ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 05 marraskuu 2013 08:42

Obilor on yhä RoPSin mies

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS palkkasi Obilorin (vas.) seuraan kahden vuoden sopimuksella. Topparipari Ndukakun sopimus on myös neuvottelun alla. RoPS palkkasi Obilorin (vas.) seuraan kahden vuoden sopimuksella. Topparipari Ndukakun sopimus on myös neuvottelun alla. Kuva: Jussi Leinonen

Tähtitoppari Obilor ja Rovaniemen Palloseura ovat tehneet kahden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Veikkausliigan ehdottomaan eliittiin kuuluva 22-vuotias kiven kova keskuspuolustaja oli monien seurojen hankintalistalla, mutta "Aban kiviaita" päätti jäädä Rovaniemelle.

– RoPS oli minulle sopivin vaihtoehto. RoPS on tavoitteellinen ja eteenpäin pyrkivä seura, jossa minun on hyvä jatkaa uraani, Obilor kertoo.
– Tavoitteeni on pelata ulkomailla ennemmin tai myöhemmin, mutta tässä vaiheessa RoPS on hyvä vaihtoehto.

RoPSin ensikauden europelit olivat tärkeässä roolissa topparin tehdessä valintaansa.
– Ne olivat tärkeä valintaperuste. Historia on osoittanut, että ne ovat loistavia näyttöpaikkoja isompiin ympyröihin.
Obilor tuli Suomeen ja PS Kemin Ykkösen joukkueeseen kaudeksi 2011, RoPSiin hän siirtyi 2012 ja pelasi sarjanousun varmistuttua lainasopimuksella Turun Interissä. Ykkösen otteluita hänellä on vyöllään 42 ja liigapelejä 38. Mestaruuteen päättyneellä Suomen Cup-taipaleella hän pelasi kaikki viisi ottelua.

RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas oli erittäin tyytyväinen sopimuksen synnyttyä. Obilor on ollut kaksi kautta RoPSin kivijalan tärkeimpiä osia.
– Hän on ydinpelaajiamme, joten onhan tämä tärkeä sopimus.
Obilorin tasoisen nuoren pelaajan tie vie todennäköisesti jossakin vaiheessa ulkomaille. Periaatteessa kahden vuoden sopimus takaa RoPSille siirtokorvauksen seurasiirron tapahtuessa. Saako RoPS siirtokorvauksen, jos Obilor vaihtaa seuraa, vai onko sopimuksessa esimerkiksi vapaan siirron ulkomaille takaava pykälä?
– Ymmärrän, että asia kiinnostaa, mutta sopimuksen sisältö ei ole julkinen, Hietakangas kertoo.

Obilor on muodostanut aisaparinsa Ndukakun kanssa timantinkovan kaksikon. Ndukakulla ei ole sopimusta ensi kaudesta.
– Olemme hyvin lähellä sopimusta myös hänen kanssaan, asia ratkeaa aivan lähipäivinä, toimitusjohtaja valottaa.
RoPSin uusi päävalmentaja Juha Malinen on innostunut Obilorin jatkosopimuksesta.
– Olen seurannut Obiloria jo kolme vuotta. Jo kaudella 2011, kun valmensin AC Oulua, huomioin hänen valtavan nopeutensa ja fysiikkansa. Poikamaisen höntyilyn jäätyä pois, hän on vain jalostunut pelaajana.
Malinen on tyytyväinen, ettei hänen tarvitse enää peluuttaa joukkuettaan Obiloria vastaan, vaan mies on hänen ryhmässään.
– Hän on vastustajille erittäin inhottava toppari, hän pelaa joka tilanteen täysillä ja vastusajalle käy aina kipeää. On todella upeaa, että hän jatkaa meillä.
Malinen pitää kaikille avoimen tiedotustilaisuuden keskiviikkona klo 15.30 Lapin urheiluopiston Tiera-salissa.
– Toivon paikalle tiedotusvälineiden lisäksi kaikkia niitä, jotka ovat RoPSista kiinnostuneita. Virallisia kannattajia, tavallisia faneja, yhteistyökumppaneita, Twitter-seuraajia ja FutisForum-nettisivun käyttäjiä, päävalmentaja painottaa.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

Kommentti: RoPS näytti voimansa

Obilorin kahden vuoden jatkosopimus oli RoPSilta kova näyttö. RoPSilla oli vetovoimaa ja hauista pitää riveissään kotimaan siirtomarkkinoiden kuumin nimi. Toppari on ollut lukuisten liigaseurojen tähtäimessä, julkisesti kiinnostuksensa on ilmoittanut FC Inter, mutta tiettävästi myös Suomen megajoukkue HJK oli konkreettisesti miehen kintereillä. Yleensä Klubi saa haluamansa, ei kuitenkaan nyt. EuRoPS on nyt vakavasti otettava keskiraskaansarjan toimija myös siirtomarkkinoilla.

RoPS on hyvä valinta myös Obilorin oman uran kannalta. RoPS on ollut ja tulee usein jatkossakin olemaan otteluissa puolustuskannalla. Obilor on parhaimmillaan kamppailutilanteissa, riistoissa, ilmapelissä ja fyysisissä juoksuväännöissä. Sinipaidoissa hän dominoi kentällä ihan eri tavalla, kuin joukkueissa, jotka kontrolloivat peliä enemmän hyökkäysalueella. Uskon, että RoPSissa Obilor on paljon suuremmassa roolissa, kuin hän olisi esimerkiksi HJK:ssa. HJK:ssa pallollinen vastuu kasvaisi, eikä pallollinen peli ole hänen muiden ominaisuuksiensa tasolla. Obilor on toki hyvä missä tahansa liigaseurassa, mutta RoPSissa hän on parhaimmillaan. RoPSissa hänen roolinsa on sellainen, että se takaa "Aban kiviaidalle" siirron ulkomaan kentille.

Markku Saukko


Luettu 1701 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309