ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 24 kesäkuu 2013 08:43

Päivän peli: RoPS suosikki jopa kärkiseuraa vastaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Vaasan Palloseura, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä maanantaina 24.6. klo 18.30

Asetelma? Vaasan Palloseura on ollut kauden sensaatio. Putoamistaistoon arvioitu ryhmä porhaltaa sarjakakkosena. VPS:n menestys kertoo liigan tasaisuudesta, kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. VPS nojaa erittäin vahvaan puolustuspelaamiseen, ja se on päästänyt sarjassa vähiten maaleja. RoPSin kolme vieraspeliä tuottivat vaivaisen pisteen ajoittain hyvistä otteista huolimatta. Joukkueen pistetarve on akuutti ja se on ollut kotikentällään jäätävän kova. Sarjataulukkoasetelmista huolimatta isäntäjoukkue on hienoinen suosikki tässäkin ottelussa.

Seuraa näitä!

VPS:n valmentaja Olli Huttunen on mestari puristamaan joukkueestaan maksimaaliset tehot irti. ”Vepsun” materiaali ei ole kantanut kärkikahinoihin, vaan menestyksen salaisuus on erinomaisen hyvin organisoitu joukkuepelaaminen. RoPS joutuu nyt pois mukavuusalueeltaan tilanteeseen, jossa sen on kontrolloitava peliä. Päävalmentaja Kari Virtasen olisi nyt heitettävä radalle maksimaalisesti pallollista taitoa ja luovuutta, jotta VPS:n puolustusmuuri murtuu.

VPS:n maalivahti Henri Sillanpää on pelannut upean uran, mutta on juuri nyt ehkä parempi kuin koskaan, ja jopa sarjan paras veskari. A-maajoukkueen päävalmentaja Mixu Paatelainen onkin nostanut miehen takaisin ryhmäänsä. TP-47:n 34-vuotias kasvatti on pelannut 232 liigaottelua, vuodet 2010 – 2012 Ruotsin Allsvenskanissa GAIS:ssa ja 2012 myös Norjan Tromssassa. Sillanpää on erinomainen torjuja, ja hänen jalalla pelaamisensa on kansainvälistä tasoa. Keskityspalloissa hän on rohkea ja varma. Sillanpää myös ohjaa puolustusta äänekkäästi ”mieskuoroharjoitus”-tyylillä.

Oho! VPS:n vierassaldo on hurja: 5 voittoa, 1 tasapeli ja 1 tappio, maaliero 7 -4!

Poissaolot? RoPSin Albin Granlund on loukkaantuneena, ja Emeniken pelaaminen on epävarmaa. VPS:n Anthony Dafaa on pelikiellossa ja loukkaantuneina ovat Cheyne Fowler sekä Jesper Engström.

Arvio? Odotettavissa on erittäin tarkka peli, jossa maalintekopaikat ovat vähissä. RoPS ottaa niukan voiton 1-0 tai 2-1.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2072 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309