ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 syyskuu 2013 11:47

Juuri ennen H-hetkeä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Töölön jalkapallostadion eli Sonera Stadium iltavalaistuksessa. Menossa ovat Rovaniemen Palloseuran viimeistelyharjoitukset ennen lauantain Suomen Cupin finaalia.
Vajaat 11 000 katsojaa vetävät lehterit ammottavat vielä tyhjyyttään, mutta lauantaina on toisin. Tuhannet katsojat takaavat Suomen Cupin finaalille loistavan tunnelman. Palloliiton antamien tietojen mukaan ennakkoon on jo myyty yli 3 000 lippua, niistä 700 RoPSin kannattajille ja 500 KuPSin faneille. Pelipäivän lipunmyyntiä on vaikea arvioida.RoPS harjoittelee aluksi kevyesti. Monen pelaajan otteista näkyy pieni jännitys. Suurimmalle osalle huomenna on edessä uran tähän asti ehdottomasti suurin ottelu.
Pitkään vammojen takia sivussa ollut maalitykki Aleksandr "Boris" Kokko on oma rento itsensä, hänestä ei jännitys näy. Mies, jonka harteilla lepäävät RoPSin ratkaisijan paineet pallottelee iloisesti, nauraa ja vitsailee.
– Ei mitään, kaikki ok, "Boris" nauraa ja vetää pipoa syvemmälle päähänsä.
Muutama pelaajista on sentään nähnyt paljon isompiakin areenoita. Victor Turcios on El Salvadorin maajoukkueen kapteenina pelannut kotiottelut 40 000 katsojan edessä. "El Tiburónin" otteissa ei hermoilua näy.

RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen antaa ohjeita Tuomo Könöselle . Kokenut sotaratsu päättää uransa tähän kauteen, ja edessä on Könösen loistavan uran viimeinen suuri peli. Hänen kokemustaan tarvitaan.
– Joukkue on odottanut tätä peliä vesi kielellä. Harjoituksissa on ollut hirveä into, välillä poikien menoa on saanut jopa hillitä, RoPSin kapteeni Antti Okkonen kertoo.
– Me olemme valmiina, kapteeni vakuuttaa.
Katsomossa on muuta RoPSin kannattaja.
" –Karo", tätä peliä me ei s**t**** hävitä!, yksi huutaa.
Virtanen huiskauttaa kättään katsomoon. Kokenut valmentaja on rauhallinen juuri ennen H-hetkeä.
– Joukkueessa on odottava tunnelma. Sopivan laista jännitystä on ilmassa, mutta niin pitää ollakin. "Piikkiön Oraakkeli" lupaa RoPSin nojaavan tuttuun konseptiin finaalissa.
– Tiiviistä puolustamisesta lähtee myös hyvä hyökkääminen.
RoPS harjoittelee vielä intensiivisesti maalintekoa. Treenin edetessä tempo nousee, joukkueen ilme näyttää hyvältä. Mukana on kaikkiaan 17 miestä. Maalivahdit Oskari Forsman ja Tomi Maanoja treenaavat samaan tapaa. Kumpi pelaa lauantaina, on vielä arvoitus.

KuPSin päävalmentaja Esa Pekonen on loppuottelussa joukkoineen jo kolmannen kerran peräkkäin. Kaksi edellistä finaalia KuPS on hävinnyt. Mikään joukkue ei ole koskaan hävinnyt kolmea cupin finaalia putkeen.
– Ei se ainakaan vielä näy liikana jännityksenä. Saa nähdä sitten huomenna, miten joukkue kentällä paineita käsittelee.
Pekosella on käytössään 20 tervettä pelaajaa, joten kokoonpano on auki.
– Minulla ei ole, meillä pelaavat vähän vaivaisetkin, Virtanen heittää takaisin.
Lopuksi valmentajat valokuvataan cup-pokaalin ääressä.
– Pääsinpä ainakin näin lähelle, Virtanen virnistää.
H-hetki on lauantaina kello 15.30. Silloin ratkeaa suomalaisen jalkapallokauden toiseksi tärkein pokaali.

TV2 televisioi Suomen Cupin finaalin suorana alkaen kello 15.10.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1606 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309