ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 07 heinäkuu 2013 11:20

Vihdoinkin saa tuulettaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin maalivahti Tomi Maanoja (kesk.), Antti Peura (23) ja Faith Friday Obilor juhlivat voittoa KuPSista fanien kanssa. RoPSin maalivahti Tomi Maanoja (kesk.), Antti Peura (23) ja Faith Friday Obilor juhlivat voittoa KuPSista fanien kanssa. Kuva: Jussi Leinonen

– Mä oon hyvä!
Rovaniemen Palloseuran maalivahti Tomi Maanoja huutaa ja potkaisee vartioimansa maalin tolppaan.

Kukaan ei sitä nyt kiistä. Maanoja ei päästä Kuopion Palloseuraa vastaan taakseen maalin maalia. RoPS voittaa jalkapalloliigan ottelun 1–0 ja jättää taakseen seitsemän voitottoman pelin putken.
RoPS-valmentaja Kari Virtanen venyttää Emeniken pohjetta. Emenike ei ole ainoa sinipaitainen pelaaja, jonka pohje meinaa krampata.

RoPS-pelaajat ottavat toisiaan käsistään kiinni ja kiittävät yleisöä. Moni halaa puukatsomon faneja.
– Savolaiset piruparat, kierot silmät, kierot jalat.
Näin sinisten fanilauma laulaa läpi ottelun.
RoPSissa uransa aloittanutta KuPS-pelaajaa Tero Taipaletta laulut eivät yllätä.
– Olen kuunnellut niitä kymmenen vuotta.

KuPSin fanijoukko hoilaa puukatsomon toisessa päässä.
– Hyviä kannattajia molemmilla. Toisessa päässä sai korvilleen, toisessa kehuja, Taipale toteaa.
– Kentällä RoPS käytti paikkansa, me emme.
RoPS-fanien suurimman pilkan kohteena on Echu Tabe . Toista kauttaan Kuopiossa pelaava toppari oli pidetty pelaaja aiemmin RoPSin riveissä. Nyt RoPS-pelaajista jokainen tuntuu saavan erityistä puhtia otteisiinsa Tabea vastaan. Kun mies vielä epäonnistuu selvässä maalipaikassa 77. minuutilla, on peli Taben osalta menetetty sinisille.
RoPSin tilanteen tukaluus näkyy vaihtopenkiltä. Siellä istuu vain kolme kenttäpelaajaa eli Olli Pöyliö , Jarkko Niskajärvi ja Jarkko Lahdenmäki.
Liigakauden avausottelussa kentälle vaihdettiin sellaisia miehiä kuin Albin Granlund , Aleksandr Kokko ja Victor Turcios. Nyt Granlund ja Kokko ovat sairastuvalla ja Turcios pelaamassa maajoukkuepelejä.
Lahdenmäki pääsee kentälle 62. minuutilla Joonas Pennasen tilalle. Topparina paremmin tunnettu kaveri viilettää kärkipelaajana ja taistelee minkä ehtii.
– Lahdenmäki tekee harjoituksissa maaleja paremmin kuin meidän hyökkääjät, valmentaja Virtanen kehaisee.
Sitkeä kemijärveläislähtöinen pelaaja oli kärjessä myös JJK-pelin lopussa.
– Jarkosta saattaa olla meille apua hyökkäyspäässä, Virtanen jatkaa.

Silti tilanne on karu. RoPSilla ei ole varaa loukkaantumisiin, vaikka niistä kärsivät myös muut joukkueet.
– Matkustamme silti kaikkein eniten liigajoukkueista. Pelaajat joutuvat jatkuvasti pelaamaan ja harjoittelemaan väsyneenä.
– Kyllä jalkapallossa silti väsyä pitää, Virtanen jatkaa mustalla huumorillaan.
– Mutta tällä kertaa lauantaisaunan lämmitystä ei pilattu tappiolla.

RoPS–KuPS
Tulos: 1–0 (1-0) maalintekijä Ndukaku Alison 13. peliminuutilla. Alisonin maali syntyi komealla puskulla yläkulmaan Jarkko Okkosen antamasta kulmapotkusta.
Mikä ratkaisi? Tiukka vääntö kääntyi RoPSille, sillä joukkue hyödynsi yhden erikoistilanteen ja voitti enemmän kaksinkamppailuja. RoPS oli nälkäisempi joukkue, vaikka kummankaan joukkueen peli ei katsojien esteettistä silmää hivellyt. Erot ovat liigassa pieniä. Vaikka RoPS pelasi ennen KuPS-ottelua seitsemän peliä ilman voittoa, se hävisi niistä neljä yhdellä maalilla ja pelasi kolmesti tasan.

Oho! KuPS joutui pelaamaan ensimmäisellä puoliajalla pitkään vajaamiehisenä, sillä Akseli Pelvas oli kentän laidalla paikkailtavana. Pelvaksen päähän tullutta haavaa kävi ompelemassa myös RoPSin lääkäri Markku Kerola.
Seuraavaksi: RoPS kohtaa Interin vieraissa 14. heinäkuuta ja pelaa seuraavan kotiottelun 20.7. HJK:ta vastaan.

Miia Vatka
© 2013 Lapin KansaLuettu 2430 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309