ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 23 touko 2013 08:02

Päivän peli: Inter ilman tuliaisia takaisin Turkuun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kokoonpano on laadittu joukkueiden tiistain tilanteen mukaan. Kokoonpano on laadittu joukkueiden tiistain tilanteen mukaan.

Mikä peli? RoPS – FC Inter Turku, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä torstaina 23.5. klo 18.30

Asetelma? Upeasti cupin välieriin rynninyt RoPS on hävinnyt vain yhden neljästä kotiottelustaan, mutta liigan matkapeleistä on kertynyt pelkkiä tappioita. Inter heikentyi merkittävästi viime kaudesta, mutta joukkue on silti alkukauden aikana näyttänyt taistelevansa jälleen mitaleista. RoPS voitti keväällä cupissa Interin, mutta nyt turkulaiset ovat liikkeellä paljon vahvemmalla nipulla. RoPS on kuitenkin hienoinen suosikki.

Seuraa näitä!
RoPS on pelannut Kari Virtasen komennossa ryhmityksellä 4-2-3-1 viime kaudella ja jo 2007, jossa kymppipaikalla on ollut selkeä pelintekijä. Nyt Virtasen rosterista puuttuu optimipelaaja tälle paikalle. Tontilla on kokeillut Ataulla Guerra, Nicholas Otaru ja Ville Saxman. Kukaan heistä ei ole klassinen kymppi. Kymppipaikkaa voi kuitenkin pelata monella tapaa, ja vaikka Otaru on ollut pirteä, suurin potentiaali paikalle on Guerralla, josta voisi koulia ”modifioidun kympin” - alasvedetyn kärjen ja pelintekijän risteytyksen. Ryhmitysmuutokseen ”Piikkiön Oraakkeli” tuskin lähtee, vaan sorvaa hyökkäyspelin tutun ryhmityksen perustalle sopivalla roolituksella. Inter- otteluun Virtanen tuskin vielä voittavaa kokoonpanoa muuttaa.
Inter on vaarallinen joukkue erikoistilanteissa taitavan Pim Bouwmanin johdolla. RoPSin tulee välttää rikkeitä.

Oho! RoPSin Albin Granlund on luotettavuuden perikuva. Granlundin pelaamat ottelut/sarjan kierrosten lukumäärä: Ykkönen 2010 26/26, Veikkausliiga 2011 31/33, Ykkönen 2012 25/27, Veikkausliiga 2013 tähän asti 7/7.

Poissaolot? RoPSin Tuomo Könönen ja Interin Tuomo Turunen ovat pelikiellossa. RoPSin Ndukakun pelaaminen on epävarmaa. Interistä sairastuvalla ovat Henri Lehtonen, Solomon Duah ja Kalle Parviainen.

Arvio? Ottelu noudattaa jo tuttua kaavaa, ja Inter hallitsee hienokseltaan palloa. RoPS aloittaa prässin ylempää kuin alkukaudella, pitää linjojen välit lyhyinä ja iskee vastaan. RoPSille ominainen taktiikka takaa niukan voiton.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 2033 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309