ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 11 elokuu 2013 11:39

Päivän Peli: RoPS ottaa voiton cupin välierän prologista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – IFK Mariehamn, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 11.8. klo 18.30.

Asetelma? Jokainen piste Veikkausliigassa on arvokas, etenkin kun molemmat joukkueet majailevat sarjan tiiviissä keskikastissa vain kahden pisteen päässä toisistaan. Nyt kuitenkin joukkueiden katseet voivat olla jo ensi lauantain Suomen Cupin välierässä, jossa ne kohtaavat uudelleen Rovaniemellä. Ottelu on siis kauden tähän asti tärkeimmän pelin esiottelu, ja väistämättä tietynlaista asemien hakemista. RoPS on ollut kova, vaikka maalinteko on täyttä tuskaa; koossa on kuuden tappiottoman ottelun putki. IFK on hyvän alkukauden jälkeen ollut vaikeuksissa, ja sairastuvan ovi on käynyt tiuhaan tahtiin. Seura onkin hankkinut jo useamman uuden pelaajan, tuoreimpina ruotsalaisen laiturin Josef Ibrahimin, englantilaisen Valioliigassakin pelanneen topparin Darren Pursen ja jamaikalaisen hyökkääjän Graig Fosterin. Nähtäväksi jää, ovatko miehet kentällä Rovaniemellä. "Saarelaisten" vire on ailahdellut, ja suoritusvarma kotijoukkue on ottelun suosikki IFK:n hankinnoista huolimatta.

Seuraa näitä! Liigakauden avausottelussa Rovaniemellä IFK:n Petteri Forsell teki mitä tahtoi ja ratkaisi pelin. Taituri on palannut pitkän loukkaantumisen jälkeen kehään ja on taas todella vaarallinen. Löytääkö Kari Virtanen keinot vapaassa roolissa ympäri kenttää huseeraavan kokkolalaisen pysäyttämiseksi? Tällä tietoa Forsell pelaa nyt toistaiseksi viimeisen pelinsä Suomessa ja palaa ensi viikolla Bursaan.
RoPSin veskari Tomi Maanoja valittiin ansaitusti liigan heinäkuun pelaajaksi. Maanoja on löytänyt itseluottamuksensa ja on RoPSin nollaputken takuumiehiä. Ilman suuria heikkouksia maalinedustaa hallitseva Maanoja voi vielä jopa palata ulkomaiden kentille!

Oho! RoPSin yhteensä 18 maalista 11 osumaan on kirjattu syöttäjä. Erikoistilannespesialisti Antti Okkonen on passannut 5 maalia, kun lopuilla häkeillä on kaikilla eri syöttäjä!

Poissaolot? RoPSin Ataulla Guerra on loukkaantuneena, ja IFK:sta sairastuvalla ovat Simon Nurme, Jarkko Värttö, Dever Orgill ja Diego Assis.

Arvio? Keskuskentällä ei mässäillä maaleilla, ja RoPS raapii täpärän voiton sekä ohittaa sarjataulukossa IFK:n

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

 

Luettu 1979 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309