ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 25 kesäkuu 2013 08:39

RoPS tuhlasi voittosaumansa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Näin lähellä oli RoPS-toppari Ndukaku Alison maalintekoa avausjaksolla. VPS-vahti Henri Sillanpään onneksi pusku suuntautui maaliverkon väärälle puolelle. Näin lähellä oli RoPS-toppari Ndukaku Alison maalintekoa avausjaksolla. VPS-vahti Henri Sillanpään onneksi pusku suuntautui maaliverkon väärälle puolelle. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura palasi ”Tour de Finlandin” jälkeen kotikentälle ja saman tien liigapisteille jalkapallon Veikkausliigassa. Sarjakakkonen Vaasan Palloseura saa kiittää maanantai-illan maalittomasta tasapelistä RoPSin heikkoa viimeistelyä tuhannen taalan paikoista.

– Voitettiin me tilastot Turussakin, mutta oma pää ei pysynyt puhtaana. Nyt luotsiin avausjaksolla riittävän hyvät paikat ja niistä olisi pitänyt pystyä maalintekoon, summasi RoPSin valmentaja Kari Virtanen näkemäänsä.
Nuo paikat osuivat nyt Nicholas Otarulle , joka kertoi jo aiemmin kaudella ettei ole kouluttautunut maalintekijäksi. Nyt tuo heitto todettiin katsomossa (1875 maksanutta) karvaasti, kun loistopaikoista ei palloa kaivettu kertaakaan maaliverkosta.
Mika Lahtisen ensimmäisen tarjoilun Otaru suti huippupaikasta ohi. Toinen vastaavanlainen keskitys tuli samaan paikkaan avausjakson lopulla. Nyt Otaru pyssytti voimalla, mutta VPS:n maalivahti Henri Sillanpää teki paraatipelastuksen.
Kolmannen paikkansa Otaru teki itse 2. jaksolla. Kova veto vasurilla kaarsi vain senttejä ylänurkan ohi.
– Kyllä meidän paikoista olisi pitänyt pystyä pari maalia tekemään. Positiivista oli, että omissa pidettiin nyt nolla, vaihteeksi hyökkääjäksi komennettu Mika Lahtinen totesi.
”Lada” Lahtisen heittely pelipaikalta toiselle kertoo omaa kieltään RoPSin pulmista. Kaivattua permanenttia ei saada millään kasaan. Maanantaina pois kokoonpanosta olivat tyystin hyökkääjä Aleksandr Kokko sekä vasemman laidan kiituri Emenike . Molemmat potivat jalkavaivoja.
– Pelipaikkani on vaihtunut varmaan kuudessa viimeisessä pelissä. Siihen ovat tietysti vaikuttaneet loukkaantumiset. Toisaalta mieluummin minä pelaan kuin istun penkillä, Lahtinen tuumi.

Kari Virtanen myönsi, että pelaajia on joutunut heittelemään ”sinne sun tänne”. Toisaalta Trinidad-Tobagon maajoukkuemies Ataulla Guerra ei pelannut eilen minuuttiakaan vaikka vahvuudessa oli.
– Guerra pelasi kolme peliä saamatta aikaiseksi laukaustakaan. Minun mielestäni kymppipaikalta on tultava tapahtumia. Oli hän nytkin ehdolla avaukseen, mutta kertoi sunnuntaina ettei ole sataprosenttisessa kunnossa, Virtanen perusteli.
Torniosta RoPS oli hälyttänyt paikalle Trayon Bobbin , joka pelasi pirteän viimeisen vartin.
RoPSin johto oli halukas pitämään Guyanasta kotoisin olevan farmipelaajan myös torstain kotiotteluun FC Honkaa vastaan.
– Bobb totuttelee vielä liigaan. Mies teki alkuun hyviä ohituksia kunnes Hoivala (VPS-pakki Atte Hoivala) oppi ottamaan hänet. Kakkosessa on aikaa, jota liigassa ei enää ole. Näyttää silti kehityskelpoiselta kaverilta, Virtanen arvioi.

Vaasalaisten valmentaja Olli Huttunen myönsi RoPSin paremmuuden kentällä, mutta kiitteli omiensa nöyrää puolustamista.
– Se on toiminut koko alkukauden. RoPS olisi voinut rangaista meitä paikoistaan. Se ei ollut yllätys, että RoPS on näin kova kotijoukkue, ”Oka” totesi.
Jos oli VPS:n keskuspuolustus ( Ville Koskimaa-Karsten Smith ) vahva, RoPSissa se oli kapteeni Antti Okkosen ohella täyttä rautaa.
Obilor ja Ndukau ovat todellisia gladiaattoreita, joita eivät helle ja tuuli hidastaneet.
Kun Obilor menee tilanteisiin, pallo saa yleensä kovaa kyytiä pelasipa hän päällä tai jalalla.
Nigerialaiskaksikko on arvossaan jo tulevana torstaina, kun keskuskentälle tulee VPS:n ohi liigakakkoseksi maanantain kierroksella livahtanut FC Honka Espoosta.

 Tässä ”valssaavat” ottelun ykköstopparit, RoPSin Obilor (oik.) ja VPS:n Ville Koskimaa. (Kuva: Pekka Aho)

Poiminta
Vaivaisia
RoPS kaipaa eilisen perusteella kipeästi riveihinsä Emenikeä ja Aleksandr Kokkoa.
Valmentaja Kari Virtanen ei luvannut kummallekaan varmaa paluuta tositoimiin torstain FC Hongan kohtaamiseen.
”Emenike voi vastata paremmin itse tilanteestaan. Ei pelaa todennäköisesti tällä viikolla.”
”Kokon tilannetta katsellaan, mutta ei näytä todennäköiseltä.”

Kari Pyykkö
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1902 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309