ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 lokakuu 2013 10:54

Kovien paikkojen mies

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kari Virtanen riehaantuu harvoin, mutta Suomen cupin voitto sai hänetkin ”laukalle”. Halailemassa toppari Obilor. Kari Virtanen riehaantuu harvoin, mutta Suomen cupin voitto sai hänetkin ”laukalle”. Halailemassa toppari Obilor. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Kari Virtanen tuijottaa mietteliäänä Rovaniemen Keskuskenttää hyytävän kylmänä lokakuun päivänä. Ilmassa on jo lumia, sunnuntaina pelataan kauden viimeinen kotiottelu Myllykosken Palloa vastaan.

Se on tällä erää Virtasen viimeinen kotiottelu RoPSin käskyttäjänä. "Piikkiön Oraakkelin" kolmas RoPS-pesti päättyy tulevan viikon lauantaina Piersaaressa.
– Tähän kaupunkiin liittyy paljon tunteita. Etelän juntit eivät tiedä kuinka hienoja ihmisiä täällä on. Ihmisissä on erilaista inhimillisyyttä kuin etelässä, Virtanen pohtii.
Virtanen on pelannut RoPSissa ja valmentanut sitä useaan otteeseen. Seuralla on erityispaikka hänen sydämessään.
– Minulla on kaksi seuraa, kasvattajaseurani Piikkiön Palloseura ja RoPS.
– Oli upeaa, kun cupin finaalissa katsomossa samassa tangossa liehui molempien seurojen liput, valmentaja palaa mietteissään sykähdyttävään cupin voittoon.
– Täytyy arvostaa kaikkia niitä rovaniemeläisiä ja muualta tulleita RoPS-henkisiä ihmisiä, jotka tekivät loppuottelusta ikimuistoisen. Piikkiöstäkin oli bussillinen porukkaa.
Virtanen on kahdella viimeisellä RoPS-kontrahdillaan tehnyt kovaa tulosta. Kaudella 2007 RoPS nousi liigaan, viime kaudella samoin ja tämän sesongin kruunasi Suomen Cupin mestaruus.
– Minulla on ollut joukkueessa hyviä jätkiä, oli 2007 ja oli nyt, "Karo" vähättelee omaa rooliaan.

Virtanen on tullut RoPSiin vaikeissa tilanteissa. Kaudella 2006 joukkue oli rämpinyt Ykkösessä ja 2011 RoPS oli pudonnut täydellisen mahalaskun jälkeen liigasta.
– En ole pelännyt kovia paikkoja, Virtanen sanoo pätkääkään uhoamatta. Hän on ollut RoPSille oikea mies oikeassa paikassa.
Tämän kauden kokonaissuoritukseen päävalmentaja on kohtuullisen tyytyväinen.
– Tietenkin olisin halunnut helkkarin paljon aktiivisempaa peliä, ja prässätä ylempää, mutta sellainen pelitapa on liian kuluttava näin pienelle pelaajaringille ja turhan vaativakin tälle materiaalille, hän perustelee.
– Ylipäätään meillä oli liian vähän pelaajia käytössä, mutta se oli seuran tekemä valinta. Me olemme pelanneet enemmän kuin vaikka HJK, koska menimme liigacupissa jatkoon ja cupissa finaaliin.

 Virtanen juhli RoPSin nousua liigaan marraskuussa 2007. (Kuva: Pekka Aho)

Pitkän valmentajauransa aikana Virtanen kokee suomalaisen huippujalkapallon muuttuneen yllättävän vähän.
– Juniorit ovat taitavampia, mutta muuten pelin yleinen taso ei ole noussut 1990-luvulta. Esimerkiksi nyt alkukauden otteluruuhkassa pelien taso oli todella heikko.
Rovaniemen jalkapallossa olosuhteet ovat parantuneet, ja erityismaininnan valmentajalta saavat RoPSin kannattajat.
– Kannattajakulttuuri on kehittynyt valtavasti.
"Karon" oma tulevaisuus valmentajana on auki.
– Muutamia kyselyjä on tullut, mutta olen luvannut palata asiaan vasta tammikuussa.
Virtasen perhe on ollut koko ajan Kaarinassa.
– Olen heille paljon velkaa, he ovat suhtautuneet loistavasti kiertolaisen elämääni, mutta kyllä siellä nyt tarvitaan talonmiestä.
"Piikkiön Oraakkeli" ei kuitenkaan sulje kokonaan ovea valmentamiselta.
– Voi olla, että keskityn penkkiurheiluun ja pitkävetoon, kun sitä nyt saa taas pelata. En tiedä löytyykö intohimoa enää, mutta koskaan ei pidä sanoa ei koskaan.
Kuka?

Kari Virtanen
Syntynyt: 15. syyskuuta 1958.
Valmennusura: Kanuunat (Rovaniemi) 1996, RoPS 1997-1999, VG-62 2000-2003, Inter Turku 2003-2006, RoPS 2007, RoPS 2012-13.
Seurat aktiiviuralla: PiPS, TPS, IFK Eskilstuna (Ruotsi), AIK (Ruotsi), RoPS, KePS, Kumu.
Muuta: 37 maaottelua (7 maalia), edusti Suomea Moskovan olympialaisissa 1980.
Lempinimi: Karo.
Perhe: vaimo (Rovaniemeltä) ja tytär.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa
Luettu 3062 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309