maanantai, 06 touko 2013 09:17

RoPS hyytyi vastatuulessa

Niklas Tarvajärven (kesk.) ensimmäinen ottelu RoPSin paidassa päättyi tappioon Vaasassa. Niklas Tarvajärven (kesk.) ensimmäinen ottelu RoPSin paidassa päättyi tappioon Vaasassa. Kuva: Tomi Kosonen

Rovaniemen Palloseuran ensimmäinen vierasottelu Veikkausliigassa Vaasan Palloseuraa vastaan lupasi paljon, mutta antoi lopulta hyvin vähän. Mainion alun jälkeen RoPS hyytyi toisella jaksolla ja hävisi ottelun 3–1 (1-1).

Ottelu ei paljon paremmin olisi RoPSin kannalta alkaa, sillä jo seitsemän minuutin kohdalla Ataullah Guerra siirsi vierasjoukkueen johtoon. Guerra sai keskikentällä melko vapaat kädet ja laukoi huikean yksilösuorituksen jälkeen johtomaalin.

RoPS oli muutenkin hallitseva osapuoli ensimmäisellä puoliajalla, vaikka VPS yhdestä tilanteestaan tekikin tasoituksen. Tony Björk keskitti niin hyvin, että Oluwatomiwo Ameobilla oli helppo työ puskea pallo maaliin.
– Ensimmäisellä puoliajalla olimme vähän mukana pelissä, mutta en silti ole tyytyväinen peliin, RoPSin valmentaja Kari Virtanen totesi.
– Teimme aivan liian paljon henkilökohtaisia virheitä alakerrassa, keskialueella ja hyökkäyspäässä, Virtanen luetteli.

Ottelu ratkesi toisen puoliajan alussa, jolloin VPS teki kaksi maalia lyhyessä ajassa.
– Putosimme toisella puoliajalla kyydistä, tunnusti Virtanenkin.
Björk nosti pallon hallitusti RoPSin maalivahdin Tomi Maanojan yli ja myöhemmin Björk laukoi rangaistuspotkun maaliin. Toisen rangaistuspotkun Maanoja puolestaan tyylikkäästi torjui.
– Ensimmäinen puoliaika oli hermostunutta ja hätäistä pelaamista, mitä lisäsi vastatuuli ja RoPSin tiivis puolustuspelaaminen. Tauolla saimme pelaavuutemme takaisin ja pallo alkoi liikkua nopeammin, analysoi VPS:n päävalmentaja Olli Huttunen tapahtunutta.

Tuulella lienee ollut osuutta pelissä, sillä toisella puoliajalla RoPS hyökkäsi vastatuuleen ja peli ei sujunut millään tasolla. Totta kai myös VPS:n kaksi nopeaa maalia latistivat tunnelmaa vierasjoukkueessa. Raju yritys säilyi kuitenkin hamaan loppuun saakka.
Suunnilleen 55 peliminuutin kohdalla RoPSin Niklas Tarvajärvi , Ville Saxman ja Joonas Pennanen lähtivät ottamaan lämpöä ja kymmenen minuuttia myöhemmin urkeni äsken mainitussa järjestyksessä myös pelipaikka.
Tarvajärven ensiesiintymistä odotettiin mielenkiinnolla, mutta mies ei paljoakaan saanut aikaan tiiviin VPS-puolustuksen paineessa. Kolmikosta innokkain olikin Saxman, joka sai aikaan napakan laukauksen, mutta reippaasti yli. Maalivahti oli tilanteessa jo teillä tietämättömillä.
RoPSin joukkueesta erottui muita selvemmin puolustuksesta Faith Friday Obilor , joka pelasi varmaotteisesti, joskin fyysisyyttä korostaen. Kolttosista oli saaliina varoitus, kuten Tarvajärvelle ja Ndukaku Alisonillekin .

Poiminta
VPS–RoPS
Tulos: 3–1 (1–1)
Maalit: 7. Ataullah Guerra 0–1, 17. Oluwatomiwo Ameobi 1–1, 53. Tony Björk 2–1, 63. Björk 3–1.
Yleisöä: 1 823
Seuraavaksi: RoPS kohtaa torstaina Espoossa FC Hongan ja sunnuntaina kotipelissä JJK:n.