ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 20 kesäkuu 2013 12:47

Maailmankansalainen hakee uutta nostetta Rovaniemeltä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
TUTTU SUKUNIMI. Niklas Tarvajärven isoisä Niilo Tarvajärvi on tuttu nimi vanhemman polven suomalaisille. Niilo Tarvajärvi muistetaan Rovaniemellä myös Joulumaan ideoijana. TUTTU SUKUNIMI. Niklas Tarvajärven isoisä Niilo Tarvajärvi on tuttu nimi vanhemman polven suomalaisille. Niilo Tarvajärvi muistetaan Rovaniemellä myös Joulumaan ideoijana.

Niklas Tarvajärvi liittyi RoPSin liigajoukkueen vahvuuteen huhtikuun lopussa. Lapsuutensa Helsingissä viettänyt jalkapalloilija on todellinen maailmankansalainen ja futiskiertolainen.

Kookas hyökkääjä on ammattilaisurallaan edustanut 11:tä eri seuraa neljässä maassa. Hän on kokenut Hollannin, Saksan ja Sveitsin kentät kotimaan viheriöiden lisäksi. Ulkomailla Tarvajärvi on pelannut viimeiset kahdeksan vuotta. Tarvajärven uraa ovat varjostaneet lukuisat vaikeat loukkaantumiset. Pahimmat vammat ovat olleet akillesjänteissä, joita leikattiin kolme kertaa kolmen vuoden sisällä.
”Minua on leikelty joka paikasta”, Nikke hymähtää.
”Vaikka loukkaantumiset ovat varjostaneet uraani, on jalkapallo antanut minulle paljon. Olen nähnyt maailmaa, eri kulttuureita, monenlaisia seuroja, valmentajia ja oppinut erilaisia tapoja pelata jalkapalloa.”
Hollanti on tehnyt syvällisen ja pysyvimmän vaikutuksen. Tarvajärven koti on Heerenveenissä, jossa hänen perheensä asuu.
”Heerenveeniin asetumme sitten urani jälkeen.”

Tarvajärven perhe oli juuri pari viikkoa Rovaniemellä ja palaa takaisin heinäkuussa.
Mikä saa kokeneen ammattilaisen pelaamaan napapiirille, kauas perheestään?
Tarvajärvi on hetken hiljaa, ja vastaa painokkaasti.
”En halunnut lopettaa uraani vammoihin. Minulla on takanani hyvin vaikeita vuosia, jos olisin antanut nyt periksi, niin olisin joskus taatusti ajatellut, että miksi en enää yrittänyt. En ole luovuttajatyyppiä, haluan vielä pelata terveenä. Nautin edelleen hurjasti pelaamisesta ja harjoittelemisesta. Sitten kun se palo sammuu, on aika lopettaa ja avata elämässä uusi sivu.”

RoPS oli mahdollisuus keskenkuntoiselle pelaajalle. Vammat ovat vainonneet RoPSissakin, mutta Tarvajärvi on kuitenkin pelannut kuudessa ottelussa ja tehnyt yhden maalin.
”Ensimmäinen kotiottelu JJK:a vastaan oli kauhea. Vaikka olen pelannut koko ikäni, olin aluksi aivan jäässä, tuntui etten saa jalkoja liikkeelle. Mieleni teki pyytää valmentajalta vaihtoa”, Tarvajärvi muistelee toukokuista ottelua. Pelin edetessä mies pääsi käyntiin ja iski ensimmäisen RoPS-maalinsa.
”En ole tähänastiseen tyytyväinen, mutta kunhan jaksan harjoitella ja pitää mielen positiivisena, niin kyllä tästä hyvä tulee.”
Tarvajärvi on puhdasverinen kärkipelaaja, mutta on joutunut RoPSissa laidalle.
”Eihän tilanne ole minulle ideaali, mutta olen kiitollinen jokaisesta minuutista. Nuorempana pelasin laiturina, joten kyllä senkin pitäisi sujua.”

● Miksi tulit RoPSiin?
”RoPS antoi minulle mahdollisuuden. Olin ollut yli puolitoista vuotta pelaamatta, ja sarjat Hollannissa loppuivat. Tarvitsin pelituntumaa, ja RoPS oli valmis ottamaan minut keskenkuntoisena. Olen siitä kiitollinen.”
● Mitkä ovat vahvuutesi ja heikkoutesi jalkapalloilijana?
”Tällä hetkellä ehdottomasti pelaamattomuus ja pelituntuman puute on heikkouteni”, Nikke nauraa. ”Olen tehnyt urani target-pelaajana, ja siinä ovat vahvuutenikin. Olennaisia osia ovat pallon suojaaminen, jakaminen, maalille ajaminen ja viimeistely.”
● Uratavoitteet? Niklas Tarvajärvi on jo kokenut paljon, eikä hän enää tavoittele kuuta taivaalta.
”En haaveile Mestarien liigasta tai edes maajoukkueesta. Haaveilen pelaamisesta ilman kipua ja särkyä, ilman puudutuspiikkiä.”
● Suosikkipelaajasi ja joukkueesi?
Jari Litmanen on monen suomalaisen jalkapalloilijan idoli. ”Litmanen oli ja on ehdoton esikuva ja sitä kautta Ajax suosikkijoukkue. Olen päässyt rykäisemään maalin Amsterdamin Areenalla, se oli ikimuistoista.”
● Miten olet viihtynyt Rovaniemellä?
”Minulla oli ennakkoluuloja tämän kaupungin suhteen, mutta ne ovat osoittautuneet vääräksi. Kaupunki on hieno ja jalkapalloilijalle harjoitus- ja peliolosuhteet ovat loistavat. Ihmiset ovat ystävällisiä ja fanit aivan upeita.”
● RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?
”Kyllä me pystymme sinne ylempään keskikastiin. Se on jo nähty, että sarjassa kaikki voivat voittaa kaikki. Vieraspelaamisen kehittyessä hyväkin sijoitus on mahdollinen.”

Markku Saukko
© 2013 Uusi Rovaniemi


Luettu 1854 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309