ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 21 touko 2013 08:33

RoPS jyräsi välieriin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Emenike (vas.) iski avausjaksolla kaksi maalia RoPSille. Vastapelurina FC Jazzin Juha Luoma. Emenike (vas.) iski avausjaksolla kaksi maalia RoPSille. Vastapelurina FC Jazzin Juha Luoma. Kuva: Kari Mankonen

FC Jazz pääsi testaamaan taitojaan pitkästä aikaa Veikkausliigajoukkuetta vastaan, kun se kohtasi Suomen cupissa Rovaniemen Palloseuran.

Syy sille, miksi Jazz pelaa Kakkosessa ja RoPS korkeimmalla tasolla näkyi pelissä muutamilla hetkillä selvästi. Vierailijat pystyivät rankaisemaan virheistä armotta ja samaan porilaiset eivät yltäneet. Sen seurauksena taisto päättyi lukemiin 0–3 (0–2).
– Ei me pelillisesti kauhean paljoa perässä oltu, mutta vastustaja rankaisee tällä tasolla huomattavasti kovemmalla prosentilla kuin Kakkosessa. Ei noista tilanteista olisi soinut kertaakaan omissa meidän sarjassa, mutta nyt haettiin palloa verkosta kolme kertaa, hyvin esiintynyt Ilkka Santahuhta analysoi.

Kaksi maalia rovaniemeläisille iski Emenike Uchenna Mbachu . Varsinkin 2–0-osuma oli mieheltä erinomainen taidonnäyte. Hän ohitti Jazzin puolustuksen nopealla rytminvaihdoksella ja latoi pallon kovalla voimalla alanurkkaan. Kolmannen RoPS:n maalin teki Jazzin oma kasvatti Aleksandr Kokko , joka viihtyi kotikaupunkinsa tutuissa maisemissa.
– Kyllä tämä oli minulle poikkeuksellinen peli. Vastassa oli pelkästään tuttuja kavereita ja sen huomasin omassa energiatasossani. Hyvällä mielellä lähdin pelaamaan Porin stadionille ja ihan mukavasti onnistuinkin, Kokko pohti.
Maaliaan Kokko ei tuulettanut lainkaan.
– Jazz on kasvattajaseurani ja edelleen tosi tärkeä minulle. En halunnut siksi iloita maalia mitenkään.
Vaikka Jazz oli hiukan vastustajaansa heikompi jokaisella osa-alueella, ei tasoero ollut missään nimessä valtava. Kokonaisuutena tiukka haaste antoi Jazzille paljon tärkeää oppia, joka voi koitua hyödyksi kauden edetessä.
– Kyllä näistä ihan aidosti saa hyödyllistä tietoa ja me kehitytään varmasti taas vähän joukkueena. Nähtiin läheltä se, mikä on tilannenopeuden ero Veikkausliigan ja Kakkosen välillä, Santahuhta totesi.

 Aleksandr Kokko pelasi tutulla viheriöllä. (Kuva: Kari Mankonen)

Ennakkoon Jazz lähti peliin asenteella, jossa puolustuksen piti toimia erinomaisesti ja virheettömästi. Se ei mennyt aivan toivotusti läpi mittelön.
– Ei me mihinkään isoihin virheisiin sorruttu, mutta RoPS vaan rankaisi yhdestä syöttövirheestä ja yhdestä pallon menetyksestä aika karulla tavalla, Santahuhta myönsi.
Tiedossa Jazzin leirissä oli myös se, että muutama paikka porilaisillekin illan aikana aukeaa. Niin tapahtui, mutta viimeistely ei ollut samalla tasolla kuin vastustajalla.
– Kyllä meille muutama hyvä tilaisuus aukesi, mutta ei niistä tehty. Tämän tason porukkaa vastaan on paikoissa oltava kylmä ja siihen ei ylletty, Santahuhta harmitteli.

Juhani Liuhala
© 2013 Lapin KansaLuettu 2246 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309