torstai, 22 elokuu 2013 08:08

RoPS alkoi viihtyä vieraissa

RoPS-kapteeni Antti Okkonen onnistui maalinteossa FC Lahtea vastaan. RoPS-kapteeni Antti Okkonen onnistui maalinteossa FC Lahtea vastaan. Kuva: Elias Lahtinen

Rovaniemen Palloseura jatkaa juhlaviikkojaan, kun Suomen cupin loppuottelupaikan jatkoksi tuli toinen peräkkäinen vierasvoitto jalkapalloliigassa kymmenen voitottoman matkapelin jatkeeksi.

Hiihtostadionille parin kuukauden Kisapuiston keikan jälkeen palannut FC Lahti johti ottelua 2–1, kunnes isäntien Loorents Hertsin suora ulosajo 39. minuutilla mahdollisti RoPSille nousun voittoon 3–2 (2-2).
– Kai se ulosajo ratkaisi ottelun, kiitteli Rovaniemen Palloseuran valmentaja Kari Virtanen tuomariston ratkaisua heittää vastustajaa huitaissut Hertsi suihkuun.
RoPSin tasoitukset viimeistelivät Emenike Mbachu ja Antti Okkonen ennen Nicolas Otarun 52. minuutin voittomaalia.
– Mählimme antamalla Lahdelle lopussa pikkuhäminät tasoituksenkin rakentamiseen, mutta onneksi johtomme kesti.
– Kun Aleksandr Kokko on saatu sairastuvalta takaisin, on joukkue päässyt iskuun, kuvaili Espoosta täksi kaudeksi Rovaniemelle muuttanut Otaru, 27.
Voitto antoi RoPSille mahdollisuuden nähdä kotimatkalla yöjunassa unia yhä vaikkapa mitalista.
– Ainakin kuuden parhaan joukkoon pyrimme, jarrutteli lahtelaismaalivahti Juha Tuomen längistä 15-metrisen tasoitusosumansa laukonut kapteeni Okkonen.

Alku ei rovaniemeläisittäin kovin hyvää luvannut. Joukkueella oli suuria vaikeuksia itsensä putoamiskurimuksesta puolessatoista kuukaudessa ylös pelanneen Lahden vieraana.
Isäntien Jean Nganbe kikkaili itselleen laidalla tilaa ja laukoi laitapakki Albin Granlundin estely-yrityksistä huolimatta johtomaalin luvattoman pienestä kulmasta.
Liigan maalipörssi kärkeen yhdeksännellä osumallaan (uransa 113.) liimautunut Rafael vei isännät toistamiseen johtoon runsaan puolen tunnin jälkeen.
Ennen Rafaelin läheltä Hertsin keskityksen ohjaamaa maalia RoPS-vahti Tomi Maanoja oli jo siirtynyt sivuun. Maanojaa tunnuttiin hoidettavan nivusvaivan oireisiin.
– Vai olisiko ollut koukistaja?
– Tai sitten verkkoon meni vain turhan helppo maali, Virtanen hymähti.

RoPSin ensimmäisen tasoituksen viimeisteli läpiajosta maltillisen harhautuksen jälkeen Emenike Mbachu. Hän sai pallon pystysyötöstä onnekkaasti, kun pallo kimposi isäntien laitapakki Joni Ahosta niin, ettei maalivahti Tuomi ehtinyt katkaisemaan.
Vaikka lahtelaiset johtivatkin 39. minuutilla, siirtyi RoPS suosikiksi Hertsin suoran ulosajon jälkeen. Avustava tuomari liputti päätuomari Antti Munukalle havainneensa rikkeen.
– Tuomarit sanoivat, että Hertsi läpsäytti rovaniemeläistä vatsaan. Minulle jäi katkera olo tuomarinelikkoa kohtaan, kuittasi FC Lahden valmentaja Juha Malinen.

RoPSin oli helppo rakentaa taktiikkaa toiselle puoliajalle, kun Okkonen ehti tasoittamaan lukemiksi 2–2 muutama minuutti ennen taukoa.
– En oikeastaan nähnyt veskaria. Päätin vain pitää vedon matalana, kertasi Okkonen laukausta, joka upposi verkkoon maalivahdin jalkojen välistä.
– Okkosen ja Otarun maalit olivat aivan liian helppoja, Malinen harmitteli.
Yhden kauden maaliennätystään jo kolmannella osumallaan sivuava Nicholas Otaru iski voittomaalin 52. minuutilla.
Hän sai pallon keskityksen jälkeen Aleksandr Kokon ja lahtelaispuolustajan pallontavoittelutilanteesta muutamaan metriin.
– Maali ottelua kohti on yhä hyvä tavoite aina mennessäni kentälle, Otaru hykerteli.
– Teimme kai viimeksi kolme pelitilannemaalia toukokuussa, Virtanen ihmetteli.