ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 16 syyskuu 2013 09:47

Päivän peli: RoPS lyö viimeiset naulat JJK:n arkkuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Jyväskylän Jalkapalloklubi, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä maanantaina 16.9. klo 18.30.

Asetelma? RoPSilla on meneillään upea putki: yhdestätoista viimeisestä liigapelistä se on hävinnyt vain yhden. Jopa pronssimitali on vielä teoriassa joukkueen ulottuvilla, mutta tunku tuolle paikalle on niin kova, että seuran tavoitteeksi asettama paikka kuuden joukossakin olisi loisto suoritus. Kauden kliimaksi, Suomen Cupin finaali pelataan vajaan kahden viikon kuluttua, ja Palloseuran katse on jo osittain Helsingissä.

JJK on töngertänyt koko kauden ja joukkue voi säilyä liigassa vain ihmeen kaupalla. Päävalmentajaksi nostettu kemiläislähtöinen ex-huipputoppari Juha Pasoja ei ole saanut kurssia käännettyä. Pelaajarintamallakin on ollut eloa, kun joukkueen ykköskärki Eero Markkanen lainattiin HJK:n ja Babatunde Wusu häipyi ulkomaille. Seura käy silti taistelua tuulimyllyjä vastaan, ja Pasoja on antanut seuran omille nuorille vastuuta.

Espoossa RoPS esiintyi varamiehisenä, mutta nyt Aleksandr Kokon, Nicholas Otarun ja Tuomo Könösen pitäisi olla käytettävissä. RoPS on ottelun suosikki ja vetää töpselin seinästä JJK:n hengityskoneesta.

Seuraa näitä!

RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen on koko kauden pyrkinyt kehittämään joukkueen pallollista peliä ja myös onnistunut siinä. RoPS ei todellakaan ole enää pelkkä vastaiskujoukkue, vaan pystyy tarvittaessa näyttäväänkin pallokontrolliin. Elokuun kaikissa liigapeleissä, myös vieraissa, RoPS piti palloa vastustajaansa enemmän!

RoPSin erinomaisista toppareista erityisesti Obilor on saanut osakseen ansaittua ylistystä. On syytä huomioida myös Ndukakun panos, sillä nuorukainen on kehittynyt hurjasti. Härkämäinen keskuspuolustaja on rauhallinen, lukee tilanteet aiempaa paremmin ja etenkin pelin avaaminen on parantunut pitkin harppauksin.

Oskari Forsman on täyttänyt loistavasti loukkaantuneen Tomi Maanojan saappaat. Kahden tasokkaan veskarin hankkiminen on osoittautunut kannattavaksi. Forsman loukkasi reittään Espoossa, mutta pystynee pelaamaan.

Oho! JJK sijoittui kaudella 2011 pronssille ja pelasi viime kaudella europelejä, nyt se on lähdössä sarjasta!

Poissaolot? RoPSin Albin Granlund ja Tomi Maanoja ovat sairastuvalla. JJK:n Jordi van Gelderen on loukkaantuneena ja Janne Korhosen sekä Samu Niemisen pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? Itseluottamusta uhkuva RoPS on voimansa tunnossa ja antaa aneemiselle vierasjoukkueelle lisävauhtia matkalle Ykköseen.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2040 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309