ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 14 syyskuu 2013 10:42

Maalivahti Forsman ja toppari Obilor lopun sankarit

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Maalivahti Oskari Forsman oli RoPSin liimanäppi Espoossa. Maalivahti Oskari Forsman oli RoPSin liimanäppi Espoossa. Kuva:Jussi Leinonen

Rovaniemen Palloseura taisteli Espoon FC Honkaa vastaan jalkapallon Veikkausliigassa kuin viimeistä päivää ja onnistui raapimaan 0–0-tasapelin Hongan kotikentällä. Hongan kannalta tasapeli voi vielä osoittautua kohtalokkaaksi, sillä se käy tuimaa taistoa HJK:n kanssa mestaruudesta. Kun samanaikaisesti HJK murjoi kotikentällään IFK Mariehamnin nousi HJK sarjataulukon johdossa kolmen pisteen karkumatkalle.

Hongalla oli ottelun loppuhetkillä kaksi tuhannen taalan paikkaa, joiden tuhriminen voi vielä maksaa Hongalle mestaruuden. Ensin RoPS:n maalilla häikäisevän ottelun pelannut Oskari Forsman pysäytti liigan huipputykin Tim Väyrysen läpiajon 85. minuutilla. Ottelun lisäajalla puolestaan Honka-pakki Sampo Koskinen paukutti maalin edestä sydämensä kyllyydestä, mutta RoPS-toppari Obilor esti pallon menemisen maaliin kuin ihmeen kaupalla.
Mahtavan jalkapalloviihteen jälkeen RoPS-sankari Oskari Forsman kertasi silmät hehkuen ottelun loppuhetkiä, jolloin hän torjui Väyrysen läpiajon nopeilla reflekseillään.
– Ei se mikään luonnollinen reaktio ollut, varsinkin kun loukkaannuin siinä tilanteessa. Nyt pallo vain sattui tulemaan hollille ja tällä kertaa pallo jäi näppeihin. Meidän joukkueen edessä on kiva torjua, kun puolustuksemme on niin rautainen, sanoi Oskari Forsman.
Etureitensä tilanteessa satuttanut Forsman sanoi, että Hongan Koskisen saama viimeinen maalintekopaikka johtui siitä, ettei hän pystynyt kipeällä reidellä nousemaan katkaisemaan maalille tullutta Hongan keskitystä.
– En oikein nähnyt miten Obilor sen vedon lopulta torjui, mutta hienoa, että niin kävi.

Forsman sanoi , että ottelu oli hänelle kauden maukkain maalinsuulla.
Varsinkin, kun sukulaiset olivat katsomossa Espoossa.
– Isovanhemmat ja isäni ja hänen naisystävänsä tulivat tänne katsomaan. Kyllä se tuo lisäbuustia kun saa pelata Veikkausliigaa sukulaisten edessä, sanoi torjuntavastuuta Tomi Maanojan loukkaantumisen aikana kantava Forsman.
Uskotko, että Hongan mestaruushaaveet kaatuivat tähän tasapeliin?
– Totta kai näin syksyllä kaikki pisteet ovat todella tärkeitä, mutta en tiedä menikö Hongan mestaruus tähän. Oli kyllä kivaa laittaa kapuloita Hongan mestaruusrattaisiin. Mekin vielä pelataan suurista asioista. Kyllä cupin finaaliin pääsemisestä tullut hurmos näkyy varsinkin näissä vieraspeleissä.
Maalilla loistanut Forsman kehui vuolaasti kentän toisessa päässä toisella jaksolla torjunutta Hongan Tuomas Peltosta. Hän tuli kentälle, kun joukkueen ykkösmolari Walter Viitala loukkaantui avausjakson lopussa. RoPS:n pelaajista varsinkin Emenikellä oli tunnin pelin kohdalla kerrassaan mahtava paikka ampua pallon verkkoon, mutta Peltonen venyi loistotorjuntaan.
RoPSin paras tilanne oli 17. minuutilla, kun Akeem Priestley täräytti pallon ylärimaan.
Vaikka RoPS pystyi hakemaan vieraspisteen sarjan huippujoukkuetta vastaan, niin RoPS:n valmentaja Kari Virtanen ei ollut täysin tyytyväinen lopputulokseen, sillä voitto oli tavoitteena. Salaa RoPS-valmentajan täytyy olla tyytyväinen, sillä joukkue kärsii loukkaantumissumasta, jonka vuoksi monta kärkipelaajaa oli sivussa pelistä.
– Nyt poissa olivat muun muassa Aleksandr Kokko, Nicholas Otaru, Albin Granlund ja maalivahti Tomi Maanoja, Virtanen sanoi.
RoPSin pelit jatkuvat jo maanantaina kotiareenalla putoajaksi tuomittua JJK:ta vastaan.

Urheilutieto
© 2013 Lapin Kansa

Luettu 2115 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309