ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 31 heinäkuu 2013 19:05

Ennakkopeli: ”Joko Emenike osuu?”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
HYVÄ HENKI NÄKYY KATSOMOON. Woman Volleyn lentopalloilija Tanja Körkkö myöntää, että lento- ja jalkapallossa on paljon samaa. Molemmat vaativat pelisilmää ja joukkuehenkeä. HYVÄ HENKI NÄKYY KATSOMOON. Woman Volleyn lentopalloilija Tanja Körkkö myöntää, että lento- ja jalkapallossa on paljon samaa. Molemmat vaativat pelisilmää ja joukkuehenkeä. Kuva:Jussi Leinonen

Ennakkopeli-palstalla vaihtuva vieras ja jalkapallotoimittaja Markku Saukko keskustelevat niitä näitä jalkapallosta, Rovaniemen Palloseurasta ja seuraavasta RoPSin ottelusta.Vieras: Tanja Körkkö

Ottelu: Veikkausliigan ottelu RoPS – FF Jaro (Pietarsaari) la 3.8. klo 16 Keskuskentällä.

Kuinka paljon seuraat RoPSia?
”Tällä kaudella olen käynyt katsomassa muutaman kotiottelun. Lisäksi luen lehdistä miten peleissä on käynyt ja seuraan muutenkin mitä joukkueessa tapahtuu.”

Mikä houkuttelee lentopalloilijan jalkapallokatsomoon?
”Jalkapallon katsominen on mukavaa vaihtelua oman treenaamisen välillä. Kesällä siihen on aikaa, lentopallokauden aikana kaikki aika menee treeneihin ja peleihin. Pelasin lapsena jalkapalloa RoPSissa maalivahtina ja keskikentällä, joten laji on hyvinkin tuttu. Jalkapallo jäi, kun harjoitusmäärien takia oli tehtävä lajivalinta.”

Olet huippulentopalloilija. Mitä yhteistä lento- ja jalkapallolla on pallon lisäksi? Esimerkiksi vaaditaanko pelaajilta samanlaisia ominaisuuksia?
”No aika paljonkin. Pelisilmää vaaditaan molemmissa. Lisäksi molemmat ovat joukkuepelejä, ja joukkuehenki sekä pelikavereiden tunteminen ovat tärkeitä. Hyvä henki ja iloisuus näkyvät katsomoon. Pelaajien perusominaisuuksien osalta jalkapallo vaatii tietenkin kovempaa aerobista kuntoa.”

Miten arvioit tulevaa Jaro- ottelua?
”Jaro on sarjataulukossa RoPSin edellä, mutta erot ovat todella pienet. Odotan jälleen tasaista peliä, joka kääntyy täpärästi RoPSille. Jaro on tehnyt paljon maaleja, ja Jonas Emet sekä Shahdon Winchester ovat maalipörssin kärkimiehiä, kun taas RoPSin maalinteko on kangerrellut. Uskon kuitenkin RoPSin erinomaisen puolustuspelin jatkuvan.”

Mikä muodostuu tulevan ottelun ratkaisuksi?
”Jaro ei onnistu murtamaan toppari Obilorin johtamaa puolustusta. Viimeisenä lukkona on maalivahti Tomi Maanoja. RoPS tekee jostakin paikastaan ratkaisumaalit.”

Ketä kannattaa seurata?
”RoPSin vasenta laituria Emenikeä. Hän on nopea ja vaarallinen pelaaja. Viime kaudella hän oli tehokas, mutta tälle sesongille liigamaali on vielä tekemättä. Mies yrittää hurjasti ja saa aikaan tilanteita, mutta häkki ei heilu. Osuuko Pikajuna nyt?”

Lopputulosveikkaus?
Tanja Körkkö: 2 – 1.
Markku Saukko: 1 – 0.

Tanja Körkkö
● 25-vuotias lentopalloilija.
● Lentopallon naisten Mestaruusliigassa pelaavan rovaniemeläisjoukkueen Woman Volleyn libero ja kapteeni. Pääsarjaotteluita Körköllä on vyöllään Kuusamon Pallokarhujen ja WoVon riveissä yhteensä 94.
● WoVon oma kasvatti.

Markku Saukko
© 2013 Uusi Rovaniemi 


Luettu 1770 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309