ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 elokuu 2013 09:59

Päivän peli: RoPS hakee voittoa Turun kaimaseurasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Turun Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 25.8. klo 18.30

Asetelma? Molemmat joukkueet taistelevat armottomasti pisteistä liigan erittäin tasaisessa keskikastissa ja ovat vain kuuden pisteen päässä pronssista! RoPS ei kärsinyt keskiviikkona cup-krapulasta, vaan otti upean vierasvoiton Lahdessa. Joukkue on myös saanut pitkään hakuammuntaa jauhaneen tykistönsä kohdistettua; kahdessa viime pelissä verkko on pölissyt seitsemän kertaa! RoPSin loukkaantumishuoletkin helpottavat, sillä Victor Turcios ja Ataulla Guerra ovat melko varmasti mukana kokoonpanossa.

Marko Rajamäen valmentama TPS lähti kauteen jopa HJK:n ykköshaastajana. Hirveän loukkaantumissuman rasittaman joukkueen kausi on kuitenkin ollut raskas pettymys, ja "Rapa" Rajamäki on joutunut antamaan vastuuta junioripelaajille. "Tepsillä" onkin testattavana useampi uusi pelaaja. "Rajamäen rykmentti" tarpoi peräti kahdeksan ottelun voitottoman putken ennen viikonlopun VPS-voittoa.

Seuraa näitä!

RoPSin puolustuspeli on toiminut ihailtavasti koko kauden. "Piikkiön Oraakkeli" Kari Virtasen puolustusresepti on yksinkertainen: laitapuolustajien ensisijainen tehtävä on puolustaa, eivätkä he ole osallistuneet juurikaan hyökkäyspeliin, vaikka modernissa futiksessa laitapakkien hyökkäysvastuu on yleensä suuri. Toki tähän on vaikuttanut myös se, että RoPSin pakkimateriaali on hyökkäyspeliin rajallinen. Laitapuolustajien varovaisuus hyökkäyssuuntaan on mahdollistanut vahvan toppariparin Obilor – Ndukaku pysyttelemisen pääsääntöisesti kentän keskisektorilla, ja heidän tarvitsee vain harvoin paikata pakkien selustaan jäävää tyhjää tilaa. Näin vaarallinen keskusta on tukittu tehokkaasti.

Akeem Priestley on esiintynyt kentällä pirteästi. RoPS hankki hänet pelintekijäksi, joko Virtanen kokeilee häntä kymppipaikalla?

Oho! Vuonna 1922 perustettu TPS on yksi Suomen perinteikkäimmistä jalkapalloseuroista. Se on voittanut kahdeksan Suomen mestaruutta, mutta viimeisin on peräti vuodelta 1975!

Poissaolot? RoPSin Tomi Maanoja on todennäköisesti loukkaantuneena. TPS:n sairaslistalla ovat Henrik Moisander, Jarkko Hurme, Juho Lähde, Duarte Tammilehto, Santeri Mäkinen, Matej Hradecky, Kennedy Eriba, Joonas Tursas ja Dennis Okaru

Arvio? Odotettavissa on vauhdikas peli. Molemmat joukkueet hyökkäävät suoraviivaisesti ja nojaavat vastaiskupeliin. RoPS pystyy kurinalaisempaan puolustuspeliin ja ottaa tärkeän voiton.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

 

Luettu 2246 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309