ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 11 touko 2013 00:16

Pelaajakortti: Keskikentän duunari

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Ville Saxman Ville Saxman

Ylivieskan Pallon kasvatti Ville Saxman solmi Rovaniemen Palloseuran Veikkausliigamiehistön kanssa vuoden mittaisen kontrahdin helmikuussa.

Juoksuvoimainen ja rajusti töitä paiskiva keskikenttäpelaaja sai talven harjoituspeleissä ja liigacupissa runsaasti vastuuta etenkin kontrolloivana keskikenttäpelaajana. Saxman ei pelkää vetää kintaita käteen ja työhaalaria päälleen.
Ylivieskalainen tuli vaihdosta sisään Suomen Cupin 6. kierroksen ottelussa Helsingin Jalkapalloklubia vastaan ja ratkaisi komealla osumallaan hienon voiton Suomen suurseurasta rovaniemeläisille.
”Se oli kyllä yksi urani tärkeimmistä, jos ei tärkein osuma. Upea maali”, Saxman muistelee.
Saxman taistelee peliajasta keskikentän keskustan rooleista lähinnä Antti Okkosen, Victor Turcioksen ja Ataulla Guerran kanssa.
”Kilpailu jokaisesta minuutista on kova, ja se kehittää meitä pelaajia.”

Saxman pelasi ensimmäisen miesten ottelunsa vain 14-vuotiaana FC YPAn yhteistyöseuran Oulaisten Huiman joukkueessa Kolmosessa.
Hän pelasi YPAn kovassa Kakkosen joukkueessa säännöllisesti jo seuraavasta vuodesta alkaen. Kaudeksi 2010 Saxman siirtyi Myllykosken Pallon riveihin Veikkausliigaan.
Liigan debyyttisesongillaan hän murtautui MYPAn runkopelaajiksi, ja otti paikkansa keskikentällä nykyisen RoPSin kapteenin Okkosen rinnalla.
”Myllykosken aika oli erittäin kehittävä. Siellä sain keskittyä täysillä jalkapalloon ja elää ammattilaisen elämää.”

Uratavoitteet?
”Nyt olisi tärkeää saada ehjä ja hyvä kausi RoPSissa alle. Haaveissani ovat ulkomaan kentät, ja pari seuraavaa vuotta näyttää, mihin kyvyt riittävät. Kokemuksena mikä tahansa maa olisi hieno, ehkä kuitenkin ensisijaisesti Euroopassa.”

Vahvuudet ja heikkoudet jalkapalloilijana?
Ylivieskalainen näkee suurimmiksi vahvuuksikseen taidon, armottoman asenteen ja kovan työmoraalin.
”Yritän myös aina nauttia kentällä, pelaaminen on iloinen asia.”
Kehitettäviä osa-alueita Saxman löytää vielä useita.
”Kentällä sijoittumisessa on usein vielä ongelmia, lisäksi perussyöttöjen ja laukausten tekniikkaa pitää hioa.”

Miksi tulit RoPSiin?
FC YPAssa takavuosina pelannut RoPS-kasvatti Marko Koivuranta houkutteli Saxmania Rovaniemelle jo vuosia sitten. RoPS tuli uudelleen ajankohtaiseksi, kun sopimus Myllykoskella loppui.
”Kuulin RoPSista ja päävalmentaja Kari Virtasesta paljon hyvää. Pääsin tänne testiin ja sain sopimuksen. Olen ollut tosi tyytyväinen.”

Mikä on RoPSin sijoitus kauden päätteeksi?
”Ajattelen yleensä vain seuraavan pelin voittamista. Olemme jo näyttäneet, että pystymme voittamaan jokaisen joukkueen tässä sarjassa. Seuran asettama tavoite kuuden joukossa on täysin realistinen.”

Ville Saxman
● 23-vuotias keskikenttäpelaaja, opiskelupaikka Oulun yliopistossa Teknillisessä tiedekunnassa Prosessitekniikan osastolla.
● Pelaajaura: Aloitti 6-vuotiaana FC YPAssa. Kaudet 2005 – 2009 Kakkosta YPAssa, ja 2010 – 2012 liigaa MYPAssa.
● Liigaottelut/ maalit: 69/4
● Harrastukset: futsal, pelikonsolit

Markku Saukko
© 2013 Uusi Rovaniemi

Luettu 1517 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309