ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 12 touko 2013 12:16

PÄIVÄN PELI: RoPS kellistää Keski- Suomen Kettupaidat

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli? RoPS – Jyväskylän Jalkapalloklubi, Veikkausliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 12.5. klo 18.30

Asetelma? RoPSille jäi kahdesta vieraspelistä luu käteen. Espoossa joukkue pelasi suhteellisen hyvin, mutta ottelu ratkesi karmeisiin henkilökohtaisiin virheisiin. RoPSin on nyt katkaistava tappioputki alkuunsa. Kauden 2011 pronssijoukkue JJK säilyi viime sesongilla hädin tuskin sarjassa. Entistä kapeammalla ringillä pelaavat "Kettupaidat" on aloittanut kauden heikosti, ja on sarjassa viimeisenä ilman voittoa. RoPS on niukka suosikki.

Seuraa näitä!
RoPSin Victor Turcios, "Pallorosvo Jumalan armosta", on koko Veikkausliigan parhaimpia tasapainottavia keskikenttäpelaajia. Dynaaminen Turcios on loistava pallonriistäjä, erinomainen katkoja ja hän pelaa tilanteet nopeasti eteenpäin. Hyvin ratkaisunsa ajoittavan "Vickyn" syöttötarkkuus on erinomaisen korkea. Myös hyvin sijoittuva Turcios on ollut liigassa dominoivampi pelaaja kuin Ykkösessä. Liigan organisoidumpi ja nopeampi peli sopii "Isojen areenoiden miehelle" paremmin kuin alemman sarjatason paikoin päätön kaahaaminen.
RoPSin hyökkäyspeliä ei ainakaan paranna jatkuva arpominen kokoonpanon suhteen. Aleksandr Kokko ja Ataulla Guerra yhtä aikaa kentälle, ja miehille työrauha. Tulosta syntyy!

Oho! JJK:n kärkipelaaja Babatunde Wusun tie huipulle on erikoinen. "Lagosin mörssäri" tuli Konnevedelle vuonna 2001 17-vuotiaana vapaaehtoistyöntekijänä, eikä hän ollut pelannut jalkapalloa sitä ennen missään joukkueessa. Nuorukainen houkuteltiin jalkapalloharjoituksiin, ja hän voitti jo 2002 Kakkosen maalikuninkuuden laukaalaisen Kanavan Pallohaiden paidassa. Wusu on pelannut JJK:n lisäksi TPS:ssa, MP:ssa ja Ruotsissa Ljunskilessa. Wusu on tehnyt 100 liigaottelussa 38 maalia. Vuonna 2010 Suomen kansalaisuuden saanut Wusu voitti myös Ykkösen maalikuninkuuden 2008.

Poissaolot? RoPSilta sivussa on vain Tuomas Tyystälä. JJK:n Eero Markkanen, Janne Saksela ja Antto Hilska ovat loukkaantuneina.

Arvio? JJK rakentaa peliä lyhyillä syötöillä alakerrasta asti ja hallitsee palloa, mutta ei pysty avaamaan RoPSin tiivistä joukkuepuolustusta. RoPS ratkaisee pelin jostakin lukuisista vastaiskuistaan.

Markku Saukko
© 2013 Lapin Kansa


 

Luettu 1946 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309