ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 04 elokuu 2013 10:38

Maalinteko kiusallisen tuskaista

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Ville Saxman tuhrasi avopaikan Pietarsaaren Jaroa vastaan. Miehellä oli myös pari muutakin tilaisuutta iskeä pallo ohi Jaro-maalivahti Jesse Östin. RoPSin Ville Saxman tuhrasi avopaikan Pietarsaaren Jaroa vastaan. Miehellä oli myös pari muutakin tilaisuutta iskeä pallo ohi Jaro-maalivahti Jesse Östin. Kuva: Pekka Aho

Kun ei mene niin ei mene. Maalinteko on tuottanut Rovaniemen Palloseuralle tällä kaudella tuskaa. RoPS-pelaajat ovat osuneet maalipuiden väliin 18 kertaa, mikä on Veikkausliigajoukkueista toiseksi vähiten.

Maaliverkko ei pölissyt myöskään Pietarsaaren Jaroa vastaan, vaikka paikkoja oli iskeä vähintään yksi osuma. 90. peliminuutin jälkeen tulostaululla oli 0-0-tulos. Tasapeli ei lämmittänyt RoPS-valmentaja Kari Virtasta.
– Ei tulos tyydytä. Kyllä kotona pitää pystyä voittamaan.
RoPS sai Jaro-otteluun sairastuvalta takaisin kokoonpanoon tervehtyneen joukkueen ykköspyssyn Aleksander Kokon.
Reilut 20 minuuttia ottelun lopussa pelannut Kokko manasi myös joukkueen maalinteon tuskaisuutta.
– Tehottomuus on ollut koko kauden tarina. Ei sitä voi pistää kenenkään syyksi, sillä jokainen on epäonnistunut vuoron perään.
Jaroa vastaan maalipaikkojen tuhlarina kunnostautui Ville Saxman , jolle tarjottiin kaksi-kolme paikkaa niitata pallo verkkoon. Parhaassa paikassa mies sai vetää pilkun tietämiltä, mutta ulkosyrjällä vedetty pallo karkasi maalin ohi.
– Maalinteko on joukkueen suurin ongelma. Siihen on panostettu ja sitä on treeneissä harjoiteltu. Paikkoja tulee tänä päivänä vähemmän ja vähemmän, joten niistä puolikkaistakin paikoista pitäisi tehdä maali, Virtanen totesi.

Vaikka maalinteko on RoPSille vaikeaa, on puolustuspelaaminen ollut sitäkin rautaisempaa.
RoPSin topparipari Obilor - Alison jatkoi vahvaa kauttaan Jaroa vastaan. Kaksikko sai pidettyä Jaron vankan kanadalaiskärjen Frank Jonken pihdeissään, vaikka välillä mies mylläsi vahvasti rovaniemeläisten päässä.
RoPS-kapteeni Antti Okkonen ei antanut täysiä pisteitä kotijoukkueen puolustuspelistä, vaikka omiin ei maaleja kolissutkaan.
– Meidän puolustuspelaaminen oli ehkä vähän avoimempaa kuin aiemmin. Jaro olisi voinut rokottaa meitä ja meillä oli tuuriakin lopussa, kun Shahdon Winchesterin veto meni niukasti ohi.
Myös Okkosta tehottomuus tuskastuttaa.
– Emme ole tarpeeksi vaarallisia, yksinkertaisesti se on syynä. Liikkeen kautta pitäisi saada enemmän tilanteita aikaiseksi. Nyt hyökkäyspelaaminen on ehkä liian staattista.

Jaron valmentaja Alexei Eremenko oli tasapelipisteeseen tyytyväinen.
– Tämä oli meille jo kolmas peli viikon sisään, eikä täältä ole ikinä helppoa hakea pisteitä. Tasapeli oli mielestäni oikeutettu tulos.
Myös Virtanen näki yhdenkin pisteen tärkeänä, vaikka täysi pistepotti olisi tyydyttänyt enemmän.
– Jokainen piste on tärkeä. Sarjapaikasta tässä tapellaan ja se on meidän ensimmäinen lähtökohta. Jos joku takana oleva joukkue ottaa pari voittoa peräkkäin niin ohi tullaan nopeasti, Virtanen sanoi.

RoPSilla on edelleen haku päällä
Rovaniemen Palloseuran seurajohto tekee RoPS-valmentaja Kari Virtasen tietojen mukaan kovasti töitä sopivien vahvistuksien löytämiseksi.
– Seuralla on haku päällä ja vahvistuksia on pyydetty, Virtanen mainitsee.
Tällä viikolla testissä ollut brasialainen Jucemar ei saanut sopimusta.
– Hän lähtee maanantaina kotiin. Mies oli väärän paikan pelaaja, Virtanen kertoo.
Vahvistuksien etsiminen on työn alla, mutta niin sanotusti turistia ei olla palkkaamassa.
– Pelaajan pitää olla hyvä ja parempi kuin suomalaisen, Virtanen linjaa.
Ataullah Guerran tilanteesta miehellä ei ollut uutta kerrottavaa.
– En ole miestä nähnyt enkä tiedä yhtään missä mennään. Hän kuntouttaa itseään fysioiden ja muiden kanssa.
RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas kertoi tämän viikon Urheilusanomissa , ettei Guerra ole täyttänyt seuran odotuksia.
– Kyllä hän voi tuoda peliin jotain uutta, kun sille päälle sattuu. Ei meillä kuitenkaan ole liian laaja materiaali, Virtanen sanoo.

RoPS-Jaro
Lopputulos: 0-0
Yleisöä: 1 903.
Varoitukset: RoPS: Nicholas Otaru ja Ville Saxman. Jaro: Shahdon Winchester.
RoPSn kokoonpano: Tomi Maanoja, Albin Granlund, Ndukaku Alison, Tuomo Könönen, Faith Obilor, Victor Turcios, Antti Okkonen, Nicholas Otaru (v), Ville Saxman (v, 69. Aleksandr Kokko), Emenike Mbachu (90. Joonas Pennanen), Mika Lahtinen.

Mikko Kinisjärvi
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2801 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309