ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 28 kesäkuu 2013 07:37

Vasara iski viimeisen naulan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-vahti Tomi Maanoja napsi kaikki pallot viimeisen sekunnin vastaiskua lukuunottamatta. RoPSin pelaajista koppia seuraavat Obilor, Antti Peura ja Niklas Tarvajärvi. RoPS-vahti Tomi Maanoja napsi kaikki pallot viimeisen sekunnin vastaiskua lukuunottamatta. RoPSin pelaajista koppia seuraavat Obilor, Antti Peura ja Niklas Tarvajärvi. Kuva:Pekka Aho

Se tuli karvaimmalla mahdollisella tavalla. Jalkapalloliigan kotiottelujen kuntopuntarin kärkikastiin kuuluva Rovaniemen Palloseura hävisi torstai-iltana espoolaiselle FC Hongalle silloin kun sen ei pitäisi olla edes mahdollista. Yliajan viimeisellä sekunnilla.

Pallo viestiin maaliverkosta enää keskelle kenttää ja erotuomari puhalsi pelin päättyneeksi. Taululla tylyt vierasvoitosta kertovat numerot 0-1 (0-0).
Draaman kaari oli täydellinen, kun hetkeä ennen maalia erotuomari Janne Jussila ajoi Hongan vaihtomiehen Nnaemeka Anyamelen kentältä suoralla punaisella tämän töytäistyä Antti Peuran ketoon taklaustilanteen jälkeen. Peura nappasi tilanteessa keltaisen kortin.
Seuranneen vapaapotkun Honka toimitti suoraan RoPSin alueelle Tim Väyrysen päähän, joka pudotti pallon kapteeni Jussi Vasaralle. Tämä jatkoi suoraan kohti maalia, missä ex-honkavahti Tomi Maanoja ei onnistunut palloa pysäyttämään.

Vasara alkaa olla jo melkoinen RoPSin tappaja, sillä saldossa on vastaavanlainen voitto-osuma myös muutaman vuoden takaa. Hän teki maalin myös joukkueiden Espoon kohtaamisessa kauden alkutaipaleella.
– Tiedä sanoa tappajasta, mutta makea voitto tällainen on. Nyt on aika tyhjä olo. Olihan se mahtava tunne kun pallo oli maalissa ja tuomari sanoi, että peliaika on täynnä, Vasara kertasi.
Vieressä istunut RoPS-vahti Tomi Maanoja oli täysin toisissa tunnelmissa.
– Enpä muista milloin olisi ollut näin paska tunnelma. Tämä oli meille oppitunti siitä, että ei riitä että pelataan hyvin 94 minuuttia. Sillä ei ole paskan väliä jos meitä ei kiinnosta pelata se 95:kin minuutti.
Maanoja myönsi, että käyrä oli juuri nyt erittäin korkealla.
– Puolustimme hyvin 94 minuuttia. Koko ottelussa ei tullut kuin 3-4 laukausta kohti. Puolustus siis painoi hyvän illan ilman tätä loppua.
Maanojalle Hongan kohtaamiset ovat luonnollisesti spesiaalitilaisuuksia.
– Tietysti ovat kun tuntee kutakuinkin kaikki pelaaja ja tietää mitä pukukopissa puhutaan. Silti minua kiinnosti RoPSin maalivahtina enemmän ne saatavilla olleet kolme pistettä.

Voitto oli isäntien ulottuvilla loppuun asti. Juuri ennen Hongan kohtalokasta vastaiskua RoPS tuli kulmapotkusta espoolaismaalin viivalle asti, mistä toppari Gideon Bah pelasti varman maalin.
RoPSin heikko viimeistely jätti eniten mietittävää. Avausjaksolla kovalla energialla pelanneella Nicholas Otarulla oli paikka rangaista ex-seuraansa, mutta maalivahti pelasti löysähkön vedon.
Tämän jälkeen Antti Okkonen täräytti vapaapotkun tolppaan, missä toppari Ndukaku pääsi vielä puskemaan, mutta yli. Muutama minuutti myöhemmin oli Niklas Tarvajärven vuoro, mutta pusku kolahti ylärimaan.
– Olen melkein pahoillani RoPSin puolesta. Meidän olisi pitänyt pystyä tekemään maali aiemmin. Tämä ei kuitenkaan ollut ensimmäinen kerta tällä kaudella kun olemme tulleet vastustajasta ohi. Se kertoo joukkueen venymiskyvystä, arvioi Hongan valmentaja Mika Lehkosuo.
Lehkosuo näki omiensa pärjänneen pelaamisessa jopa odotettua paremmin.
– RoPS oli vaarallinen erikoistilanteissa ja vastahyökkäyksissä. Onneksi ne kestettiin.
RoPSin valmentajaa Kari Virtasta olisi lopussa tyydyttänyt jo tasapelipistekin hyvän puolustuspelin ansiosta.
– Kyllä tällainen lyö lyötyä vielä lisää, kun ei pärjätä vieraissa eikä nyt kotonakaan. Maalitekoa kyllä harjoiteltiin keskiviikkonakin, mutta ei vaan mene.
Maalivahti Maanoja loi jo ajatuksen tulevan sunnuntain vieraspeliin Jyväskylässä.
– Pelejä on paljon, joten ajatus pitää siirtää eteenpäin. Jossakin vaiheessa työ palkitaan, Maanoja vakuutti.

Kotona kulkee
RoPS on edelleen liigan kotiottelutilaston kakkosena. Joukkue on voittanut kahdeksasta pelistä viisi, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kahdesti.
FC Honka on RoPSille hankalin vastustaja liigassa. RoPS ei ole voittanut espoolaisia koskaan.

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1973 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309