ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 20 kesäkuu 2013 12:41

Miksi mikään ei riitä?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemi on jalkapallokaupunki, siitä ei ole kahta sanaa. Tuo kunnianimi saa kuitenkin lommon kylkeensä, kun tarkastelee tämän kauden RoPSin otteluiden yleisömääriä.
RoPS asetti ennen kauden alkua tavoitteekseen 1 600 katsojan keskiarvon. Tavoite oli hyvinkin maltillinen. Toisin on käynyt, kuuden kotiottelun katsojakeskiarvo on 1 452, se on 733 katsojaa alle liigan keskiarvon, ja kolmanneksi matalin Myllykosken Pallon ja IFK Mariehamnin edellä.
Suurin yleisömäärä on 1 683, joka kokoontui ”Keskarille” toukokuun lopun hellepäivänä RoPS-MyPa -otteluun. Cupin huippuottelu Super-HJK:ta vastaan keräsi vain 1 387 katselijaa.

Eihän keskiarvo mikään katastrofi ole, mutta kyllä sitä voi hieman ihmetellä. RoPS on voittanut kuudesta kotipelistään viisi, eli menestys on ollut erinomaista. Alhaisen yleisömäärän puolustukseksi ei siis kelpaa heikko menestys.
Lisäksi säät ovat suosineet. Toukokuussa jopa poikkeukselliset helteet hellivät katsojia ja ilmat ovat muutenkin olleet lämpöisiä aivan kauden ensimmäisiä ”lumihankipelejä” lukuun ottamatta. Eli kalsaripakollakaan ei voi kotiin jäämistä selittää.
RoPSilla on kiinnostava joukkue, jossa on kotimaisia huippupelaajia, oman kylän poikia ja tasokkaita ulkomaalaisia. Enää ei voida mennä senkään selityksen taakse, että joukkueessa pelaa liikaa ulkomaalaisia.
Ottelutapahtuma on toimiva, palvelu pelaa ja seura näkyy kaupungilla. Pelipäivän ei pitäisi jäädä huomaamatta keneltäkään jalkapallosta kiinnostuneelta. Mitä RoPSin pitäisi tehdä paremmin, jotta yleisömäärät nousisivat sille tasolle, millä ne kohtuudella voisi odottaa olevan? Rovaniemellä pitäisi olla potentiaalia jatkuvasti 1 800–2 200 yleisömääriin.

Trendi on ollut jo pitempään heikko. Viime kaudella RoPS teki Ykkösessä hurjaa jälkeä, mutta menestyvä liiganousussa jo kauden alusta asti kiinni ollut porukka houkutteli koko kauden aikana enimmillään lehtereille vain 1 409 katsojaa. Kausi 2011 Veikkausliigassa oli menestyksellisesti surkea, ja yleisöennätys oli siihen nähden kohtuullinen 1937, mutta kuuden ensimmäisen pelin keskiarvo oli 1413.
Edellisellä kaudella meno oli toista luokkaa. Ykkösessä kaudella 2010 loistanut, sarjan mestaruuden voittanut ja liigaan noussut hyvinkin ulkomaalaispitoinen RoPS kiinnosti. Kahden tonnin haamuraja rikkoontui kahdesti, ja enimmillään yleisöä oli peräti 2 327.
Oliko talvi 2011 ja vedonlyöntivilppiskandaali jonkinlainen vedenjakaja? Jos oli, niin eiköhän olisi jo aika unohtaa asia, ja palata sankoin joukoin huippujalkapallon pariin katsomaan RoPSia Keskuskentälle, jossa pelataan taas tasokasta ja nimekästä Veikkausliigaa.

Markku Saukko
© 2013 Uusi Rovaniemi

 

Luettu 1824 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309