ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 elokuu 2013 18:56

Pelaajakortti: Kivikova kakkosvahti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
MAALIVAHDIN KAVERIT. Tolppa ja ylärima ovat maalivahdin parhaat kaverit, sanoo Oskari Forsman. MAALIVAHDIN KAVERIT. Tolppa ja ylärima ovat maalivahdin parhaat kaverit, sanoo Oskari Forsman.

RoPSin veräjää on vartioinut perinteisesti sarjatasosta riippumatta yleensä hyvä maalivahti, usein jopa aivan sarjan eliittiin kuuluva torjuja: esimerkiksi Ville Wallén, Jani Viander, viime kaudella Mikko Vilmunen ja nyt Tomi Maanoja. Takavuosilta löytyy myös arvostettuja veskareita, kuten Ari Matinlassi, Matti Vikman, Ilkka Siitonen ja Jani Meriläinen.

Harvoin jos koskaan RoPSilla on kuitenkaan ollut kahta hyvää maalivahtia. Tällä hetkellä kakkosvahdin postia hoitava Oskari Forsman on Suomen mestari vuodelta 2008, ja hän oli jo vuosia sitten Ykkösen parhaita vahteja. Hän on kelpo vahti liigassa, mutta hänen edellään on juuri nyt yksi sarjan parhaista veskareista, ”Psyko” Maanoja.
”Haaste RoPSissa on ollut kova. Tilanne oli tiedossa, kun tulin joukkueeseen. Joutuisin taistelemaan peliajasta huippumaalivahdin kanssa. Tuolloin se oli Mikko Vilmunen, ja hänen tilalleen tuli Psyko”, jo viime syyskuussa kahden vuoden sopimuksen RoPSin kanssa tehnyt Forsman kertoo.
”Tietenkin haluaisin pelata, mutta valmentajan päätöksiä pitää kunnioittaa. Tomi on pelannut helkkarin hyvin, ja pelipaikan raadollisuuteen kuuluu, että vain yksi pelaa.”
Forsman on torjunut kauden aikana kolmessa Suomen Cupin pelissä, kahdessa liigaottelussa ja lisäksi hän on pitänyt pelituntumaa yllä farmiseura Tornion Pallo-47:n paidassa Kakkosessa.
Oskari Forsman on kuitenkin tyytyväinen kokonaistilanteeseen.
”Tulin RoPSiin kehittymään. Olen saanut täällä erinomaista valmennusta ja kova kilpailutilanne on kehittänyt minua. Olen nyt elämäni kunnossa, parhaassa koko seitsemänvuotisen ammattilaisurani aikana.”
”Myös pelit Torniossa ovat olleet hyödyksi. Siellä olen saanut pelituntumaa ja ohjata nuoria puolustajia. Se on ollut kehittävää.”
Forsmanin itseluottamus ei horju.
”Olen valmis tolppien väliin koska tahansa ja uskon, että ensi kaudella valtaan ykkösvahdin paikan itselleni.”

Miksi tulit RoPSiin?
”RoPS tarjosi mahdollisuuden pelata ammattilaisena Veikkausliigassa, mikä ei nykyisin ole itsestään selvyys. Lisäksi RoPS on niitä harvoja joukkueita, joissa on erikseen maalivahtivalmennusta. Matti Vikman on erinomainen valmentaja ja olen oppinut häneltä todella paljon. RoPSilla on tosi hyvä maine maalivahtien keskuudessa. Lisäksi vakuutuin seuran kehitystavoitteista ja tulevaisuuden visioista. En ole katunut valintaani.”

Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi jalkapalloilijana?
”En sano kliseistä torjumista”, Forsman nauraa. ”Vahvuuksiani ovat monipuolinen avauspelaaminen, reaktiot, ketteryys ja lievä rämäpäisyys.”
Kehitettävää Forsman löytää keskityspalloista ja kokonaisvaltaisesta pelin ohjaamisesta ja organisoimisesta. ”Absoluuttisella huipulla niiden pitää sujua tasokkaammin.”

Uratavoitteet?
”Olen maalivahdiksi nuori ja kyllä tavoitteeni on pelata ulkomailla. Etenen urallani askel kerrallaan kohti unelmaani. Real Madrid olisi kiva, mutta niillä on hyvät veskarit”, Forsman vitsailee.

Suosikkipelaajasi ja joukkueesi?
Forsman tunnustautuu Real Madridin kannattajaksi. ”Seuralla on lisäksi kaksi maailman parasta maalivahtia, Diego Lopez ja Iker Casillas. Ja nimenomaan tässä järjestyksessä. Kaikki kunnia vanhalle jumalalle, mutta nyt Lopez on parempi.”
Nuoruuden idoleista kotimaiset esikuvat ovat rovaniemeläisille tuttuja.
”Kyllä Ilkka Siitonen (KePS, RoPS) sai minut heräämään siihen, että haluan huippumaalivahdiksi.” Siitonen torjui FC Jazzille Suomen mestaruuden 1996 ja hänet valittiin vuoden maalivahdiksi.
”Myös Jani Meriläinen on ollut tärkeä mentorini.” RoPSkasvatti Meriläinen on FC Interin joukkueenjohtaja ja maalivahtivalmentaja. Forsman sai häneltä oppia Inter-aikanaan.

RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?
”Kyllä meillä on vielä mahdollisuudet pronssille”, Forsman paaluttaa.
Cupin finaalissa syyskuun lopulla Forsmanille kelpaa ainoastaan voitto ja paikka Euroopan kentille. ”Se on kauden huipentuma. Cup on koko Lapin jalkapallolle tärkeä juttu.”

Oskari Forsman
● Maalivahti
● Pituus: 188 cm
● Syntynyt vuonna 1988
● Aiemmat seurat: Juniorina Kajaanin Haka, Porin FC Jazz ja Toejoen Veikot.
Aikuisten tasolla FC Inter, FC KooTeePee (Kotka) Oulun Palloseura ja FC Jazz.
● Veikkausliigaottelut: 8
● Saavutukset: Suomen mestaruus 2008
● Harrastukset: kitaran soitto ja biljardi.

Markku Saukko
© 2013 Uusi Rovaniemi


Luettu 2030 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309