ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 18 touko 2013 09:41

RoPS kaatui yhteen virheeseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Tästä tilanteesta KuPS saa rangaistuspotkun. RoPSin Tuomo Könönen pelastaa pallon kädellään ja hän saa punaisen kortin. Tästä tilanteesta KuPS saa rangaistuspotkun. RoPSin Tuomo Könönen pelastaa pallon kädellään ja hän saa punaisen kortin. Kuva: Tapio Hartikainen

Kaksi keskikastin liigajoukkuetta kävivät Kuopiossa tasaväkisen ja tasapäisen jalkapallon Veikkausliigan kamppailun. Ottelu ratkesi yhteen virheeseen ja kotijoukkue KuPS otti kolmannen peräkkäisen voittonsa RoPSin kustannuksella maalein 1–0 (0–0). Virheen teki vieraiden Tuomo Könönen pelaamalla oman maalin kulmalla kädellä ja tilanteesta tuomitun rankkarin pisti pömpeliin Ilja Venäläinen.

– Ei kyllä mieli mettä keitä. Ihme juttu, että vieraspeleistä tulee pelkkiä tappioita. Tämä oli kuitenkin näistä tappio-otteluista paras peli. Meillä ei ollut mitään hätää ja sitten tulee tällainen tyhmä maali vain neljä minuuttia ennen loppua, harmitteli RoPSin kapteeni Antti Okkonen .
Niinpä Okkonen ei sanonut pukukopissa olevan mitään syytä ankarampaan puhutteluun. Joukkue lähti Kuopiosta kohti Poria, jossa on maanantaina cupin ottelu Jazzia vastaan.
– Porilaisille maanantain ottelu on varmasti kauden tärkein. Uskon, että tämäntyyppisellä pelillä voitamme Porissa, vakuutti Okkonen.

RoPS hallitsi ottelun alkuminuutteja. Kun KuPS sitten pääsi vauhtiin ja RoPSin maalivahti Tomi Maanoja otti hallitusti kiinni Omar Colleyn suoran laukauksen, peli tasoittui. Aleksandr Kokko ja Otaru häärivät vaarallisina KuPSin maalin edustalla. RoPS pystyi hienosti peittämään KuPSin syöttölinjat ja katkoi kotijoukkueen keskitykset tehokkaasti.
Kamppailun taistelupari numero yksi olivat RoPSin Kokko ja KuPSin puolustuksessa Etchu Tabe . Tabe oli tehokas niin puolustuslinjalla kuin kulmureiden jälkitilanteissa kentän molemmissa päädyissä.

RoPSin vaarallisin tilanne kehkeytyi Kokolle. Hän laukoi tulisesti ja pallo putosi ylähirren kautta maaliviivalle. Molemmat joukkueet tavallaan uskoivat harppuunahyökkäyksiin, mutta aseissa oli hieman teroittamisen tarvetta. Molemmat maalivahdit, niin Maanoja kuin Mika Hilanderkin pelasivat erinomaisen ottelun.
– Kolme vierasmatsia ja nolla pistettä. Tänään päästiin kuitenkin väläyttelemään. Ja saatiinhan se pallo vastustajan maaliviivallekin. Oli tämä kaikesta huolimatta askel eteenpäin. Mielestäni meillä on nyt yksi historian parhaista joukkueista, kyllä tällä pitäisi pärjätä, uskoi Maanoja tulevaisuuteen.
Kokon ja Otarun ohella RoPSin parhaimmistoon kuuluivat Maanoja, Okkonen ja Emenike. Kuopiolaisista Tabe, Venäläinen, Tero Taipale ja vaihdosta kentälle tullut Dudu saavat puhtaat paperit. Dudu toi kentälle lisää vauhtia ja välillä tuntui, että hän ehti kentällä joka paikkaan.

KuPS–RoPS 1–0 (0–0)
87. Ilja Venäläinen rp 1–0.

RoPSin kokoonpano: Tomi Maanoja, Albin Granlund, Ndukaku Alison (89. Victor Turcios), Tuomo Könönen 86. (kp), Faith Obilor, Nicholas Otaru (76. Mika Lahtinen), Antti Okkonen (V), Ville Saxman, Emenike Mbachu, Niklas Tarvajärvi (60. Ataullah Guerra), Aleksandr Kokko.

UT / Kari Leskinen
© 2013 Lapin Kansa


Luettu 1943 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309