelipaikkoja.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Kommentti: "Jalostuslinjan" mukainen hankinta

Jani Virtanen on RoPSin viime vuosien linjan mukainen kiinnitys. Kari Virtasen kahden vuoden valmentajapestin aikana RoPSiin hankittiin useampi pelaaja, jotka olivat muualla jo tuomittu menneisyyden miehiksi tai ongelmapelaajiksi.

Paras esimerkki on Aleksandr Kokko, joka tuli RoPSiin hylkiönä, mutta nousi Rovaniemellä takaisin Suomen eliittihyökkääjien joukkoon. Myös Tomi Maanoja ja Oskari Forsman olivat kaukana takavuosien maineestaan RoPSiin tullessaan. Myös Rovaniemen oma poika Antti Peura käytti viimeisen mahdollisuutensa ja nousi Kakkosen jyrästä liigapelaajaksi.

Jani Virtanen on kiistattomasti poikkeuksellisen lahjakas pelaaja, ei häntä suotta Italiaan kaapattu. "Jamppa" on taitava ja luova pelaaja, jolla on erinomainen pelikäsitys sekä poikkeuksellisen hyvä potkutekniikka. Parhaimmillaan hän pystyy lähes yksin ratkomaan otteluita, ja mieluiten näkisinkin Virtasen kymppipaikalla ruokkimassa Aleksandr Kokkoa. Jos Virtanen omaksuu ammattiurheilijan asenteen ja työmoraalin lenkkipolulla ja harjoituskentällä, nousee hän takaisin huipulle ja RoPSin hyökkäyspelin arkkitehdiksi. Juha "Mourinho" Malinen osaa jalostaa pelaajan uuteen loistoon, suurin uhka paluulle parrasvaloihin on Jani Virtanen itse.

Markku SaukkoLuettu 2874 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309