ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 27 syyskuu 2013 10:33

Lauantain TV-ottelu: Heimosota Suomen Cupin pokaalista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Kuopion Palloseura, Suomen Cupin loppuottelu Töölön jalkapallostadionilla (Sonera Stadium) Helsingissä 28.9. klo 15.30. Suora lähetys TV2 klo 15.10 alkaen.

Asetelma? Heimosota lappilaiset vastaan savolaiset! Molemmille joukkueille ottelu on kauden tärkein peli. RoPSille peli on merkityksellisin vuosi kausiin. Panokset ovat hirmuiset, Suomen Cupin pokaalin lisäksi pöydällä on paikka ensi kauden Euroopan liigan karsintoihin. Molemmat perinteiset seurat ovat metsästäneet pitkään merkittävää pokaalia. RoPSin ainoa iso voitto on cup vuodelta 1986, KuPS on voittanut Suomen mestaruuden viimeksi 1979 ja cupin 1989. Eurokenttiä kuopiolaiset ovat päässeet kokeilemaan 2011 ja 2012. Huomionarvoista on, että KuPS on nyt kolmannen kerran peräkkäin cupin finaalissa, kaksi edellistä yritystä ovat päättyneet tappioon.

RoPS on pelannut kokonaisuudessaan hyvän kauden, kun taas KuPS on alisuorittanut materiaaliinsa nähden. KuPSin nimekäs ryhmä on paperilla vahvempi, mutta tasaisempaan suorittamiseen pystyvät napapiiriläiset ovat hienoisia suosikkeja ailahtelevaisia "Kalakukkoja" vastaan.

Seuraa näitä!

Miten joukkueet käsittelevät kovat paineet? Valmennusjohdon ja pelaajien on pidettävä päänsä kylmänä ja keskityttävä itse peliin. RoPSilla on tässä suhteessa pieni etu, kaksi tappiollista finaalia ovat kasanneet väistämättä apinoita KuPSin selkään. Pystyykö kiihkeä KuPS-luotsi Esa Pekonen pitämään oman ja joukkueensa kasetin kasassa?

RoPSin päävalmentajan Kari Virtasen pesti päättyy kauden jälkeen. Cupin voitto olisi kruunu hänen hienolle uralleen RoPSissa, ja "Karo" janoaa suurta voittoa RoPSin käskyttäjänä. Myös pelaajat antavat kaikkensa voittaakseen cupin väistyvälle "Piikkiön Oraakkelille."

RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen on taktisesti osaavampi valmentaja kuin hieman yksioikoinen Pekonen. Virtasen RoPSilla on selkeä pelillinen identiteetti, kun taas KuPSilla se on sekava ja vaihteleva. Joukkueensa komentajina rauhallinen "Karo" ja räiskyvä "Peksa" ovat toistensa vastakohtia. Ratkeaako finaali taitavamman valmennuksen ansiosta RoPSille?

Oho! Tämä on vasta toinen cupin finaali kahdeksaan vuoteen, jossa ei ole mukana jompaakumpaa kestomenestyjää HJK:a tai Honkaa. Vuonna 2009 loppuottelussa olivat FC Inter ja Tampere United.

Oho2! KuPS-ikoni Ilja Venäläinen on pelannut urallaan tasan 300 liigapeliä ja iskenyt tämän kauden liigassa jo 12 maalia. Isokokoinen kanuuna on käyttökelpoinen myös topparina.

Poissaolot? RoPSin Albin Granlund on loukkaantuneena ja Ville Saxmanin pelaaminen on epävarmaa. KuPSista sivussa ovat varmuudella Joni Nissinen ja Joonas Pöntinen.

Arvio? Tasainen ja erittäin fyysinen vääntö, jossa joukkueet välttävät virheitä ja riskejä. Pelilliset hienoudet ovat näin isossa ottelussa vähissä. Kurinalaisempi ja tiiviisti puolustava RoPS nostaa Helsingissä kannua ja pelaa ensi kaudella Euroopassa!

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2629 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309