ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 27 touko 2013 08:29

Viuhahtaja toi dramatiikkaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Viuhahtaja viilettää RoPSin Faith Obilorin ja HJK:n Joel Pohjanpalon välistä. Viuhahtaja viilettää RoPSin Faith Obilorin ja HJK:n Joel Pohjanpalon välistä. Kuva: Jussi Eskola

Rovaniemen Palloseuran vierailu Helsingissä oli pelillisesti selvää kauraa, sillä mollivoittoisesti viime aikoina pelannut Helsingin Jalkapalloklubi voitti ärsyyntyneenä vakuuttavasti ottelun 2–0.

Pelin juoni oli yksinkertaisesti se, että HJK hyökkäsi ja RoPS:n maalivahti Tomi Maanoja torjui kaiken, minkä vain suinkin pystyi. HJK:n maalit tekivät Erfan Zenelin syötöstä Demba Savage 23. minuutilla sekä Robin Lod toisella jaksolla.
– Tiesimme, että Klubi olisi kova vastus tänään laadukkaana joukkueena. Harmi, että emme pystyneet vastaamaan siihen maalien muodossa, RoPS-molari Tomi Maanoja sanoi.

Ottelun lopussa saatiin draamaa kentälle, kun katsomosta kentälle kirmannut alushoususillaan viilettänyt mies pilasi HJK:n Rasmus Schüllerin tekemän HJK:n kolmannen maalin.
Pitkin kenttää juossut nuori mies lensi lopulta tekonurmen pintaan, kun HJK:n puolustaja Mathias Lindström taklasi hänet melkoisen kovilla konsteilla tantereeseen. HJK-pakki kertoi, että hän hoiti järjestysmiesten tehtäviä suutuspäissään.
– Me tehtiin maali ja yksi hölmö pilasi sen. Mutta ei siinä olisi pahemmin voinut käydä, kun oli pehmeä matto alla. Se oli puhdasta NFL:ää, Mathias Lindstöm vitsaili amerikkalaiseen jalkapalloon viitaten.
RoPS:n ehdottomasti paras pelaaja, maalivahti Tomi Maanoja antoi HJK-pakin toiminnalle täyden tuen.
– Kannattajat kuuluvat katsomoihin. ”Massa” teki ihan oikein. Siitä pointsit hänelle, Maanoja sanoi.
Myös HJK:n turvallisuuspäällikkö Risto Niironen kiitteli HJK-pelaajan toimintaan. Hänen mukaansa kyse oli jonkinlaisesta vedonlyönnistä.
HJK:n leirissä bokserimiehen toiminnasta käytiin todella kuumana. HJK-pomo Kari Haapiainen suunnitteli jo oikeusjutun vetämistä häirikköä kohtaan, jos HJK saa tapauksesta sakot.
– Sanoin ”Karolle” (RoPS:n valmentaja) Kari Virtanen , että se oli hänen taktinen vetonsa heittää sinne joku äijä, kun me oltiin tekemässä 3–0-maalia. No ei, sehän oli aivan kauheaa. Taas kerran kävi niin, että kun noin on tehty isossa maailmassa, niin nyt sitten meillä.
– Minusta nyt pitää käyttää kovaa kättä ja antaa mahdollisimman suuret sakot ja laittaa kuva lehteen, jotta kaikki näkevät kuka se hönö oikein oli, HJK-valmentaja Sixten Boström sanoi.

Pelin jälkeisessä tiedotustilaisuudessa RoPS:n valmentaja Kari Virtanen sanoi suorasukaisesti, että HJK oli nyt parempi. Samaan hengenvetoon hän aloitti HJK-valmentajan säestämänä haukkua liian tiiviiksi pakattua sarjaohjelmaa, minkä vuoksi RoPS oli matkassa Helsingissä laihalla pelaajanipulla.
– Meillä oli kaikki mukana, jotka vain saatiin ja penkillä oli lisäksi loukkaantunut Ville Saxman . Me pelataan taas keskiviikkoa, kun menemme kotiin. Tämä on järjetöntä. En tiedä kuka näistä asioista päättää. Onko se se ( Timo ) Marjamaa (Veikkausliigan toimitusjohtaja). Hän ei ajattele yhtään, vaikka on vanha pelaaja. sanoi RoPS valmentaja Virtanen, jonka miehistö on valtavassa peliruuhkassa.
HJK-valmentaja Boström ymmärsi Virtasen tuskailun peliruuhkan keskellä.
– Ei tässä ole mitään järkeä. Jos suomalaista jalkapalloa halutaan viedä eteenpäin, niin onko tämä oikea tapa. Kyse ei ole siitä, että pelejä olisi liikaa, vaan mihin aikaväliin pelit lyödään. Millä hemmetillä Suomen jalkapalloa viedään eteenpäin, jos sarjan alettua ei tehdä muuta kuin pelataan, Boström puhisi.

Urheilutieto
© 2013 Lapin KansaLuettu 2659 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309