ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 syyskuu 2013 12:00

Jalkapallokulttuurikaupunki

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Nakkaan läppärin ja puhelimen hihnalle lentokentän turvatarkastuksessa.– Menossa jutun tekoon cupin finaaliin? Paljonko peli päättyy? Havahdun ajatuksistani lentokenttävirkailijan kysymykseen.

– 2–1 RoPSille, vastaan.

– Kyllä 3–1 olisi parempi, ei tarvitsisi liikaa jännittää.

Jalkapallo, Rovaniemen Palloseura ja Suomen Cupin finaali ovat olleet viime päivinä puheenaiheita turuilla, toreilla ja kahvipöydissä. Ottelu on kiinnostanut niitäkin, jotka eivät ole yleensä erityisen innostuneita futiksesta.

– Onko nyt se viikonloppu?, eräskin tuttavani kysyi.

Kymmentä vailla kahden lentovuoro Helsinkiin on täynnä. Odotusaulassa vilisee RoPSin retropipoja ja kaulahuiveja. Moni on ottanut töistä vapaata päästäkseen ajoissa Helsinkiin ja cup-tunnelmaan.

Rovaniemi on saanut RoPSin menestyksensä ansiosta runsaasti positiivista huomiota. Viime viikonloppuna TV2:ssa esitetyssä jalkapallodokumentissa RoPS oli esillä moneen otteeseen ja Rovaniemen kaunista kesäistä kaupunkikuvaa esiteltiin minuuttitolkulla. Lisäksi valtakunnallinen lehdistö on käsitellyt RoPSia laajasti ja positiiviseen sävyyn. Voiko Rovaniemi saada enää parempaa mainosta ja vielä ilmaiseksi?

Rovaniemi on jalkapallokulttuurikaupunki. Helsinkiin matkaa lentokoneilla, busseilla, henkilöautoilla ja junilla satoja kannattajia, ja kun päälle lasketaan etelässä asuvat "sudeettilappilaiset" nousee lukumäärä entisestään. Valtava määrä lappilaisia seuraa finaalia televisiosta erilaisissa isommissa kisastudioissa tai kotisohvalta. Rovaniemeläinen joukkue näkyy YLEn valtakunnallisella kanavalla kahden tunnin ajan. Silläkin on iso huomioarvo.

Ja mitä seuraakaan, jos RoPS voittaa ja pelaa ensi kaudella Euroopan kentillä?

Kaikki lappilaiset toivovat ja uskovat RoPSin voittavan lauantaina. Kävipä ottelussa miten tahansa on cupin finaalipaikka ja sen tuoma jalkapalloinnostus osoittanut, että Rovaniemi on jalkapallokulttuurikaupunki. Toivottavasti buumi osataan hyödyntää niin Rovaniemen kaupungin kuin RoPSinkin toimesta.

Markku Saukko
© Lapin Kansa


 

Luettu 2252 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309