ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 30 heinäkuu 2013 11:15

Obilor puski, Peura peitti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS sai salama-alun, mikä riitti lopulta arvokkaaseen vierasvoittoon. Maalin puskija Obilor joukkuekavereiden onniteltavana. RoPS sai salama-alun, mikä riitti lopulta arvokkaaseen vierasvoittoon. Maalin puskija Obilor joukkuekavereiden onniteltavana. Kuva: Raimo Poutanen

Rovaniemen Palloseura on varmasti pelannut monta parempaa vierasottelua tämän kauden jalkapalloliigassa kuin maanantainen matkapeli Saviniemessä.

Kouvolasta tuliaisina oli kuitenkin kauden ensimmäinen vierasvoitto. Juhlalla ei tuntunut olevan rajoja RoPSin pukukopissa, kun toppari Obilorin puskema voitto 1-0 (1-0) Myllykosken Pallosta oli varmistunut.
– Viikolla harjoituksissa oli kahdeksan tervettä pelaajaa, joten olisin ollut tasapeliinkin todella tyytyväinen, kommentoi hämmästynyt RoPS-luotsi Kari Virtanen .
Obilor nousi otsikoihin puskumaalillaan, mutta ilman laitapakki Antti Peuran kaltaista taistelijaa pisteitä ei olisi saatu tuliaisiksi ainakaan yhtä enempää.
Peurasta paineltiin useamminkin ohi, mutta isäntien avoimimmissa maalintekopaikoissa ilmestyisi jostain aina laukauksen eteen Peuran peittävä jalka.
– Taistelu tämä ennen kaikkea oli. Kauniista jalkapalloilusta ei kannata puhua, mutta voiton jälkeen sitä on turha muistella, Peura virnisti.
Voitto nosti RoPSin seitsemästä edellisestä kotipelistään viisi voittaneen MyPan edelle.

Pelin painopiste oli sitkeästi RoPS-vahti Tomi Maanojan veräjällä.
MyPa myllytti kymmenen kulmapotkua ja puolen tusinaa todella vaarallista maalintekopaikkaa, mutta voitto-osuma nähtiin jo RoPSin ensimmäisestä kulmapotkusta kolmannella minuutilla.
Obilorin kauden avausmaali syntyi Antti Okkosen antamaan kulmapotkuun puskemalla, kun Obilor oli karistanut vartijansa, isäntien toppari Tuomas Ahon , niskastaan.
Aho ei päässyt Obilorin perään rovaniemeläisten lähdettyä juoksemaan kulmaan useamman miehen nipusta rangaistusalueen rajoilta.
Ja mitä sanoikaan MyPa-luotsi Toni Korkeakunnas kotijoukkueen VIP-vieraille ennen peliä.
- RoPSin erikoistilanteet antaa vahvaa kautta pelaava ex-mypalainen Okkonen, joka yrittää saada pallon nigerialaispelaajille, oli Korkeakunnaksen viesti.

Obilor ja Ndukaku Alison putsasivat RoPSin keskuspuolustuksessa hyvin MyPan hämmästyttävän sitkeästi viljelemät keskityspallot. Hämmästyttävän siksi, ettei seitsemän liigamaalia tehnyt 175-senttinen hyökkääjä Pekka Sihvola ole oikea mies keskityspallojen kohteeksi.
MyPan taktiikkana oli kierrättää pallo epävarmaksi arvioidun Peuran tai vauhtiaan kadottaneen Tuomo Könösen vartioimilta laidoilta päätyyn.
Toista kautta laitapakkina urakoiva Peura oli suurissa vaikeuksissa, mutta selvisi urakasta. Vaarallisin tilanne syntyi, kun Hassan Sesay paineli pallon kanssa päädyssä kohti maalia ja Peura sai isäntien laitapakista otteen vajaa metrin ennen rangaistusalueen rajaa.
Vapaapotkusta ei tulosta tullut, mutta varoitus pitää yhdeksännen peräkkäisen ottelunsa pelanneen Peuran sivussa seuraavasta ottelusta pelikiellon takia.
– Muuta ei ollut enää tehtävissä, kuittasi Peura iloisena siitä, ettei tilanteesta vihelletty rangaistuspotkua.
– Tekopaikkoja oli tarpeeksi voittoonkin asti. Ehkä saamme joskus myös rangaistuspotkun, mutta en ole varma, saammeko tällä kaudella, harmitteli MyPan valmentaja Toni Korkeakunnas.
Kun vierasvoittokin on tilastoissa, voi RoPS keskittyä pelitilannemaalin tekemiseen.
Edellisestä on aikaa yli 11 ottelua.

Kokoonpanot

MyPa: Ville Iiskola; Tommi Vesala (90. Pyry Soiri), Nongotamba A Lody, Tuomas Aho, Hassan Sesay; Jonathan Okafor, David Ramandingaye (v, 72. Emerik Grönroos), Xhevdet Gela, Sasha Anttilainen (77. Ville Salmikivi); Pekka Sihvola, Olajide Williams.

RoPS: Tomi Maanoja; Antti Peura (v), Obilor, Ndukaku Alison, Tuomo Könönen; Antti Okkonen; Nicholas Otaru, Ville Saxman (81. Joonas Pennanen), Victor Turcios, Emenike Mbachu; Mika Lahtinen.

Pasi Peltola/Urheilutieto
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2375 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309