ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 18 heinäkuu 2013 21:14

Ennakkopelit: ”Odotan vahvaa koti-RoPSia”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jari Gröhn Jari Gröhn Kuva: Pekka Aho

Veikkausliigan ottelu RoPS – Helsingin Jalkapalloklubi la 20.7. klo 15.05 Keskuskentällä.


Palstalla vaihtuva vieras ja jalkapallotoimittaja Markku Saukko keskustelevat niitä näitä jalkapallosta, Rovaniemen Palloseurasta ja seuraavasta RoPSin ottelusta.

Vieras: Jari Gröhn, 28 vuotta. Rovaniemeläisen Nelosessa pelaavan jalkapalloseuran Rollon Poikien hallituksen jäsen, varapuheenjohtaja ja joukkueen kapteeni. RoPSin kasvatti Gröhn on pelannut aiemmin urallaan RoPSissa Ykköstä ja FC Santa Clausissa Kakkosta sekä Kolmosta. RoPSissa Ykkösessä 28 ottelua ja Santassa yhteensä neljä kautta. Pelipaikaltaan Gröhn on keskuspuolustaja.

Kuinka paljon seuraat RoPSia?
”Pyrin menemään aina paikan päälle Keskuskentälle kotiotteluihin ja seuraan joukkueen otteita muutenkin tiiviisti. Seuraan uutisointia ja pelaajaliikennettä.”

Miten RoPSin kausi on tähän asti sujunut?
”Loukkaantumiset ovat verottaneet raskaasti joukkueen iskukykyä. Ilman niitä menestys olisi ollut selvästi parempaa. Eihän nytkään huonosti ole mennyt, mutta edellytykset olisivat olleet parempaan. Kotona joukkue on ollut kova, mutta vieraissa heikko.”

Olet pelannut pitkään korkeammilla sarjatasosoilla ja nyt pelaat ensimmäistä kauttasi Nelosessa. Miten alasarjafutis on maistunut kokeneelle topparille?
”Mukava on ollut pelata, vaikka taso ei olekaan järisyttävä. Pelaan aina yhtä kovaa riippumatta sarjatasosta. Sarjassa on vain kuusi joukkuetta, joka on valitettavan vähän. Kittilässä ja Sodankylässä on ollut ihan kivasti yleisöäkin. Kokonaisuudessaan tämä on positiivinen uusi kokemus.”

Miten arvioit tulevaa HJK- ottelua?
”HJK vastustajana sytyttää varmasti, ja odotan taas kovaa koti-RoPSia. Toivottavasti RoPS saa viimein parhaan kokoonpanonsa jalkeille. HJK ei ole ollut niin vahva kuin ennen kautta oletettiin, vaikka se sarjaa johtaakin. Joukkueen vaikeudet ovat olleet minulle yllätys. RoPS voitti Klubin täällä cupin pelissä, joten nytkin hyvällä omalla pelillä isännillä on kaikki mahdollisuudet. Europelitkin voivat sekoittaa HJK:n keskittymistä.”

HJK pelaa Mestarien liigan toisen karsintakierroksen ottelut virolaista Nõmme Kaljua vastaan keskiviikkona 17.7 ja tiistaina 23.7. Mikä muodostuu tulevan ottelun ratkaisuksi?
”HJK ei onnistu murtamaan RoPSin tiivistä joukkuepuolustusta, ja ratkaisu tulee joistakin RoPSin vastahyökkäyksistä.”

Ketä kannattaa seurata?
”Antti Peuraa. Hän on vanha pelikaverini ja pitkäaikainen ystävä. Nyt hän pelaa eri pelipaikalla kuin minun kanssani, ja entinen hyökkääjä on murtautunut liigatasolle laitapuolustajana. ”Pena” vetää aina kovalla asenteella, eikä anna ikinä periksi. Lisäksi kannattaa tarkkailla HJK:n nuorta keskuspuolustajaa Valtteri Morenia. Hän on saanut kovassa joukkueessa runsaasti vastuuta, eikä moni varmasti uskonut, että hän pelaa näin paljon.”

Lopputulosveikkaus?
Jari Gröhn: 1–0.
Markku Saukko: 1–0.

Markku Saukko
© 2013 Uusi Rovaniemi


 
Luettu 1759 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309