ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 07 lokakuu 2013 09:43

RoPS jälleen kultajuhlien keskellä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Reilu viikko sitten Rovaniemen Palloseura juhli Töölön jalkapallostadionilla Helsingissä jalkapallon Suomen Cupin mestaruutta. Sunnuntaina RoPS palasi juhlanäyttämölle ja pääsi taas todistamaan mestaruushumua. Tosin tällä kertaa joukkue seurasi sivusta, kun kotijoukkue Helsingin Jalkapalloklubi varmisti viidennen peräkkäisen Suomen mestaruuden 3–0 voitolla.

RoPS pysyi ensimmäisellä jaksolla hidastempoisessa pelissä mukana, mutta toisella jaksolla HJK otti isännän elkein voiton Mikael Forssellin , Demba Savagen ja Sebastian Mannströmin täysosumilla. RoPS-valmentaja ei tuntunut ottelun jälkeen kovinkaan pettyneeltä, vaikka cupin finaali KuPSia vastaan oli samalla stadionilla rovaniemeläisiltä paljon parempi ottelu.
– Ei niitä pelejä voi verrata keskenään. Meillä oli nyt paljon eri miehiä kentällä kuin silloin. Meillä oli palaset aika vähissä joukkueen kokoamiseen. Meillä oli esimerkiksi toppari kärkimiehenä ( Jarkko Lähdenmäki ) ja kaksi vammaista pelaajaa Nicholas Otaru ja Albin Granlund olivat kentällä väkisin, sanoi RoPSin valmentaja Kari Virtanen .
Granlundin oli lopulta nilkutettava pois kentältä 54. minuutilla.
– Sitten kun Albin lähti vaihtoon, niin HJK alkoi myllyttämään kentän vasenta puolta. Albinin jalka riitti Erfan Zeneliä vastaan, mutta muilla ei, Virtanen sanoi ja viittasi HJK:n paidassa vahvan pelin pelanneeseen laitahyökkääjään.
Vaikka RoPS oli repaleisena matkassa, niin tasoeroa olisi varmasti riittänyt ilman loukkaantumisiakin. Niin vahva HJK oli.
– Meillä oli vastassa Suomen paras joukkue. Siitä ei ollut kahta sanaa, Virtanen myönsi.

RoPSin maalivahti Tomi Maanoja teki tolppien välissä kaikkensa, mutta HJK:n maaleille ei hänkään mitään voinut.
Ensimmäisen Forssell ohjasi sisään lähietäisyydeltä, toisen Savage teki harhauttamalla RoPS-pakit kahville ja kolmannen täräytti maaliin suoraan kulmapotkusta Mannström.
– Tämä oli samantyylinen ottelu kuin edellinen vierailu täällä. Näytimme jopa paremmalta jengiltä 20-30 minuuttia, mutta sitten tuli sinivalkoinen aalto, joka vain vyöryi ylitsemme. Hattu ylös HJK:lle. He ansaitsivat mestaruuden, sillä Honkaan on nyt eroa 12 pistettä, Tomi Maanoja totesi.
RoPSilla on nyt pari viikkoa taukoa peleistä maaottelutauon takia. Sitten joukkue haluaa päättää kauden kunnialla.
– Kaksi peliä on vielä jäljellä. Haluamme palkita meidän upeat fanimme hyvällä loppukaudella. Tämä ei ole se kuva, minkä haluamme tästä kaudesta itsellemme ja faneillemme jättää. Ansaitsemme enemmän, Maanoja sanoi.

HJK:n leirissä mestaruus maistui totta kai hyvältä. Tornion terrieri Teemu Tainio pääsi juhlimaan uransa ensimmäistä Suomen mestaruutta 33-vuotiaana.
– Mestaruus oli minulle makoisa, sillä olen sitä odottanut kauan. Sitä myös lähdin hakemaan, kun HJK:hon tulin ja nyt se on sitten saavutettu. Olisi ollut kivaa pokaaliakin nostella. Oli kuitenkin päätetty niin, että sitä nostellaan vasta viimeisen pelin jälkeen, Teemu Tainio sanoi.
Miten juhlit mestaruutta?
– Perinteiseen lappilaiseen tyyliin. Tosin en tiedä, miten nämä etelän pojat sitä oikein haluavat juhlia. Mutta minulla on siihen vaan yksi kaava.
Mitä se kaava pitää sisällään?
– Sitähän ei vielä tiedä, mutta emmeköhän ota muutaman lasin samppanjaa ja nautiskelemme.

HJK–RoPS 3–0 (0–0)
54. Mikael Forssell (Erfan Zeneli) 1–0, 62. Demba Savage (Robin Lod) 2–0, 81. Sebastian Mannström (Zeneli) 3–0.
Yleisöä: 7 110.
Kokoonpanot:
HJK: Ville Wallén, Valtteri Moren, Tapio Heikkilä, Mikko Sumusalo (v), Sakari Mattila (78. Sebastian Mannström), Teemu Tainio, Erfan Zeneli (v), Sebastian Sorsa, Robin Lod, Mikael Forssell (83. Nikolai Alho (90. Eero Markkanen)), Demba Savage.
RoPS: Tomi Maanoja, Albin Granlund (54. Jarkko Lahdenmäki), Ndukaku Alison, Antti Peura, Faith Obilor (v), Nicholas Otaru (43. Ataullah Guerra), Joonas Pennanen, Olli Pöyliö, Antti Okkonen (v), Mika Lahtinen (84. Eetu Soppela), Akeem Priestley.

Urheilutieto, Mikko Korvenkari
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1249 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309