ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 19 lokakuu 2013 11:27

Sunnuntain peli: Seuraikonien jäähyväiset

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kokoonpano on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan. Kokoonpano on laadittu joukkueiden torstain tilanteen mukaan.

Mikä peli? RoPS – Myllykosken Pallo, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 20.10 klo 14.00

Asetelma? Kauden viimeinen kotiottelu, jossa kummallakaan joukkueella ei ole isompia panoksia. MyPa hamuaa toki paikkaa kuuden joukossa ja suurempaa kotiottelumäärää. RoPS taistelee vielä muutamaa pykälää korkeammista sijoituksista. Kauden kaksi aiempaa kohtaamista ovat päättyneet RoPSin voittoon. Suurin huomio on varmasti cup-mestarin tämän kauden viimeisestä esiintymisestä kotiyleisölle.

Seuraa näitä!

Kaksi huikeaa RoPS-uraa on päätöksessään. Päävalmentaja Kari Virtanen päättää kolmannen RoPS-pestinsä, ja Tuomo Könönen pitkän pelaajauransa huipputasolla.

"Karo" on valmentanut pohjoisen ylpeyttä yhteensä kuusi kautta. Kaudella 2007 RoPS nousi liigaan, ja viimeinen kahden vuoden pätkä on ollut supermenestys: Ylivoimainen Ykkösen mestaruus, liiganousu, sarjapaikka ja kruununa cupin voitto.

Tuomo Könösen liigaura alkoi jo vuonna 1998 RoPSissa. Kemiläinen pelaa nyt 258 Veikkausliigaottelunsa ja uraan mahtuvat myös vuodet Ykkösessä ja Norjassa. Yhteensä Könönen on palvellut RoPSia seitsemän kautta. Tälläkin sesongilla veteraani on ollut joukkueen paras laitapakki! Osuvaa on, että vastassa on juuri MyPa, seura jota puolustaja edusti viisi kautta, ja voitti sen paidassa Suomen mestaruuden ja cupin.

 Tuomo Könönen on mielissään, että saa lopettaa peliuransa pääsarjatasolla juuri MyPaa vastaan. RoPS ja MyPa ovat hänen tärkeimmät seurat Suomessa. (Kuva:Pekka Aho)

Luvassa on tunteikas ottelu, kun kaksi suurta jalkapallopersoonaa ja RoPS-legendaa hyvästelevät Keskuskentän ja upean rovaniemeläisyleisön. "Piikkiön Oraakkeli" haluaa poistua Rovaniemeltä voittajana, joten isompia kokeiluja ei varmaankaan nähdä, vaan käytössä oleva ykkösnyrkki jahtaa voittoa.

Oho! Liigavalmentajien työpaikkaruletti pyöri jo hyvissä ajoin kesken kauden. Kummankaan joukkueen valmentaja ei jatka tehtävässään ensi kaudella. Jännittääkö MyPan Toni Korkeakunnas tätä ottelua enemmän ensi kauden työnantajansa FC Lahden taistelua pronssista ja europaikasta? Lahden luotsi Juha Malinen tulee RoPSiin ja europeleihin. MyPan ruoriin tarttuu Antti Muurinen.

Poissaolot? RoPSin Antti Okkonen kärsii pelikieltoa ja Aleksandr Kokko, Albin Granlund sekä Nicholas Otaru ovat loukkaantuneena. MyPasta sivussa ovat Joni Vuorinen, Riku Heinonen ja Ville Salmikivi. Emerik Grönroosin pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? RoPS on loukkaantumisten ja pelikieltojen rasittama, mutta ylpeys kotiyleisön edessä ja halu voittaa valmentajan ja seuraikonin viimeisessä kotipelissä kantaa tasapäiseen taisteluun pisteistä. RoPS ei päätä kauttaan kotitappioon vaan yltää vähintään tasapeliin.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2302 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309