ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 12 elokuu 2013 08:01

”En voi muuttua maalintekijäksi”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Aleksandr Kokko ei onnistunut maalinteossa. Jani Lyyski (8) teki vieraiden avausmaalin. RoPSin Aleksandr Kokko ei onnistunut maalinteossa. Jani Lyyski (8) teki vieraiden avausmaalin. Kuva: Raija Suopajärvi

Jos Rovaniemen Palloseura päästää maalin omiinsa, ei siitä tällä hetkellä ole taistelemaan pisteistä Veikkausliigassa. RoPS oli ennen sunnuntaita pitänyt maalinsa puhteena viidessä peräkkäisessä pelissä, eikä ollut hävinnyt kuuteen peliin. Molemmat putket katkaisi IFK Mariehamn, joka nouti kolme sarjapistettä lukemin 0–2 (0-2).

RoPS pystyi jälleen luomaan paikkoja, mutta joukkueesta ei löydy miestä, joka pistäisi pallon verkkoon. Ville Saxman jatkoi tuhlaajapojan tietään, eikä saanut kolmesta selvästä paikastaan palloa edes maalipuiden väliin.
Tehottomuus tuskastuttaa RoPSin päävalmentaja Kari Virtasta.
– En minä voi muuttua maalintekijäksi. Tällä hetkellä me ei tehdä maalia mistään, Virtanen tuskaili.

Joukkueet kohtaavat jo ensi lauantaina uudelleen Suomen Cupin välierässä. RoPS voikin toivoa, että vanhan sanonnan mukaan huono kenraaliharjoitus tietää hyvää ensi iltaa.
– Se on varmasti molemmille joukkueille kauden tähän asti tärkein peli. Mekin jätimme kaksi runkopelaajaa kotiin, koska heillä on pelikielto yhden varoituksen päässä, IFK:n päävalmentaja Pekka Lyyski kertoi ja perusteli Pekka Lagerblomin ja Roger Thompsonin puuttumista kokoonpanosta.
– Kolme pistettä tasaisessa sarjassa ovat tietenkin tärkeät, mutta annan nämä mielelläni pois, jos voitamme cupin, Lyyski veisteli.
Lyyskin armeijasta on välierästä poissa kuitenkin Petteri Forsell, joka oli nytkin kätilöimässä kulmapotkuillaan molempia "saarelaisten" osumaa. Forsell palaa ensi viikolla Turkkiin ja seuransa Bursasporin riveihin.

Kokonaisuudessaan ottelu oli tasainen, ja RoPS pystyi luomaan pelitilanteista paremmat maalipaikat. IFK onnistui iskemään kaappinsa erikoistilanteista. Ensimmäinen osuma syntyi kulmapotkusta ja toinen kulmapotkun jälkitilanteesta.
– Ne olivat meidän ensimmäiset kulmapotkumaalimme tällä kaudella, Lyyski iloitsi.

Ottelun alussa RoPS prässäsi varsin ylhäältä ja pyrki muutenkin aktiiviseen peliin. Jo avausminuutilla Mika Lahtinen sössi avopaikan, ja vain vähän myöhemmin oli Saxmannin vuoro. Virtanen joutui jo 20 minuutin kohdalla pyöräyttämään pelaajapakkaansa, kun Victor Turcios loukkaantui. Vaihdosta kentälle tuli Aleksandr Kokko , joka otti paikkansa piikissä. Kokko liikkui laajalla säteellä ja toi monipuolisuutta ja rytmiä RoPSin hyökkäyspeliin.
Maalin teki kuitenkin IFK. Toppari Jani Lyyski puski komeasti häkkiin Forsellin tarkan kulmapotkun. Ottelussa oli ratkaisun makua jo 38. minuutilla, kun Maarianhaminan tuore hankinta, ruotsalaislaituri Josef Ibrahim ohjasi kuulan verkkoon Forsellin kulmapotkun jälkihässäkässä.
Toisella puoliajalla Virtanen siirtyi heti kolmen miehen alakertaan ja nosti Lahtisen Kokon kaveriksi kärkeen.
IFK pudotti tiiviin pelaajapakkansa alas ja tyytyi jäädyttämään peliä. Kunnolliseen loppukiriin RoPS ei syttynyt.
– Peli ratkesi kahteen erikoistilannemaaliin, kostamme tämän lauantaina, Kokko lupasi.

RoPS – IFK Mariehamn
Tulos: 0–2 (0-2)
Maalit: 29 min. 0-1 Jani Lyyski, 39 min. 0-2 Josef Ibrahim.
Mikä ratkaisi? Jalkapallo on maalintekopeli. IFK käytti paikkansa, RoPS ei. RoPSin maalinteko-ongelma on krooninen. Se on tehnyt sarjassa vain 18 maalia 23 pelissä. Niissäkin on mukana 2 kabinettimaalia FC Lahti-protestista, sekä yksi 4–0 ilottelu JJK:n kustannuksella. Verkko heiluu harvoin!
Muuta: Olli Pöyliö debytoi Veikkausliigassa kotikentällä, ja esiintyi ennakkoluulottomasti.
Entä sitten? Cupin välierä RoPS–IFK Mariehamn pelataan 17.8 klo 16 Keskuskentällä. Seuraava liigapeli on 21.8. FC Lahti–RoPS.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1897 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309