ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 19 heinäkuu 2013 08:15

Lauantain peli: RoPS haastaa eurokiireisen Klubin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Helsingin Jalkapalloklubi, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä lauantaina 20.7. klo 15.05.

Asetelma?
RoPS on pelannut putkeen jo kolme peliä ilman tappiota, vaikka avainpelaajia on ollut poissa jonoksi asti. HJK johtaa sarjaa, mutta kausi on ollut kaukana ennakoidusta paraatimarssista mestaruuteen. RoPS pääsee iskemään Klubin kimppuun Mestarien liigan toisen karsintakierroksen otteluiden välillä. Europelit ovat seuralle kauden päätavoite. Ensimmäinen osaottelu Helsingissä virolaista Nõmme Kaljua vastaan päättyi 0-0, joka oli HJK:lle valtava pettymys. Vierasottelu on jo tiistaina, ja voi vaikuttaa joukkueen keskittymiseen liigapeliin.
Klubin kokoonpanoa on vaikea arvioida, koska Sixten Boström kierrättänee pelaajia. RoPS on osoittanut, ettei se ole kotonaan ketään vastaan altavastaaja liigassa. Sarja-asetelmista huolimatta tulossa on tasainen matsi.

Seuraa näitä! RoPSin maalinteko on ollut myrkynjuontia ja edellinen varsinainen pelitilanneosuma on peräti yhdeksän kierroksen takaa (29.5 RoPS – MyPa 2 – 1.) RoPS onkin ladannut paljon erikoistilanteiden varaan. Antti Okkosen kulma- ja vapaapotkut ovat joukkueelle elintärkeitä. Näissä keskuspuolustaja Ndukakulle tehdään tilaa, ja vahva järkäle rynnii tekopaikoille. Heiluuko häkki jälleen?

HJK:n Mikael Forssell ampui kaudella 2003-2004 peräti 17 maalia Englannin Valioliigassa Birminghamin paidassa ja oli eliittisarjan viidenneksi paras maalintekijä! Lukuisat loukkaantumiset ovat vieneet Forssellista parhaan terävyyden, mutta vieläkin hän on erinomainen viimeistelijä. Etenkin saadessaan pallon paraatipaikoilleen rangaistusalueella mies on erittäin vaarallinen. Nähdäänkö ”Miklu” kentällä vai lepääkö hän europelin takia?

Oho! Rovaniemi on ollut HJK:lle erittäin vaikea paikka vierailla. Vuodesta 2004 alkaen joukkueet ovat kohdanneet viidessä liigaottelussa ja yhdessä Suomen Cupin pelissä napapiirillä. RoPS on voittanut otteluista viisi ja Klubi vain yhden!

Poissaolot? RoPSin Victor Turcios jatkaa El Salvadorin kapteenina Gold Cupin jatkopeleissä. Albin Granlund, Aleksandr Kokko ja Mika-Matti Maisonvaara ovat loukkaantuneina. HJK:n Mika Väyrynen on sairastuvalla.

Arvio? HJK kontrolloi peliä, mutta sillä on vaikeuksia murtautua hyökkäyskolmannekselle läpi RoPSin aktiivisen joukkuepuolustuksen Jos RoPS onnistuu hyödyntämään jonkin harvoista tilanteistaan voi jättijoukkue kaatua toistamiseen tällä kaudella. Lopputuloksena niukka kotivoitto tai tasapeli.

Miksi RoPS-HJK alkaa klo 15.05? Rovaniemen Palloseuran ja Helsingin Jalkapalloklubin välinen Veikkausliigaottelu Keskuskentällä alkaa lauantaina kello 15.05. Alkamisaika on erikoinen.

Mistä on kysymys, RoPSin toimitusjohtaja Antti Hietakangas?
– Ottelun alkuperäinen alkamisaika oli kello 16.00, ja URHO TV televisio ottelun suorana lähetyksenä. HJK halusi kuitenkin aikaistaa ottelun alkua tunnilla, jotta joukkue ehtisi kello 18.05 lähtevälle paluulennolle. Kiireen syynä on jo tiistaina pelattava Mestarien liigan toisen karsintakierroksen toinen osaottelu Nõmme Kaljua vastaan Tallinnassa. Klubi haluaa mahdollisimman pitkän valmistautumisajan. Siirsimme ottelun hyvässä yhteisymmärryksessä.

Miksi ottelu alkaa klo 15.05?

– Se taas johtuu televisioinnista. Televisioaikaa ei ollut ennen kolmea, ja URHO haluaa lyhyesti ennakoida ottelua ennen alkuvihellystä. Lähetys alkaa siis tasan kello viisitoista.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 2669 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309