ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 17 elokuu 2013 10:07

Päivän peli: Seurahistorian tärkein ottelu lähes kuuteen vuoteen!

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – IFK Mariehamn, Suomen Cupin välierä Keskuskentällä lauantaina 17.8. klo 16.00.

Asetelma? RoPS on kahden voiton päässä Euroopan kentiltä! Cupin välieräottelu on RoPSin seurahistorian tärkein yksittäinen peli lähes kuuteen vuoteen. Viimeksi yhtä paljon panoksia oli liigakarsintaotteluissa syksyllä 2007. Sen jälkeen nousut tai putoamiset eivät ole olleet yhdestä pelistä kiinni, ja cupissa napapiiriläiset ovat jääneet enemmän tai vähemmän lähtötelineisiin. Cup-unelma on lähellä, mutta loppuottelun tiellä on kuitenkin iso kanto kaskessa, IFK. Mariehamn on ollut tällä kaudella liigassa RoPSille hankalin vastustaja. Kauden kaikki kolme kohtaamista, myös kaksi kotipeliä, ovat päättyneet "Grönvittin" voittoon. RoPSin on nyt saatava Maarianhaminan mörkö pois kintereiltään. Sunnuntain liigapelissä RoPS oli pelillisesti niskan päällä, mutta helmasynniksi noussut tehottomuus maalipaikoissa syöksi joukkueen tappioon. IFK on satsannut viime viikkoina rajusti uusiin pelaajiin ja vielä keskiviikkona seura hankki argentiinalaisen hyökkääjän Luis Solignacin. RoPSin onneksi edelliset Rovaniemen matsit ratkaissut Petteri Forsell on Turkissa. Ennakkoasetelma on äärimmäisen tasainen, eikä selkeää suosikkia ole.

Seuraa näitä!
Joko helpottaa? RoPSin maalinteko-ongelma on kasannut joukkueen niskaan eläintarhallisen verran apinoita. Maalinteko on jalkapallopelin vaikeimpia osa-alueita, ja itseluottamuksella on äärimmäisen suuri merkitys. RoPSin pelaajat hätäilevät tai jäätyvät ratkaisupaikoissa, ja jatkuvat epäonnistumiset vain lisäävät tuskaa. Voi olla, että yksi onnistuminen pudottaisi simpanssin selästä. Onnistuuko itseluottamusongelmien kanssa painiva Emenike, vai tarvitseeko joukkue lukon aukaisijaksi maalikuningas Aleksandr Kokkoa? "Boris" on maalintekijä Jumalan armosta, mutta loukkaantumisen jälkeen piiskatykki ei ole parhaassa vireessään. Vai pelastaako joukkueen luotettava työhevonen Mika Lahtinen?
Joko RoPSin uusi hankinta Akeem Priestley nähdään kentällä?

Oho! RoPSin joukkueesta ja seurajohdosta löytyy tukku cup-mestareita. Päävalmentaja Kari Virtanen voitti Ruotsin Cupin 1985 AIK:n paidassa ja Suomen Cupin 1986 RoPSissa. Suomen Cupin ovat voittaneet myös valmentaja Vesa Tauriainen (1993 HJK), markkinointi- ja urheilujohtaja Jari Ilola (1998 HJK), pelaaja-valmentaja Tuomo Könönen (MyPa 2004) ja Nicholas Otaru (FC Honka 2012)

Poissaolot? Ataulla Guerra on loukkaantuneena, ja Victor Turcioksen pelikunnosta ei ole varmuutta. IFK:sta sairastuvalla ovat Simon Nurme, Jarkko Värttö, Dever Orgill ja Diego Assis. Mattias Wiklöfin pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? Varovainen peli, jossa molemmat välttävät virheitä. Ratkaisu voi venyä jatko-otteluun ja jopa pilkkukisaan asti. Lopputuloksen arviointi on arpapeliä. Tarjolla on cup-jännitystä parhaimmillaan.

 Valmentaja Kari Virtanen näki Akeem Priestleyn ensimmäistä kertaa perjantain harjoituksissa. (Kuva: Jussi Leinonen)

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa
Luettu 2648 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309