ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 20 kesäkuu 2013 08:48

RoPS jätti maalipaikat käyttämättä Turussa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tepsin konkarihyökkääjä Mikko Hyyrynen iski turkulaisten avausmaalin RoPSin Jarkko Lahdenmäen (selin), Ndukaku Allisonin ja Antti Okkosen ihalleissa potkua. Tepsin konkarihyökkääjä Mikko Hyyrynen iski turkulaisten avausmaalin RoPSin Jarkko Lahdenmäen (selin), Ndukaku Allisonin ja Antti Okkosen ihalleissa potkua. Kuva: Jane Iltanen

Rovaniemen Palloseuran vieraspelikiertueen päätös Turussa jatkoi tuttua säveltä viime ajoilta. Sinipaidat olivat erinomaisesti mukana TPS-pelissä mutta maalinteossa oli jälleen suuria vaikeuksia.

RoPS vei pallonhallinnassa ja maalipaikoissa mitaten ottelun avausjakson mutta TPS lähti silti tauolle 1-0 johtolukemissa. Niin tuttua, niin kiusallisen tuttua. Jos et itse tee paikoista, kaveri tekee.
TPS voitti lopulta tiukan ottelun lukemin 2-1 (1-0).
– En enää välttämättä tiedä mistä se kiikastaa. Tänäänkin meillä oli tukku hyviä paikkoja tehdä avausmaali. TPS puolestaan iski tarvittavan osuman ja meiltä karkasi siinä hiukan ote pelistä. Liekö tämä henkistä lukkoa vai mitä, kotipeleissä me teemme aivan normaalisti maaleja, RoPS-kippari Antti Okkonen ihmetteli.
RoPS-valmennuksesta kotikonnuilleen palanneella Kari Virtasella oli haastavampi näkökulma tilanteeseen. Pelkkää henkimaailmaa tilanne ei hänen mukaansa välttämättä enää ole.
– Ehkä se on henkistä lukkoa, ehkä se on enemmänkin taitokysymys. Ikävä fakta on, että niistä paikoista mitä Kokolla tänään oli, Roope Riski olisi varmasti iskenyt useamman maalin, ”Karo” ihmetteli.
– Roope on valtavassa kunnossa. Kaikki näkevät miten juoksu rullaa upeasti. Ei ole helppoa pelata häntä vastaan juuri nyt, TPS-luotsi Marko Rajamäki säesti.

Valmentajien puntaroinnit eivät olleet täysin vailla pohjaa. Aleksandr Kokon kolme avointa maalipaikkaa avausjaksolla olisivat voineet kääntää ottelun kulun toisenlaiseksi. Yksi paikoista kaarsi ohi takatolpalta, yhden pelasti TPS-vahti Jukka Lehtovaara komealla lähitorjunnalla, kolmannessa tarvittiin TPS:n laitapakki Sami Rähmösen haamutorjuntaa.
Vastaavasti kentän hahmo, TPS:n Riski oli hänkin kolmessa vapaassa paikassa ottelun sisällä mutta sillä erotuksella, että yksi palloista meni sisään ja toinen tolppaan saakka. Eläköön se pieni ero. Sillä voitettiin taas yksi tasainen veikkausliigapeli kotijoukkueelle.
– Yksi ongelma meillä on se, että pakka kentällä vaihtuu koko ajan. Ei ole kompaktia joukkuetta olemassa. Nytkin olimme varamiehillä liikkeellä, etenkin alakerrassa. Mutta ei se tappiota silti selitä, TPS ansaitsi tänään voittonsa. Me pelasimme kokonaisuutena aivan liian löysästi, Virtanen myönsi.

RoPS:n toinen momentum ottelun palauttamiseksi raiteilleen tuli 74. minuutilla komean puskumaalin kautta. Antti Okkonen antoi kulman ja Mika Lahtinen puski pallon hallitusti suoraan TPS-maaliin. Tätä lähemmäksi tasapeliä saati ottelun voittoa ei kuitenkaan päästy.
Niklas Tarvajärvi teki komean saksipotkun vielä aivan ottelun päätössekunneilla mutta jälleen Lehtovaara TPS-maalissa oli vahvempi.
Ottelun koko kuva oli sillä selvä.
– RoPS on iso joukkue ja kova kamppailemaan. Heitä on vaikea puolustaa, kuten ottelun loppuhetkillä nähtiin. He toivat keskityksiin koko joukkueen boxiin sisään. Toisaalta tilanne avasi meille tukun vastaiskupaikkoja, niistä olisimme voineet iskeä pari maalia lisää heidän verkkoonsa, mutta hyvä näinkin. Voitto on aina voitto, Marko Rajamäki summasi.
RoPSin takaiskuihin Turussa kuului Emeniken loukkaantuminen avausjaksolla. Mies poistui vaihtoon reisi vahvasti teipattuna.

Suomen ympäri
RoPS päätti kahdeksan päivän vieraskiertueen Turkuun. Joukkue pelasi aiemmin Maarianhaminassa ja Lahdessa. Kolmen pelin saldona oli tasapelipiste Lahdesta.
Liigapelit jatkuvat ensi viikolla kotikentällä. Maanantaina vastassa on Vaasan Palloseura ja torstaina FC Honka Espoosta. Kolmen pelin viikko päättyy vierasotteluun Jyväskylässä.

Jari Nikkola/UT
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1444 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309