ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 kesäkuu 2013 09:08

Kauden ensimmäinen vieraspiste RoPSille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
FC Lahden valmentaja Juha Malinen seuraa kentän reunalta RoPSin Obilorin ja Lahden Rafaelin taistelua. FC Lahden valmentaja Juha Malinen seuraa kentän reunalta RoPSin Obilorin ja Lahden Rafaelin taistelua. Kuva: Paavo Airo / ESS

Rovaniemen Palloseura avasi pistetilinsä Veikkausliigan vierasotteluissa FC Lahden kotiluolassa sunnuntaina.

Melko tasainen kamppailu päättyi lopulta lukemiin 0-0. Loppuluvut kertovat ottelusta kaiken oleellisen.
Molemmilla joukkueilla oli omat hetkensä, mutta puolittaisista maalipaikoista huolimatta verkot eivät venyneet.
Kummankin joukkueen maalivahdit, Oskari Forsman (RoPS) ja Juha Tuomi (FC Lahti) pitivät huolen siitä, ettei reilu tuhatpäinen lahtelaisyleisö päässyt nauttimaan maaleista.
Forsman pelasi kauden ensimmäisen kamppailunsa – ja hyvin maalivahti esiintyikin. Perustorjunnat olivat varmoja. Mihinkään varsinaisiin haamupelastuksiin miehen ei tarvinnut venyä. Siitä hän jakoi kiitosta joukkuetovereillensa.
– Koko joukkue puolusti edessäni todella uhrautuvasti. Puolustajat peittivät laukauksia. Loppujen lopuksi oli aika helppo pelata, Forsman sanoi.

RoPSin ykköstorjujana alkukaudesta toiminut Tomi Maanoja sai huilivuoron. Paikkaaja onnistui hienosti. Forsman viihtyi pelin tunnelmassa mainiosti.
– Totta kai oli kiva pelata. Siirryin RoPSiin siksi, että pääsisin pelaamaan ja pystyisin tekemään lopullisen läpimurtoni Veikkausliigassa. Pelaaminen maistuisi jatkossakin, Forsman sanoi tyytyväisenä.
Tasapelipiste oli rovaniemeläisten kauden ensimmäinen vieraspeleissä. Lahtea vastaan taktiikka oli selvä.
– Lähdimme siitä, että yhtään palloa ei mene omaan pömpeliin. Se taktiikka onnistui hyvin. Olihan meillä paikkamme iskeä maali tai parikin, mutta nyt osumatarkkuus oli heikko. Kaiken kaikkiaan olo on nyt huojentunut. Ensimmäinen vieraspiste on nyt napattu, joten sitä kammoa ei enää ole.
RoPSin päävalmentaja Kari Virtanen oli myös mielissään Forsmanin esityksestä.
– Olen todella tyytyväinen hänen otteistaan. Pallot jäivät varmasti hanskoihin. Kun matkapelit ovat menneet enemmän tai vähemmän penkin alle, niin muutin muutamia asioita. Tein peliryhmitykseen ja pelaajavalintoihin pieniä viilauksia. Maalivahtiasia oli yksi niistä. Meillä maalivahtivalmentaja päättää siitä, kuka pelaa, Virtanen sanoi.
RoPS ei esittänyt sateisessa Kisapuistossa mitään ihmeitä. Joukkueen taistelutahto oli silti silmiinpistävää.
– Viimeistä kymmenminuuttista lukuun ottamatta peli oli erittäin tasainen. Vieraspiste lämmittää ja toivon, että se aukaisi muutamia lukkoja. Ongelmamme on maalinteossa. Olemme iskeneet vieraissa vasta kaksi maalia. Ykkösessä verkko heilui helpommin. Tässä sarjassa ei ole helppoja matseja. Maalinteko on tosi paljon vaikeampaa kuin divarissa, Virtanen korosti.
RoPSin pirtein pelaaja Forsmanin lisäksi oli toppari Faith Friday Obilor. Suurella itseluottamuksella pelannut Obilor oli vakuuttava. Miehen topparipari Ndukaku Alison loukkaantui jälleen.

Joukkueiden kokoonpanot:
FC Lahti:
Juha Tuomi (v), Mikko Hauhia, Jukka Sinisalo, Pyry Kärkkäinen, Joni Aho, Mika Mäkitalo, Joni Kauko, Konsta Hietanen (72. Jonne Kemppinen), Loorents Hertsi, Vini Dantas, Rafael (v).
RoPS: Oskari Forsman, Albin Granlund, Ndukaku Alison (53. Jarkko Lahdenmäki), Antti Peura, Faith Obilor (v), Victor Turcios (v), Antti Okkonen, Ville Saxman, Emenike Mbachu, Nicholas Otaru (81. Joonas Pennanen), Mika Lahtinen (73. Niklas Tarvajärvi).

Eerikki Lyytikäinen
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1659 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309