ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 03 elokuu 2013 10:22

Päivän peli: RoPS tukkii pietarsaarelaisten pyssyt

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – FF Jaro (Pietarsaari) Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 3.8. klo 16.00.

Asetelma? Hyvältä näyttää! RoPS otti upeasti kauden ensimmäisen vierasvoittonsa Saviniemessä, ja joukkueen sairastupakin alkaa tyhjentyä. Putoajakandidaatiksi veikkailtu Jaro on näyttänyt kaikille pitkää nenää ja porskuttaa sarjassa neljäntenä. Pietarsaarelaisten menestys on pitkälti valmentajavelho Alexei Eremenkon käsialaa.
Tarvittaessa Jaro prässää aktiivisesti ylhäältä, tai välillä rauhoittaa peliä Eremenkon pallonhallintaraamattuun uskoen.
Jaro on pahan loukkaantumissuman runtelema ja mukana on ollut farmiseura JBK:n pelaajia. Joukkue sai keskiviikkona Jyväskylästä pisteen, vaikka oli ajoittain pahasti purjeessa. Joukkueen kokoonpanoa onkin tässä tilanteessa vaikea ennakoida. Kovalla itseluottamuksella pelaava RoPS on Keskuskentällä niin kova, että se on taas kerran suosikki.

Seuraa näitä! Tehokas hyökkäys vastaan tarkka puolustus. Jaro on tehnyt liigassa toiseksi eniten maaleja HJK:n jälkeen. Jonas Emet on tehnyt 8, Shahdon Winchester 7 ja Frank Jonke viisi kaappia. RoPSin puolustuspeli on taas yksi sarjan parhaiten toimivista. Emet voi puuttua, mutta tulivoimaa löytyy silti, onnistuuko RoPS vaientamaan Jaron tykistön?
Jaron keskikenttämies Hendrik Helmke on yksi liigan parhaista pelaajista. Saksalais-brasilialainen pelaaja on imenyt jalkapallo-oppinsa molemmista kotimaistaan. Pelissä on saksalaista järjestelmällisyyttä ja brassirytmiä. Kovaotteinen ja taitava Helmke on kahdensuunnan dynamo, joka RoPSin on pidettävä poissa pelin ytimestä.

Oho! RoPS on pelannut jo viisi liigaottelua putkeen ilman tappiota ja pitänyt maalinsa puhtaana neljä ottelua peräkkäin! Pronssimitali on vain kuuden pisteen päässä!

Poissaolot? RoPSin Antti Peura on pelikiellossa ja lasaretissa on Ataulla Guerra. Aleksandr Kokon ja Albin Granlundin pelaaminen on epävarmaa. Jaron Igor Jovanovic, Johan Brunell, Hugo Miranda, Simon Skrabb ja Jori Kujala ovat todennäköisesti sivussa. Jonas Emetin pelaaminen on epävarmaa.

Arvio? Jaro ei välttämättä pelaa totutun rohkeasti, jos puolustuslinja on edelleen varamiehinen. Näin pelinhallinta ja tahtipuikko voi olla RoPSin kourassa. RoPSin tiivis joukkuepuolustus pitää edelleen, ja isännät voittavat ottelun. Joukkue voi jopa tehdä pelitilannemaalin!

Markku Saukko
© 2013 Lapin KansaLuettu 1787 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309