sunnuntai, 27 lokakuu 2013 09:57

RoPS sortui heikkoon alkuun

Tomi Maanoja torjui viimeisen kerran RoPSin maalilla. Tomi Maanoja torjui viimeisen kerran RoPSin maalilla. Kuva: Jussi Leinonen

RoPS sortui heikkoon alkuun Veikkausliigan päätöskierroksella Jaron vieraana.
Jaro voitti ottelun 2-0 (2-0).

Kausi oli kuitenkin kokonaisuudessaan plusmerkkinen.
Tappio pudotti rovaniemeläiset viimeistä edelliselle sijalle.
– Ei suurta merkitystä onko sija seitsemäs tai yhdestoista palkintona on molemmissa tapauksissa sarjapaikka, toteaa Kari Virtanen, jonka kolmas RoPS-pesti päättyi lauantaina Pietarsaaressa.
Viiden ottelun tappioputkesta huolimatta RoPSin kausi on plusmerkkinen ja pääpystyssä voidaan palata kotikonnuille. Nousija RoPSin liigapaikka varmistui hyvissä ajoin ja kirsikkana kakussa on Suomen Cupin voitto, joka avaa portit Euroopan kentille ensi kaudeksi.
Päätöskierroksen kamppailu oli kaksijakoinen. Avausjakso oli kotijoukkueen selkeää hallintaa. Tauon jälkeen RoPS otti ohjat käsiinsä. Se ratkaiseva ero löytyi tehokkuudesta. Jarolle merkittiin ensimmäisen kolmevarttisen aikana kolme laukausta maalia kohti, josta tuloksena 2-0 taukojohto.
Ottelun 7. minuutilla kärjestä laitaan hiipinyt Frank Jonke lähetti keskityksen ja vartioimaton Mike Banner puski maalin suulta pallon riman alle Tomi Maanojan haroessa tyhjää.
Kymmenen minuttia myöhemmin tuomari Ville Nevalainen katsoi RoPS-toppari Obilorin pysäyttäneen tankkimaisen Jonken väärin ottein ja määräsi pallon pilkulle. Kapteeni Jonas Emet laukoi varmasti 2-0 numerot tulostaululle.
– Kaiken piti olla kunnossa, mutta ei ollut. Herra Jonke vei alussa meidän puolustusta. Ei sen perässä laitoihin olisi tarvinnut juosta, harmitteli Virtanen.
Samaa mieltä oli maalivahti Maanoja.
– Peli jäi pukukoppiin ja oltiin avausjaksolla uneliaita.
– Päätimme puoliajalla, että jätämme paremman maun suuhun, totesi Ville Saxman, joka säesti hyvin vieraiden parasta pelaajaa Antti Okkosta. Keskikentän moottori Okkonen oli aina pelattavana ja syötön osoite kohdallaan.

RoPS rakensi toisella jaksolla muutaman todella maukkaan maalipaikan. 57. minuutilla Saxman jatkoi sivurajaheiton luukulle, mutta Atuallah Guerran kurkotus parista metristä vei pallon tyhjän maalin yli.
Puolentunnin jälkeen laitapuolustaja Antti Peuran komea laukaus olisi ansainnut paremman kohtalon. Peura laukoi noin 30-metristä vahvalla kierteellä, mutta epäonnekseen pallo jysähti ristikkoon ja pitkään janottu liigamaali sitten kaudella 2008 jäi haaveksi.
Ottelunloppuhetkillä avautui myös Emenike Mbachulle kaksi loistopaikkaa, mutta ensimmäisen pallon Mbachu nosti maalin katolle yli vastaantulevan Jesse Östin. Heti perään Öst vei toisen kerran pitemmän korren.
– Tilanteita oli, mutta sama puute on vaivannut koko kauden. Meillä ei ole maalintekijää varsinkin kun Aleksandr Kokko on ollut paljon poissa, harmitteli Kari Virtanen, joka ennen ottelua palkittiin vuoden herrasmiesvalmentajana. Lehdistötilaisuuden päätteeksi Virtanen ja Maanoja paiskasivat kättä.
– Nähdään joskus, Virtanen heitti.
Päätuomari Ville Nevalainen jakoi siistissä ottelussa seitsemän varoitusta, joista kuusi vierasjoukkueelle.