ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 21 heinäkuu 2013 11:08

”Kovaa asemasotaa tämä oli”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Räväkkä toppari Obilor oli RoPSin puolustustaistelun ilmentymä. Tässä Obilor noukkii pallon HJK:n Joel Perovuon ulottuvilta. Räväkkä toppari Obilor oli RoPSin puolustustaistelun ilmentymä. Tässä Obilor noukkii pallon HJK:n Joel Perovuon ulottuvilta. Kuva: Jussi Leinonen

Yleisen harhaluulon mukaan maalittomaan tasapeliin päättyvä jalkapallo-ottelu on tylsä, vailla tunnetta ja jopa huonotasoinen. Rovaniemen Palloseura ja Helsingin Jalkapalloklubi tarjosivat lauantaina Keskuskentän kauden ennätysyleisölle, lähes 2500 silmäparille kiihkeän maalittoman tasapelin.

Ottelusta ei puuttunut jännitystä, ja tunteet niin katsomossa kuin kentälläkin kävivät ajoittain kuumina. Pelin taso ei sentään noussut ensimmäisen puolijana muutamaa hetkeä lukuun ottamatta kovin korkeaksi.
Pistejako tyydytti ainakin jossakin määrin myös molempien joukkueiden päävalmentajia.
– HJK on sarjajohtaja, joten siinä valossa tasapelipiste tyydyttää, RoPSin Kari Virtanen tiivisti.
– HJK ei ole Rovaniemeltä juuri pisteitä hakenut, joten siihen nähden olen tyytyväinen, HJK:n Sixten Boström luotasi lopputulosta HJK:n synkkien Rovaniemen reissujen perspektiivistä.

HJK pelasi ottelun tärkeiden Mestarien liigan karsintapelien välissä, ja Boström vaihtoi keskiviikon Nõmme Kalju-ottelun avauskokoonpanosta kuusi pelaajaa. Nimimiehiä Klubin laadukkaassa rosterissa kuitenkin riittää. Ottelun alku oli RoPSin hallintaa, ja joukkue pystyi luomaan puolittaisia maalitilanteita Antti Okkosen juonimista erikoistilanteista. HJK pääsi pikkuhiljaa peliin mukaan, ja ottelun 25. minuutilla Robin Lodd ampui pallon ylärimaan.
Klubin hyökkäyspeli oli yllättävän heikosti organisoitua, eikä edes yksilötaito näkynyt odotetulla tavalla. RoPS puolusti jälleen tarkasti, ja kärjessä uurastanut Mikael Forssell pääsi harvoin palloon ja oli silloinkin erinomaisesti pelanneen RoPS-toppariparin ObilorNdukaku tarkassa paimennuksessa. Topparit myös avasivat peliä ajoittain loistokkaasti.
RoPSin hyökkäyspeli oli yksipuolista ja tehotonta. Emenike kyllä uhitteli vasemmalla laidalla ja piti Mikko Sumusalon varpaillaan, mutta ratkaisuhetkillä "Nigerian pommikone" jäätyi jälleen totaalisesti.
Tunnin pellin jälkeen matsiin tuli uutta sähköä. Ensin Emenike jysätti huonommalla jalallaan oikeallaan pallon yläparruun. Sitten kuumenivat pelaajien pannut. Rikkeistä ja jälkipelistä erotuomari Ville Nevalainen jakoi peräti viisi varoitusta 11 minuutin sisällä!
Aivan ottelun loppuhetkillä vaihdosta yksinäiseksi kärjeksi tullut RoPSin Ataulla Guerra oli lähellä ampua koko pistepotin kotijoukkueelle, mutta hieno yksilösuoritus päätyi niukkaan ohilaukaukseen. Muutenkin Guerra piristi kotijoukkueen hyökkäyspelaamista.

 Tunteet kuumenivät pelin loppusuoralla. Tässä mittailevat toisiaan RoPSin Antti Okkonen ja HJK:n Erfan Zeneli. (Kuva: Jussi Leinonen)

RoPSin kapteeni Okkonen oli tyytyväinen pisteeseen viime vuoden seuraansa vastaan.
– Kova asemasotaa tämä oli. Ei tämä pelillisesti paljon antanut. Halusimme pelata Klubia vastaan kovaa, ja onnistuttiin. Neljä peliä tappiotta on hyvä saldo.
Mikael Forssell oli pettynyt.
– Tuskaista ja katkonaista, siihen tämän voi tiivistää.
Kari Virtanen kehui joukkueensa tiivistä puolustuspeliä, mutta tuskaili maalinteon vaikeutta. Pelitilanneosumaa ei ole syntynyt sitten toukokuun. Hyökkäyspään vahvistuksen hankkiminen siirtoikkunan auettua elokuussa on mahdollista.
– Olemme silmät auki koko ajan, "Piikkiön Oraakkeli" kertoi.

RoPS – HJK 0-0
Yleisöä: 2469
Oho! Yleisömäärä on suurin lähes tarkalleen viiteen vuoteen. Edellisen kerran yleisöä oli enemmän 27.7.2008 ottelussa RoPS – FC Inter, jota seurasi 2632 katsojaa. Sekin ottelu päättyi 0-0.
Entä sitten? RoPS kohtaa maanantaina 29.5. vierasottelussa Myllykosken Pallon.

--Ennätysyleisö tukki lipunmyynnin

Kauden ennätysyleisö 2469 katsojaa ruuhkautti Keskuskentän lipunmyynnin. Ottelu oli jo käynnissä, kun porttien ulkopuolella oli vielä lähes sadan metrin mittainen jono. Osa jonottajista alkoi jo turhautua tilanteeseen.
– Osasimme odottaa yleisöryntäystä ja olimme varautuneet siihen. Kaikki lipunmyyntipisteet olivat käytössä, RoPSin urheilu- ja markkinointijohtaja Jari Ilola kertoo.
– Olemme pahoillamme, etteivät kaikki ehtineet ottelun alkuun. Toimintamme oli kuitenkin täysin normaalia, eikä mitään sählinkiä lipunmyynnissä ollut. Ihmiset taisivat nyt vain lähteä liikkeelle viime tingassa, Ilola arvelee.
– Rovaniemellä ei ole viime vuosina totuttu suuriin yleisömääriin, ja ihmiset olettavat peliin ehtivän viime tipassa, hän jatkaa.
Ilola luonnollisesti toivoo, että yleisö ryntää jatkossakin Keskarille.
– Tulemalla ajoissa paikalle välttyy jonoilta.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa

 
Luettu 2334 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309