ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 14 syyskuu 2013 11:04

Ennakkopelit: ”Kyllä minä niin mieleni pahoittaisin, jos ei RoPSi kolmea pistettä ottaisi!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
MIELENSÄPAHOITTAJA. Vesa-Matti Komonen on näyttelijän työn ohella kova jalkapallofani. Hän esittää pääosaa Rovaniemen teatterin Mielensäpahoittaja ja poika -näytelmässä. MIELENSÄPAHOITTAJA. Vesa-Matti Komonen on näyttelijän työn ohella kova jalkapallofani. Hän esittää pääosaa Rovaniemen teatterin Mielensäpahoittaja ja poika -näytelmässä. Kuva: Jouni Porsanger

Palstalla vaihtuva vieras ja jalkapallotoimittaja Markku Saukko keskustelevat niitä näitä jalkapallosta, Rovaniemen Palloseurasta ja seuraavasta RoPSin ottelusta.Vieras: Vesa-Matti Komonen.

Ottelu: Veikkausliigan ottelu RoPS – Jyväskylän Jalkapalloklubi ma 16.9. klo 18.30 Keskuskentällä.

Kuinka paljon seuraat RoPSia?
"Olen RoPSin fanaattinen kannattaja. Kuljin jo pikkupoikana peleissä isäni kanssa, ja sittemmin kaveriporukalla.
Käyn matseissa aina, kun se vain jotenkin on järjestettävissä", RoPSin nappulaliigassa futista pelannut ja RoPSissa jääpalloa aina C-pojaksi asti harrastanut näyttelijä kertoo.

RoPS on hävinnyt ennen perjantain Honka-ottelua kymmenestä viimeisestä pelistään vain yhden. Kaksi edellistä ottelua ovat päättyneet tasapeliin, vaikka sekä TPS- että VPS-peleissä jopa voitto oli lähellä. Pronssimitali on viiden pisteen päässä. Näetkö sen realistisena?
"Kyllä, jos vain vire vieraskentällä jatkuu viime aikojen kaltaisena. Toki loppukauden päätavoite on Suomen Cupin finaalissa, ja joukkueen keskittyminen on osin siellä. Sarja on niin tasainen, että sopivalla ristiinpelaamisella yllätyspronssikin on mahdollinen."

Monen tämän kauden runkopelaajan sopimus päättyy kauden jälkeen. Nimeä kolme mielestäsi tärkeintä pelaajaa, jolle jatkokontrahti olisi sorvattava?
"Topparipari Ndukaku – Obilor ja maalivahti Tomi "Psyko" Maanoja. "Psykon" pitäisin, jos vain veri ei vedä ulkomaille. Suomen sarjatasolle hän on kova maalivahti. Tuo kolmikko olisi kivijalka, jonka varaan on hyvä rakentaa tulevaa."

  ● Juha Malinen on RoPSin ensi kauden päävalmentaja. Oliko valinta mielestäsi onnistunut?
"Kyllä, odotan, että hän onnistuu ja tuo RoPSille menestystä. Malinen on meritoitunut valmentaja ja intohimoisesti futikseen suhtautuva mies. Oli tärkeää, että valmentajakysymys ratkesi ajoissa, näin Malinen saa aikaa ajaa oman pelisysteeminsä joukkueeseen. Tietenkin valmentajan onnistuminen ratkeaa myös pitkälle siihen, millainen ensi kauden joukkue on. Cupin voitto ja europaikka helpottaisivat pelaajahankintoja."

Miten arvioit tulevaa JJK-ottelua?
"RoPS on selvä suosikki. Jumbo-JJK on jo osittain heittänyt hanskat tiskiin sarjapaikan suhteen. Siitä on selvä signaali se, että pelaajia on päästetty lähtemään muualle, joten Ykköseen mennään. Joukkue pelaa enää kunniasta, ja pelaajat tietenkin antaakseen näyttöjä. Jo kevään ottelussa JJK:n (4-0 RoPSille) pelikirja oli aivan sekaisin, enkä usko, että sitä on saatu järjestykseen."

Mikä muodostuu ottelun ratkaisuksi?
Komonen ei kauaa mieti vaan luottaa RoPSin vahvuuksiin: "Toppareiden johtama tiivis puolustuspeli ja Antti Okkonen vielä suojana keskikentän pohjalla pitävät taas omissa nollan. Hyökkäyspäässä hyvävireinen Aleksandr "Boris" Kokko iskee pari maalia."

Ketä kannattaa seurata?
"RoPSin hyökkäyspeliä, joka pyörii kolmikon Kokko - Nicholas Otaru - Emenike ympärillä. Heissä on luovuutta ja yllätyksellisyyttä. Toivoisin, että Emenike onnistuisi maalinteossa myös kotiyleisön edessä. Hänellä on Titanicin kokoinen apina selässä ja hän yrittää liikaa. Tunne on minullekin tuttu lavalta. Epäonnistumiset ruokkivat toisiaan. Rentoutta, rentoutta, ovat näyttelijän terveiset jalkapalloilijalle", Komonen nauraa.

Lopputulosveikkaus?
Vesa-Matti Komonen: 3–0
Markku Saukko: 2–0

Vesa-Matti Komonen
● 40-vuotias Rovaniemen teatterin näyttelijä.
● Esittää pääosaa Tuomas Kyrön teksteihin perustuvassa Mielensäpahoittaja ja Poika -näytelmässä.
● Näyttelijäura alkoi Lapin ylioppilasteatterissa vuonna 1993.
● Pitkällä urallaan Komonen on esittänyt pääosaa esimerkiksi Rosa Liksomin Reidarissa ja Kristian Smedsin Arto Paasilinnan kirjan pohjalta dramatisoimassa Jäniksen vuosi -näytelmässä.

Markku Saukko
© 2013 Uusi RovaniemiLuettu 1882 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309